Skocz do zawartości
IGNORED

Bluesound node 2i vs wiim pro plus

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Skladam nowy, bardziej budżetowy system. Musze kupić jakiś streamer (nie będę używał zewnętrznego DAC’a).

Mysle nad Wiim pro plus, albo używany bluesound node 2i (tego drugiego kiedyś miałem). Nic innego nie przychodzi mi do głowy w granicach 1000 zl

Chodzi mi tylko i wyłącznie o poziom dźwięku tych urządzeń względem siebie. 

Dzieki! 

https://www.audiostereo.pl/topic/166975-bluesound-node-2i-vs-wiim-pro-plus/

Mam WiiM Pro (bez Plus, z gorszym DAC) i Node 2i. Praktycznie nie słyszę różnicy. Używałem też Audio Pro Link 1 i tam już dźwięk był wyraźnie gorszy - przymulony, góra stłumiona jak pod kocem. Ciekawe, że słychać to było nie tylko na wyjściu analogowym, ale i na optycznym, do którego podłączyłem zewnętrzny DAC. Racjonalnie nie potrafię tego wytłumaczyć, bo wyjście cyfrowe powinno wysyłać taki sam strumień zer i jedynek, jaki dostaje z sieci, ale różnicę między Audio Pro i WiiMem słyszałem bardzo wyraźnie. Podłączałem je na zmianę do tego samego zewnętrznego DAC-a i brzmiały inaczej. WiiM miał o wiele lepszą, żywszą i błyszczącą górę.  

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.