Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer w kinie domowym 1 czy może 2.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, Andmatom napisał:

Myślę że wątek jest już do zamknięcia. Kupiłem już subwoofer SB4000 jedna sztuka i nie mam zamiaru kupować drugiego suba nawet za 5 lat, tak samo jak nie mam zamiaru pisać o tym ja on gra, nie jestem audiofilem więc nie wyczuł bym różnicy pomiędzy 1 a 2, tym bardziej każdy z nas ma inne uszy, to co podoba się wam to nie koniecznie mi i na odwrót, ja nie jestem basolubny a i z jednego tak wielkiego to będzie aż za dobry na ten pokój.

Obraził mnie Stary200, 77Mariusz77 co każe mi defibrylator kupić, nic wiecej nie napiszę, moderator temat do zamknięcia i głębokiego schowania pod poduszkę.

Zacznijmy od tego że to Ty nie masz szacunku do ludzi którzy Ci tutaj bardzo pomagali i jeszcze dalej by pomagali z ustawieniem itd bo ewidentnie widać że nie jesteś w temacie i nie poradzisz sobie z ustawieniem tego suba. Z początku to Ty szydziłeś i wyśmiewałeś ludzi, nie na odwrót… pisząc różne głupstwa, to Ty z Chlorem tylko trąbiliście o transmiterach, ciąganiu kabla, idt….

Co do niektórych trzeba też mieć dystans ( np mnie, bo taki już jestem ) w pracy też jak ktoś Ci nie podpasuje to będziesz go unikał? W pracy zespołowej? No nie da się… 

A teraz jeszcze jedno odnośnie użytkowników! Udzielają się tam gdzie widzą że ktoś jest zielony ( z jednej strony dobrze ale… ) i dysponuje wielkim budżetem tak jak tutaj! Temat obok koleś ma Polskie kolumny i system Sonos i jak do tej pory nikt tam nie zaglądnął oprócz mnie i jeszcze chyba jednego użytkownika… albo w innym temacie gdzie ktoś ma 1500 zł i chce coś złożyć by mu grało ale nie przykuwa uwagi do grania, po prostu chce miec 5.1 w założonym budżecie… co robi forum nic! Kompletnie nic! 

Najgorsze w tym wszystkim jest to iż dużo ludzi pomaga ale sam założyciel tematu kupuje coś tam innego niż było polecane po czym zamyka temat lub znika beż żadnego wpisu czy to też fotorelacji…później wychodzi co wychodzi więc proponuję trochę dystansu do tego typu forów.

6 minut temu, Rybens86 napisał:

Zadzwonię do nich czy by zrobili otwarty, dziękuję za link,gdzies mi musiał umknąć ostatnio 🙂

Też Ci nie zrobią bo sprzedają tylko gotowe Kity tak jak Heimkinobau.de którego tutaj linkowałem…

57 minut temu, Stary200 napisał:

Zacznijmy od tego że to Ty nie masz szacunku do ludzi którzy Ci tutaj bardzo pomagali i jeszcze dalej by pomagali z ustawieniem itd bo ewidentnie widać że nie jesteś w temacie i nie poradzisz sobie z ustawieniem tego suba. Z początku to Ty szydziłeś i wyśmiewałeś ludzi, nie na odwrót… pisząc różne głupstwa, to Ty z Chlorem tylko trąbiliście o transmiterach, ciąganiu kabla, idt….

Co do niektórych trzeba też mieć dystans ( np mnie, bo taki już jestem ) w pracy też jak ktoś Ci nie podpasuje to będziesz go unikał? W pracy zespołowej? No nie da się… 

A teraz jeszcze jedno odnośnie użytkowników! Udzielają się tam gdzie widzą że ktoś jest zielony ( z jednej strony dobrze ale… ) i dysponuje wielkim budżetem tak jak tutaj! Temat obok koleś ma Polskie kolumny i system Sonos i jak do tej pory nikt tam nie zaglądnął oprócz mnie i jeszcze chyba jednego użytkownika… albo w innym temacie gdzie ktoś ma 1500 zł i chce coś złożyć by mu grało ale nie przykuwa uwagi do grania, po prostu chce miec 5.1 w założonym budżecie… co robi forum nic! Kompletnie nic! 

Najgorsze w tym wszystkim jest to iż dużo ludzi pomaga ale sam założyciel tematu kupuje coś tam innego niż było polecane po czym zamyka temat lub znika beż żadnego wpisu czy to też fotorelacji…później wychodzi co wychodzi więc proponuję trochę dystansu do tego typu forów.

Też Ci nie zrobią bo sprzedają tylko gotowe Kity tak jak Heimkinobau.de którego tutaj linkowałem…

Jeszcze znalazłem audiobox.pl robią kolumny na zamówienie itd to może to... Tylko zastanawiam się czy będą w stanie zrobić dokładnie tak jak gsg audio żeby nie było problemu z zejściem do np 17 Hz , czy szerokość ,bądź grubość tych portów ma znaczenie? Z tego co się zorientowalem te dystanse mają 4 cm tylko nie wiem jaki jest ich rozstaw szerokość 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
9 godzin temu, don111 napisał:

To sub do kina domowego, ma wywracać flaki jak idzie Godzilla, a nie audiofilskie pitu pitu 😉

Próbowałem w dwóch pomieszczeniach na dwóch amplitunerach i Lyngdorfie TDAI-1120.

Zawsze bas z dwóch subwooferów był lepszej jakości.  

• Pokaż nowe odpowiedzi