Skocz do zawartości
IGNORED

MF 5si/6si vs Caspian M2 do Focal Aria 926?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

a ty skąd?

Tez mam swoje dojscie do takich informacji.

A to jakaś irlandzka filia?

Tak.

Tego wzmacniacza nie ma obecnie nigdzie w tak dobrej promocji?

Nie ma także dowodu na to że był sprzedawany w tak niskiej cenie tak?

Obecnie jest za €1500.

Byl sprzedawany w lutym za €1200, dowodu nie mam bo nie mam w zwyczaju robic screenshotow tego typu promocji bo i po co. Jeden byl za €1100 jako "web buy" return.

2 godziny temu, Svawo napisał:

Przerabiałem wzmacniacze i powiem ze nie trafiłem na ideal, zawsze coś nie do końca pasuje, jak nie w brzmieniu to w wykonaniu...  myślę że  ideału nie ma a te vincenty itp to trochę krążenie w kółko

Ja tez, dlatego ostatecznie padlo na Yamahe. Idealu nie ma, ale jak dla mnie jest bardzo blisko.

Godzinę temu, muda44 napisał:

Miałem ten wzmacniacz, dobry jest. Caspian M2 też miałem ale prądowo szybko zdychał. Już Kandy K2 miał więcej pary.

Dokladnie. Do tego brzmieniowo na tyle podobny ze Caspian nie warty doplaty takich pieniedzy.

19 minut temu, BlueDot napisał:

Ja tez, dlatego ostatecznie padlo na Yamahe. Idealu nie ma, ale jak dla mnie jest bardzo blisko.

Te nowe Yamahy cenami doszły albo więc wyprzedziły ceny za np używanego Accuphase E-270 i z całym szacunkiem do Yamahy to nie te progi zarówno brzmieniem jak i wykonaniem.

6 godzin temu, BlueDot napisał:

Tez mam swoje dojscie do takich informacji.

Może na wyspach było inaczej tego nie wiem

Obecnie jest za €1500.

Czyli koło 7k. 

Jak na to że tak nie ma dystrybutora. To zrozumiała różnica.

Za taką kwotę jest do dostania u nas i nie specjalnie widziałbym potrzebę wprowadzania go.

Koncowka mocy nadal za €1200

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Końcówka też bywała u nas taniej

I uważam że nie ma sensu kręcić dalej tego tematu gdyż ja ten wzmacniacz lubię i nie tylko ja z tego co widzę zarówno po obsłudze klientów jak i po obecnym czytaniu forum. Ty także zdania nie zmienisz.

I dlatego wybieramy różne sprzęty

6 godzin temu, muda44 napisał:

Te nowe Yamahy cenami doszły albo więc wyprzedziły ceny za np używanego Accuphase E-270 i z całym szacunkiem do Yamahy to nie te progi zarówno brzmieniem jak i wykonaniem.

Absolutnie się zgadzam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

I uważam że nie ma sensu kręcić dalej tego tematu gdyż ja ten wzmacniacz lubię i nie tylko ja z tego co widzę zarówno po obsłudze klientów jak i po obecnym czytaniu forum

Mnie to bolek i lolek czy Ty ten wzmacniasz lubisz czy nie. Ja tylko wyrazilem swoja opinie na jego temat a Ty rozpoczales dyskusje na ten temat. Ja tez znam duzo osob ktore maja podobne zdanie do mojego.

gdyż ja ten wzmacniacz lubię

To bardzo snobistyczna wypowiedz. Uwazasz ze jesli Ty cos lubisz to ktos inny nie moze tego nie lubiec? To troche smieszne jest.

Czyli koło 7k. 

Jak na to że tak nie ma dystrybutora. To zrozumiała różnica.

Za taką kwotę jest do dostania u nas i nie specjalnie widziałbym potrzebę wprowadzania go.

Wyglada na to ze nadal za wysoka bo nie schodzi. Przez caly luty, kiedy byl dostepny za €1200 sprzedal sie tylko jeden. To moim zdaniem troche slabo. 

I jeszcze raz napisze, ze nie mam nic do M2, mi on nie podszedl i rozumiem jezeli komus przypasowal. Chodzi mi o to ze on nie jest warty tych pieniedzy, ze mozna lepiej w tym budzecie. Chodzi mi o tak zwane "value for money".

7 godzin temu, muda44 napisał:

Nie wiem o jakim modelu Yamahy teraz mowisz, ale faktycznie nowa seria A-Sx200 jest bezpodstawnie duzo drozsza od A-Sx100.

36 minut temu, BlueDot napisał:

Mnie to bolek i lolek czy Ty ten wzmacniasz lubisz czy nie. Ja tylko wyrazilem swoja opinie na jego temat a Ty rozpoczales dyskusje na ten temat. Ja tez znam duzo osob ktore maja podobne zdanie do mojego.

To bardzo snobistyczna wypowiedz. Uwazasz ze jesli Ty cos lubisz to ktos inny nie moze tego nie lubiec? To troche smieszne jest.

Wyglada na to ze nadal za wysoka bo nie schodzi. Przez caly luty, kiedy byl dostepny za €1200 sprzedal sie tylko jeden. To moim zdaniem troche slabo. 

I jeszcze raz napisze, ze nie mam nic do M2, mi on nie podszedl i rozumiem jezeli komus przypasowal. Chodzi mi o to ze on nie jest warty tych pieniedzy, ze mozna lepiej w tym budzecie. Chodzi mi o tak zwane "value for money".

Wiesz co wydaje mi się że kompletnie przekręcasz moje wypowiedzi.

Gdyż w ani jednym poście w tym temacie Nie powiedziałem że nie masz prawa go nie lubić. Ani że twój odbiór tego sprzętu jest błędny. 

Lub coś innego w podobnym temacie.

Zareagowałem jedynie na komentarz w stylu ile on jest wart.

I tak samo jak ty uważasz że nie jest a ja uważam że jest to szanujmy się obydwoje. 

Bo wiesz mówisz snobizm A robisz to samo:/

Ja wolę go od innych wzmacniaczy które na przykład wymieniłeś i z kolei moja opinia jest taka że za tamte nie dałbym tej kwoty.

Dlatego rynek jest jaki jest.

Uważam że fajnie już podzieliłeś się swoją opinią ja zrobiłem to samo i faktycznie chyba to odpowiedni moment aby zaprzestać kręcenia wokół tego dyskusji 

To forum jest cudowne .... na żadnym chyba forum nie spotkałem się z takim kategorycznym ocenianiem kwestii ***subiektywnych***... szkoda że nie ma forów dla artystów.. wtedy mógłbym napisać np że obraz cezanne'a  gracze w karty jest brzydki i bez dwóch zdań fatalnie namalowany... I na sto procent nie jest wart 250 mnd dolarów... zupełnie inna klasa to picasso bo czasami nawet "perspektywa" jest poprawna.... a najfajniej to już wyglądają ramki z ikei bo schodzą jak ciepłe bulecxki i jak się skończyła promocja to nawet podrożały tyłu było chętnych i wielu z moich znajomych się ze mną zgodzi..... i na pewno jak ktoś powie ze nie mam racji to on nie ma racji... bo tylko ja mam rację............ ale to tylko moja ocena do której jak każdy z Was mam i ja prawo...

Pozdrawiam i dziękuję za uwagę 🥳

36 minut temu, Svawo napisał:

To forum jest cudowne .... na żadnym chyba forum nie spotkałem się z takim kategorycznym ocenianiem kwestii ***subiektywnych***... szkoda że nie ma forów dla artystów.. wtedy mógłbym napisać np że obraz cezanne'a  gracze w karty jest brzydki i bez dwóch zdań fatalnie namalowany... I na sto procent nie jest wart 250 mnd dolarów... zupełnie inna klasa to picasso bo czasami nawet "perspektywa" jest poprawna.... a najfajniej to już wyglądają ramki z ikei bo schodzą jak ciepłe bulecxki i jak się skończyła promocja to nawet podrożały tyłu było chętnych i wielu z moich znajomych się ze mną zgodzi..... i na pewno jak ktoś powie ze nie mam racji to on nie ma racji... bo tylko ja mam rację............ ale to tylko moja ocena do której jak każdy z Was mam i ja prawo...

Pozdrawiam i dziękuję za uwagę 🥳

No dużo tu rynsztoku, trzeba mieć dobre samozaparcie żeby odsiewać te wszystkie trollowe treści żeby znaleźć wartościową wiedzę , która tutaj niewątpliwie jest.

Oprócz tego, na szczęście jest drugie forum gdzie można oddychać bardziej swobodnie.

Pylon Diamond 28 ,Unison Research Simply Italy, Nad C-538, Wiim Ultra 

• Pokaż nowe odpowiedzi