Skocz do zawartości
IGNORED

Bluesound Node czy Wiim pro plus

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

He? Chyba coś przekręciłeś 

16 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Podobno o piszczeniu wie już sam producent. Na razie twierdzą że będzie to do zrobienia przez samą aktualizację.

Powyzsze jest bzdura, wiec co mialbym tu przekrecic? Producent nie twierdzi, ze aktualizacje cos tu zmienia.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Powyzsze jest bzdura, wiec co mialbym tu przekrecic? Producent nie twierdzi, ze aktualizacje cos tu zmienia.

Moment. Czyli teraz uważasz że oficjalnie napisali że jednak nie są tego w stanie naprawić aktualizacją? Podeślesz linka gdzie to znalazłeś?

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Moment. Czyli teraz uważasz że oficjalnie napisali że jednak nie są tego w stanie naprawić aktualizacją? Podeślesz linka gdzie to znalazłeś?

Tak teraz, jak i nie teraz, twierdze, ze nie pisali, ze bedzie to naprawialne programowo. Ergo, to co napisales, to bzdura, no chyba ze podeslesz link ze stwierdzeniem producenta, w ktorym bedzie czarno na bialym, ze jest to do naprawienia programowo.

Wiem to z sąsiedniego forum nie żądałem potwierdzenia 

Zatem niech będzie jak mówisz.

W takim razie co mają zamiar z tym zrobić?

Pytam o ciągłą sprzedaż nowych urządzeń które nie pozbawione są wady

Oraz o urządzenia już sprzedane które wady posiadają.

Podesłałbyś tak że skąd masz informacje odnośnie dziwnych dźwięków subwoofera bo akurat tego nie słyszałem

Wedlug producenta problem piszczacego transformatora dotyczy niewielkiej liczby urzadzen z pierwszych serii produkcyjnych. Kazdy, komu to doskwiera, powinien skontaktowac sie z supportem, najpewniej celem wymiany.

Właśnie zakończyłem porównania Wiim Pro z Wiim Pro Plus. Podłączone analogowo do Yamahy A-S1100. Wiim Pro Plus gra jakby troszkę łagodniej, muzykalniej (analogowo)j na tym samym poziomie głośności. Miałem w swoim systemie też Node. Node zagrał najłagodniej z całej trójki. Na moje ucho ro wybór między Wiim a Node sprowadza się do charakteru brzmienia, a nie jakości dźwięku, bo ta jest podobna. Dla siebie wybiorę chyba Wiim Pro. Chodzi mi po głowie zakup dac-a Nostromo Wolf 2. Cenowo wyjdzie podobnie do Node, ale coś mi mówi że będzie dźwiękowo lepiej.    

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Mówimy o modelu Amp?

Tak. Pomruki z suba sa na tyle wyrazne ze bez problemu slyszalem je pietro wyzej w sypialni w nocy. Na poczatku myslalem ze cos straszy u mnie w domu 😉

Wzmacniacz oddalem, nie mialem zamiaru go kupowac tylko wzialem na kilka dni zeby zobaczyc ile to warte bo Wiim Pro bardzo mi sie spodobal jako transport.

Jak posortuja problemy z AMPem to moze byc to fajna alternatywa dla wzmacniaczy z podobnego przedzialu cenowego jak Topping czy SMSL.

Ludzie nadal je kupują i nadal miewają te problemy w takim razie o jakiej początkowej partii tu mówimy ?

Producent od razu powiem podać które numery seryjne są do zwrotu. A nie liczyć na to że ktoś tego nie zareklamuje. 

• 1 miesiąc później...
W dniu 4.12.2023 o 13:53, Q21 napisał:

Hej, ostatnio na forum był podobny temat - nie wiem, czy doszło tam do konsensusu. W każdym razie, zapraszamy do wypożyczenia WiiM Pro Plusa u nas 🙂 Najlepszą opcją będzie, gdy samemu je sobie porównasz.

Czy słuchanie na tym urządzeniu słuchać lepszą jakość plików hi-res  nad plikami flac?.

12 minut temu, zbyniu 360 napisał:

Czy słuchanie na tym urządzeniu słuchać lepszą jakość plików hi-res  nad plikami flac?.

Pliki Hi-Res to najczęściej też flac.

Nie wystarczy jakość CD 16/44,1 ? i tak dużo zależy od realizacji albumu.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Teraz, zbyniu 360 napisał:

Przecież są pliki 24/192hz.To jest dużo więcej niż 16/44,1khz.

Różnica w brzmieniu jest minimalna. I trzeba mieć sprzęt wysokiej klasy żeby ją usłyszeć. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

O ile w ogóle.

Naciolem się kiedyś i kupiłem album w dsd. Teraz nawet nie wiem na którym dysku go mam.

2 godziny temu, zbyniu 360 napisał:

Przecież są pliki 24/192hz.To jest dużo więcej niż 16/44,1khz.

Zasadniczą kwestią skąd jest rip.

Bo może z tego flaca. Ale nieszczęśnik będzie się cieszył że ma wyższe numerki na wyświetlaczu

Trochę o tym poczytałem ,no i faktycznie nawet może być gorzej niż typowy flac.Chodzi o zniekształcenia które mogą się nawet nasilać i pogarszać jakość odsłuchu. A wszystko to zależy od ripu itd.No szkoda bo byśmy mieli pewny jakościowo format dźwięku. 

• 1 rok później...

Prawda jest taka że ci co to sprzedają są coraz bardziej pazerni na kase a wszyscy dają się nabijać w butelkę ach och jak to gra to to teraz policzcie internet kasa,abonament na te Tidale itd kasa,kabelki kasa zasilacze kasa i pogoń za króliczkiem a tu pyk i się zesrało popsuło się nie gra więc wzmacniacz kasa kolumny kasa czym droższe tym lepsze bo kolega ma i chwali ale czegoś mu brakuje sucho mokro ciemno jasno i znowu kasa ten co ma zarobić zarobi na was nagle sprzęt kosztuje fortunę i są recenzje  że och i ach tylko że tych maniaków sponsorują producenci żaden kowalski nie kupi sprzętu za milion a te wszystkie badziewia tanie to pyk i znikł i siedzita i przerabiata a to oampy a to lampy a to dac i nie wyszło.A jeszcze dobry telefon i abonament

Kasa kasa kasa robol zmuszony jest do słuchania tego na co go stać a stać go na niewiele i żeby się zesrał to w kółko leci to samo bum bum bum i to wszędzie u w tyłek można se włożyć gadki  o hi-fi gdzie wszystko jest sztucznie korygowane przez elektronikę a piosenkarz nawet nie ma głosu a śpiewa to tyle kończę i pozdrawiam nie stać mnie na te wynalazki po pół miliona za klocek a wielu z tych niby muzycznych fanatyków wraca po latach do sprzętu z lat 60-70-80 Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi