Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głośnikowy 3-4 tys zł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

W tej zakładce pytałem wcześniej o wzmacniacz-amplituner do ZG80C115 w cenie 2 tys zł…

Doszedłem wczoraj do wniosku że kupię porządny zestaw głośnikowy na front pod stereo oraz kino. Stereo to Wzmacniacz plus Gramofon, a kino to Amplituner/Wzmacniacz plus Apple TV oraz Blue Ray…

Pokój 20m2, 5x4x2,5m… 

Co polecacie w podanym budżecie? Zaznaczam że centralny i tylne głośniki muszą być z tej samej serii lub model niższy ale z tym samym wysokotonowym lub charakterem. Poszukuję zestawów głośnikowych w jak najlepszym stosunku Jakość/Cena.

Mój typ to Heco Aurora 700 oraz Dali Oberon 5…

Czy znajdzie się coś jeszcze ciekawego? 

Edytowane przez Stary200

Heco to bezpieczny kierunek. Graja bez udziwnien 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Gość

(Konto usunięte)

Kiedyś miałem 5.0.4 z Heco Celan GT i bardzo dobrze wspominam to brzmienie…

Wieczorem przymierzę się do przeczytania w dziale Start tematu na temat Heco Aurora 700

Z naszej oferty posłuchaj Elac Debut Reference F5, są aktualnie w dobrej cenie i oferują nasycone i niemęczące granie. 

Zapraszamy na odsłuchy ;) 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Klipsch jest bardzo efektowny do Kina. Slabiej w muzyce.

Pisze jako byly posiadacz zestawu Klipsch. Zreszta glosniki surround dipol do tej pory uzywam w KD.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, rafa napisał:

Klipsch jest bardzo efektowny do Kina. Slabiej w muzyce.

Pisze jako byly posiadacz zestawu Klipsch. Zreszta glosniki surround dipol do tej pory uzywam w KD.

Właśnie do kina wybrałem je, muzycznie też da się słuchać ale wiem że wilk-audio robił już nowe zwrotnice do nie jednych klipsch-ów i paru użytkowników tutaj i była znaczna poprawa… a wydając 3600 zł vs 6 tys zł w Polsce mogę sobie pozwolić na tuning zwrotnic… Heco zagrały potężnie ale jak by z za koca, Dali Oberon 5 mniej basu ale podobnie do Heco, Klipsch jaśniejszy, bardziej dynamiczny… na winylu też zagrały dobrze.

Sprzęt wybieram do wszystkiego i chyba zamiast osobnego wzmacniacza do stereo tak jak było planowane wolę dodać końcówkę mocy na cały dół i cieszyć się kinem jak i muzyką… 

Aha dzięki za podpowiedzi 😉