Skocz do zawartości
IGNORED

DVD Player na który czekacie ...

qot

Rekomendowane odpowiedzi

kozystajac z okazji dłuższego zastoju na rynku, otwarcia granic i wciąż spadajacych cen i wzrastajacych mozliwości - zadaje pytania:

Na jaki DVD-Player teraz czekacie ??

Czy śledzicie zachodnie nowinki ??

Czy jest coś na co warto pczekac az dotrze do kraju ??

juz sie na czytalem o DV575A i HD745 ... moze cos przebilo te produkty ... a co z innych obszarów cenowych ??

https://www.audiostereo.pl/topic/16493-dvd-player-na-kt%C3%B3ry-czekacie/

Myślę że nie o model tu chodzi tylko o technologię. Wszyscy czekamy na wejście HDMI, które , kiedy pojawi się zarówno w odtwarzaczach jak i w amplitunerach, pozwoli na wysokojakościowe połączenie zarówno obrazu, jak i dźwieku, a to przecież forum audiofilskie, o czym często zapominamy. Najsłabszym ogniwem odtwarzaczy DVD, wytykanym przez dział stereo, jest stopień analogowy, dlatego to takie ważne. W tej chwili mamy to juz w odtwarzaczu (Samsung 945), ale co z tego jak żaden amplituner w rozsądnej cenie tym nie dysponuje, a Darkul każe naiwnym płacić krocie za wymianę 2 scalaków, które z chwilą wejscia HDMI nie będą nikomu potrzebne.

Pozdrawiam

Z innej beczki- komu potrzebne jest HD DVD, skoro połowa forumowiczów jeszcze z epoki 16 bitowych płyt CD nie wyszła. Rozumiem winyl, to klasa i przyjemność ze słuchania, ale CD ? Gdyby wszystko potoczyło się po mysli producentów, może za miesiąc, czy dwa mielibysmy DVDAudio 10 kanałowe z jakością 24/192 w kazdym kanale, a tak nie sądzę żeby producentom się chciało, skoro ludziskom wystarczy CD i mp3.

Pozdrawiam

Dla mnie jest proste... jest przód, jest tył, jest lewa strona, jest prawa strona. Mam te wszystkie kierunki, mam 5 kolumn...

A w temacie wątku. Czekam na następce Philipsa 963SA (niekoniecznie tej firmy), czyli spektakularny obraz, rewelacyjny dźwięk i przystępna cena.

pozdr

----> privaten

z tego co wiem to przecież jest już zarówno dvd jak i amplituner ze złączami HDMI, jest to sprzęt Panasonica

amplituner SA-XR70 oraz DVD-S97.

A swoją drogą ja też czekam na HD DVD, zajrzyjcie na :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ściągnijcie sobie zajawki z downloadu, kiedy ja to zobaczyłem byłem pod wrażeniem, więcej opadła mi szczena :-) jeśli chodzi o obraz to nie mogę sie doczekać kiedy takie plajery trafią na rynek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.