Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo z możliwością rozbudowy do 5.1 do 5000zl | Teufel Cinebar 4.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów mam prośbę chce sobie złożyć używany zestaw stereo z możliwością rozbudowy do 5.1 w cenie do 5000zl obecnie mam Teufel Cinebar 4.1 niestety ale on nie spełnia moich oczekiwań co do jakosci dźwięku chciałabym ażeby kolumny miały w miarę atrakcyjny nowoczesny wygląd niestety to warunek mojej kobiety co w tych pieniądzach możecie mi polecić ? 

• Espectro zmienił(a) tytuł na Zestaw stereo z możliwością rozbudowy do 5.1 do 5000zl | Teufel Cinebar 4.1

Jakiś design, ale lekko poza budżet - Marantz NR1510 i Signature Elite ES50.

Resztę można sobie z czasem dokupić z ich oferty, albo sub dowolny.

Ale będzie zaraz mnóstwo lepszych pomysłów ... chyba, że zakładasz

również zakup sprzętu używanego.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Cześć, niestety ciężko coś ciekawego znaleźć pod rozbudowę. Przemyślałbym Onkyo TX-NR6100 w połączeniu z Pylon Pearl 25, łatwo to rozbudować do zestawu KD, a także moim zdaniem wyglądają całkiem przyjemnie 🙂 Warto przemyśleć o wzięciu całego zestawu od razu, jest to bardzo preferencyjnie wycenione względem kupowania oddzielnie 🙂 

To oczywiście jedna z opcji, w razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Chcę kupić używany sprzęt a to z tego powodu iż używany sprzęt można kupić znacznie lepszy jak nowy w tych pieniądzach szukał będę na niemieckim serwisie eBay lub eBay klaineanzaige jesli możecie znaleźć jakieś fajne propozycje na tych serwisach i je podać tu w temacie to będę bardzo wdzięczny  

Chcę kupić używany sprzęt a to z tego powodu iż używany sprzęt można kupić znacznie lepszy jak nowy w tych pieniądzach szukał będę na niemieckim serwisie eBay lub eBay klaineanzaige jesli możecie znaleźć jakieś fajne propozycje na tych serwisach i je podać tu w temacie to będę bardzo wdzięczny  

Koledzy proszę pomóżcie mi złożyć coś sensownego co sie sprawdzi przy oglądaniu filmów i słuchaniu muzyki 

Powiedzmy coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Świetne kolumny, wyglądają chyba nowocześnie. I co z tego wynika ?

Cena niewiarygodna, a i akceptacja lepszej połowy nieznana ...

albo choćby te:  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jeśli polujesz sprzęt używany to będziesz miał naprawdę spory wybór.

Tylko ja nie bardzo ogarniam co dla ciebie to jest ładne a co nie

Może dasz tą dziewczynę narzeczoną żonę do klawiatury i ona nam mniej więcej powysyła jakieś zdjęcia co jest ładne a co nie. Tak znacznie skrócimy czas wymiany zdań.

Z drugiej strony nie wiem co to za ostatnio moda jest że to kobieta jest osobą decyzyjną w domu jeżeli chodzi o wybór tego typu urządzeń A to facet zakłada konto piszę z innymi samcami.

Gość

(Konto usunięte)

Co mi po cenie jak nie wiem jak duży pokój, jaka muzyka, z czego?!?! To są kluczowe aspekty… chcesz najpierw stereo czy od razu kino? Pytam bo w tym budżecie można zbudować kino 5.0 z amplitunerem tylko zależy czego oczekujesz… sam mieszkam w niemczech i obserwuję Kleinanzeigen 

Klipsch i Heco, Canton, B&W, Focal, Monitor Audio… itd.

Ampli Denon, Yamaha, Marantz, Arcam…itd 

Podane kolejności pasują do siebie charakterem brzmienia… 

Jestem po rozmowie i negocjacjach z moją Kobietą niestety będzie mnie to trochę kosztowało ale co tam i tak bym jej kupił a tak przynajmniej mam wolna rękę w wyborze sprzętu a że w przyszłym tygodniu ma ktoś odebrać mój zestaw Teufel to mogę zwiększyć swój budżet do 1250€ sprzet będzie wykorzystywany głównie z TV czyli filmy koncerty ja lubię słuchać muzyki filmowej troche Rock teoche klasyki ogolnie nie mam jasno sprecyzowanego ulubionego gatunku moja kobieta lubi Zenka Martyniuka i te klimaty a jesli chodzi o pokój to raczej kwestia vede widział jak zmienimy mieszkanie bo aktualnie jesteśmy w trakcie szukania możecie wymienić sprzęt na ktory jest nie dostępny na powyżej wymienionych serwisach a na który warto poczekać i go upolować jak się pojawi oferta jego sprzedarzy  

To może jeszcze inaczej - spróbuj znaleźć trochę wspólnego wolnego czasu z kobietą

i znajdźcie takie "cosie" która ONA zaakceptuje, a koledzy się może wypowiedzą,

czy to się w ogóle nadaje do słuchania 😉 

Z takiej listy łatwiej coś wybrać. Poza tym miałeś dwie oferty - Phonar i Cantony.

Czy one by zyskały łaskawą akceptację ... 😉 co do designu na razie.

Przedstaw jakąś listę i poczekaj na ew. przydatność do Zenka ...

PS. jeszcze pewna uwaga - wiele marek jest obecnych na jednych rynkach,

a na innych nie, więc nasze "podwórkowe" porady mogą być zupełnie

nieprzydatne. Tak jest choćby z Norwegią.

Edytowane przez audioburak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  zestaw byłby  akceptowalny to tylko zestaw kolumn a 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  cały zestaw nie znam się wiec zdam sie na wasze opinie  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  zestaw troche ponad budżet ale ten portal ma to do siebie ze mozna negocjować ceny  troche boje sie ze te kolumny w białym kolorze mogą z czasem z żółknąć 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co myślicie o tych propozycjach ? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Niestety nie da się tego otworzyć co podkreśliłeś przynajmniej u mnie na iPhone… 

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/monitor-audio-silver-100-6g/2589306586-172-9652?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/dali-opticon-2-so-gut-wie-neu-/2587322780-172-1125?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

Jeżeli mają być wolnostojące to:

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/monitor-audio-silver-300-walnuss-6g-1-paar-standlautsprecher-3-wege/2372377412-172-9430?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/dali-ikon-6-mk2-standlautsprecher-hifi-lautsprecher-boxen-baendche/2599752857-172-3029?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/dali-ikon-6-mk-2-standlautsprecher/2579748312-172-1834?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/dali-opticon-5-weiss/2501321463-172-1905?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

I do tego amplituner np

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/denon-avc-3700h-komplett-mit-box/2595438541-172-1649?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/marantz-av-reciever-sr-7011/2599475415-172-7754?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

Ale skoro miałeś Soundbar to proponował bym Ci szukać od razu 5.1 setu plus amplituner.

Stereo nie da tej przestrzeni otaczającej Ciebie i inny przy koncertach, filmach czy grach. Stereo to tylko dwa kanały i z tego nie da się stworzyć dzwięku wirtualnego/objektowego

Polecam założyć temat w dziale kina domowego.

Ja teraz kupiłem używany system za 7500 zł 

B&W 601s3/LCR600s3/600s3 plus Yamaha RX-A2080 i gra to w 20m2 i daje rade w koncertach jak i kinie

Niewiele jest kolumn z nowoczesnym designem - pewien wyjątek to Polki:

Ukryta Zawartość

Do tego łatwe w ustawieniu, bo BR w podłodze i bez problemu można dokupić

do nich resztę systemu a nawet subwoofer.

Razem z polecanym wyżej przez @Stary200 Marantzem SR7011 byłby to dobry set

ze szczególnymi preferencjami do słuchania muzyki; nawet bez subwoofera 😉 

Ukryta Zawartość

Jednak chce kupić zestaw stereo z wyższej półki tak do 1200€ mogą być też wykorzystane kolumny podstawkowe w takim zestawie także i takie możecie mi polecieć 

Myślę nad zakupem samych głośników Kef LS50 w wersji bezprzewodowej do oglądania Tv słuchania muzyki powinno sie to nadać doskonale co sądzicie on takim rozwiązaniu ? 

Dodam rez ze rozważam zakup Dali Zensor 5 ax i teraz zastanawiam sie ktory z tych systemów sprawdzi sie na ok 30m2 ?

Zależy od koncepcji dalszego rozwoju systemu; jak z obowiązkowym od razu subem,

to i te maluchy, ale jakbyś na razie nie miał  zamiaru dołożenia, to Dali.

Ale .... są bardzo ubogo wyposażone w wejścia - tylko optyk i mini jack.

Nie mam pojęcia o rynku, ale np. Audio Pro A38 mają HDMI z ARC, AUX, opt, WiFi i BT.

Właściwie to pełne wyposażenie i ja bym na to zwrócił uwagę.

Na pewno jest coraz więcej takich produktów i może będzie w czym wybierać ...

Dla Ciebie na pewno za tani, ale pamiętaj też o takich modelach, jak choćby w pełni

wyposażony, ARC, opt a nawet phono z dobrymi wooferami ( 17 cm ) o spokojnym

designie Magnat Monitor  Reference 5A.

Powinien być dostępny do posłuchania, ale poszukaj oczywiście półek 😉 

Jeśli kobieta rządzi to czemu ona nie pisze? Na jakiej zasadzie jest obecnie doradzanie tu?

Teraz znowu się wacham czy by nie kupic dali zensor w systemie 5 1 jak by się to sprawdziło jako zestaw do muzyki ? ewentualnie jaki amplituner pod te kolumny polecacie na co polować?

Zensor do muzyki OK, ale TYLKO biały 😉 i ja bym do tego wybrał tradycyjnie -

Marantza - teraz chyba model Cinema 60 albo wyższy.

Zawsze przywiązywał wagę do dźwięku, więc tu nie powinno być wtopy 😉

A do tego kolory do wyboru i dobry IMHO design.

Wyposażenie też powinno wystarczyć.

Edytowane przez audioburak
literówka

Identycznie jak czarny, ale za to jak wygląda i kurzu nie widać 😉