Skocz do zawartości
IGNORED

co na początek

jarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Temat był po wielokroć omawiany na forum ale że nie tak dawno byłem w tej samej sytuacji - to jest sam szukałem ;-) więc w hierarchii jestem zorientowany. Za najlepszy z polskich gramofonów (i najładniejszy) uchodzi Adam. Po nim ale już bez pisania lepszy/gorszy Daniel, ostatnie wyroby Foniki z prostymi ramionami oraz mające też swych zwolenników Fonomastry. Te ostatnie mają wbudowany wzmacniacz ale to nie on jest polecany acz maja tą zaletę, iz można ich dzięki temu używać bez przedwzmacniacza. Mniej cenione są Fryderyki i Bernardy. Tych ostatnich było bardzo dużo typów i zwłaszcza te najstersze nie są tu polecane. Było też sporo tanich gramofonów z wkładkami piezo ale nie jest to sprzęt hi-fi (Artury, Cyryle, Luxy i inne). Nazwy już masz i skorzystaj z wyszukiwarki aby dowiedzieć się więcej o poszczególnych typach!

Ja sam tak długo szukałem polskiego gramofonu, aż kupiłem japończyka ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/16558-co-na-pocz%C4%85tek/#findComment-278671
  • Redaktorzy

A nie możesz uskładać na jakiś tani nowy? Pewniejsza inwestycja. Jeśli już musi być stary, to polecam G-601A. Ten napęd, po dodaniu badziewnego wzmacniacza, tworzy Fonomastera. Ale sam jest lepszy, bo po co komu kiepski wzmacniacz?

https://www.audiostereo.pl/topic/16558-co-na-pocz%C4%85tek/#findComment-278990

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.