Skocz do zawartości
IGNORED

Ponadczasowe, zapomniane.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie melomani.

W temacie jedno wyklucza drugie można by powiedzieć, ponieważ ponadczasowe z pamięci raczej się nie wymazują.
Obserwuję czasami tę zakładkę, bo dzięki Waszym „wklejkom” odkryłem sporo ciekawej muzyki, której wcześniej nie znałem. Teraz kiedy jest możliwość streamowania z kopalni różnych albumów, wykonawców, można dużo odkrywać, bo kto by zdołał zapoznać się z taką obszerną biblioteką mając do dyspozycji tylko sklepy z kasetami, płytami, których jeszcze ze trzy dekady temu nie było tak wiele. Sporo można było przegapić. 
Są tu poruszane ciekawe wątki na temat różnych gatunków muzyki pod kątem realizacji, wykonawców, muzyków którzy założyli zespół, ale odeszli i ktoś inny zajął ich miejsce i takie tam. 
Żeby nie przedłużać. Ostatnio wpadł mi kawałek „Jest taki samotny dom” Budka Suflera. Ktoś piał to gdzieś. Jakiś tam głupkowaty program typu „Jak oni śpiewają”, czy coś w tym stylu. Posłuchałem chwilę skacząc po różnych programach TV. Brrr, nie cierpię kiedy jakieś serialowe „gwiazdy” profanują świetnych wokalistów. W TVP Kultura czasami też spotkałam się ze starym koncertem, jeszcze w formacie 4:3, którego wcześniej nie słyszałem.

Wracając do „Jest taki samotny dom”, pomyślałem jak mogłem zapomnieć o tym kawałku. Słuchałem w zapętleniu z godzinę różnych wersji i wciąż mi było mało. Wersje Live najbardziej lubię.

Przyjaciele, wstawiajcie jeśli możecie stare super kawałki, do których często wracacie. Ja sobie przypomnę lub poznam coś nowego, co mi umknęło. Myślę, że znajdzie się więcej osób, żeby poznać stare dobre, lub odświeżyć sobie zapomniane.

https://www.audiostereo.pl/topic/165082-ponadczasowe-zapomniane/
2 godziny temu, Espectro napisał:

Nie ma już takiego tematu przypadkiem ?

Sprawdziłem na szybko wyszukiwarką forumową,brak podobnego wątku .

Może trzeba sprawdzić temat po temacie.Pomysł na kolejny wątek jest dobry.

• Administratorzy
Teraz, baltfan napisał:

Sprawdziłem na szybko wyszukiwarką forumową,brak podobnego wątku .

Może trzeba sprawdzić temat po temacie.Pomysł na kolejny wątek jest dobry.

Nie ma problemu. Jeżeli temat ciekawy to nawet podepnę na 15 dni. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

To jednak był podobny. 
W takim razie mój temat jest trochę bez sensu. Jego treść też. @Espectro, proszę to usunąć, żeby nie zaśmiecał tej zakładki. 
Swoją wstawkę wrzucę do tematu, „Najlepsze polskie piosenki wszechczasów”, albo założę nowy typu „Najlepsze, ponadczasowe polskie i zagraniczne utwory Live”, bo chyba to bardziej miałem na myśli i opiszę precyzyjniej o co mi chodziło. 

• Administratorzy
Godzinę temu, Baloom napisał:

To jednak był podobny. 
W takim razie mój temat jest trochę bez sensu. Jego treść też. @Espectro, proszę to usunąć, żeby nie zaśmiecał tej zakładki. 
Swoją wstawkę wrzucę do tematu, „Najlepsze polskie piosenki wszechczasów”, albo założę nowy typu „Najlepsze, ponadczasowe polskie i zagraniczne utwory Live”, bo chyba to bardziej miałem na myśli i opiszę precyzyjniej o co mi chodziło. 

Zmieni Pan temat tutaj i tyle. Nie ma sensu generowania kolejnego tematu. Ale jeżli ten jest ok to można pisać dalej 🙂 

Z zmianą nazwy polecam zgłosić temat i poprosić moderatora o zmianę nazwy.

Miłego dnia. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 minut temu, Espectro napisał:

Zmieni Pan temat tutaj i tyle. Nie ma sensu generowania kolejnego tematu. Ale jeżli ten jest ok to można pisać dalej 🙂 

Z zmianą nazwy polecam zgłosić temat i poprosić moderatora o zmianę nazwy.

Miłego dnia. 

Ok. Niech taki zostanie. Jeśli nie będzie zainteresowania, temat umrze bez pomocy moderatora.

Tak mi się wymyśliło, bo takie Live polskie i nie tylko gdzieś kiedyś słyszałem, ale nie zanotowałem sobie 🙂 Próbuje czasami odszukać tych kawałków, ale za dużo tego na YT. 
Bardzo lubię koncertowe show, gdzie gościnnie występują różni starsi i młodsi dobrzy muzycy i często są tam takie przyjacielskie solówki, popisówki, lub wspólne granie, kiedy wyłącza się wokalista.

Znalazłem temat dotyczący koncertów :

11 godzin temu, Baloom napisał:

temat umrze bez pomocy moderatora.

Temat umrze bez zainteresowania forumowiczów,którzy są głównym silnikiem tego forum 🙂

40 minut temu, baltfan napisał:

Temat umrze bez zainteresowania forumowiczów,którzy są głównym silnikiem tego forum 🙂

Chciałem, żeby admin go uśmiercił, nie czekając na powolną śmierć. 

Koledzy, proszę nic nie wklejać. Są dwa ciekawe tematy, którymi jestem zainteresowany. 
Z nich będę czerpał.

Pozdrawiam 👋🏻 

W dniu 12.10.2023 o 12:47, Espectro napisał:

Jest co najmniej kilka, tylko pod innymi nazwami, w których forumowicze wstawiają swoje ulubione kawałki. Powyższy przecież również sprowadza się do tego samego.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Jest co najmniej kilka

Sam tak mam,że często nie czytam wątku od początku i wklejam swoje "trzy grosze" 🙂

Autor zachował się wyjątkowo.Pociągnąłbym ten temat,ale nie wyrobie 😉 Sam uwielbiam wszelkie live 👍

8 godzin temu, baltfan napisał:

Sam uwielbiam wszelkie live 👍

Np. Led Zeppelin z Immigrant Song o swobodnej długości (kompletnie inne niż to studyjne).

Albo Metallica przed wydaniem na płycie jeszcze z Cliffem Burtonem (nie pamiętam jaki kawałek).

Nie chce mi się powtarzać wklejek, więc co innego.

Klasyk - urodzona zabójczyni (natural born killer) Juliette Lewis i depresyjna Kasia (Gemini Kowalska). Nawet nie wiedziałem że razem wystąpiły w 2009 roku.

Odsyłam do garażowego wątku indie, tam go wkleję bo chyba kompletnie nie jest ponadczasowy.

|

Szarlota to podobna wariatka. Może nie Katy Perry, ale co z tego. Sam kawałek to ma już z 10 lat.

Boom Clap

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Generalnie to jej: "I love it", kiedy zniechęcila niemiecką publikę to już mem.

"I thought this song was big in Germany, what the f**k?"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 5 tygodni później...

Gruw

Bez ograniczeń

Tu głównie Michała Dąbrówki a nie Jana Pluty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 12.10.2023 o 12:47, Espectro napisał:

Wszystko już było. Te nowe wątki wciąż powielają poprzednie. I zaczyna się od nowa...

Zapomniałem, że już na ten temat napisałem. 😉