Skocz do zawartości
IGNORED

Forum HI-FI i Muzyka

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie, z powodu konkursu pojawiło się na forum HFiM sporo pustosłowia i odbieram to jako nauczkę, aby rozsądniej formułować zasady konkursów, jeżeli takie będą. Ten na szczęście już się kończy i problem z głowy. Ze swojej strony uważam, że trudno oceniać, które forum jest kulturalne, a które nie. Wystarczy jeden wpis, aby wyrobić sobie zdanie na ten temat. Tymczasem każdy może napisać co mu się podoba, bo chyba taka jest właśnie idea forum, które nie jest moderowane.

Co do komercyjności, Panowie, nie oszukujmy się. Aby prowadzić to i tamto forum potrzebne są środki. Na lukarze są reklamy, w HFiM są reklamy i jest to naturalne, a przy okazji nie ma się nijak do wartości forów. Kiedy widzę tutaj płatne banery nie myślę, kurde jak tu konkurencję zgnoić. Raczej należy się cieszyć, że w tej dziedzinie rynek ma potencjał. Myślę, że kolega Lukar w tej kwestii się ze mną zgodzi.

W ogóle nie rozumiem napięcia, chociaż dobrze, że takie jest. Przecież każdy może pisać do woli tam, gdzie mu się podoba, co niniejszym i ja robię.

Pozdrawiam

NadRedaktor

Mr RED jest przed Świętami w znakomitym nastroju. My, Prezes, będac jednostką pogodną z natury cieszymy się z takiego obrotu sprawy. Dobrze Mu tak. Na wszelki wypadek: Wesołych Świąt. WS

Osobiście bardzo się cieszę, że istnieje alternatywne dla Lukara forum, które siłą rzeczy ma inne oblicze, bo też korzenie jego gdzie indziej tkwią. Nasze forum jest samorodkiem, inicjatywą z założenia niekomercyjną i bez podłoża medialnego, że tak powiem. Forum HI-FIiM jest z definicji powiązane z gazetą – produktem który ma na siebie zarabiać aby istnieć. Te płaszczyzny działania obu tworów określają jednocześnie ich profil. I bardzo dobrze. Ja przyjmuję do wiadomości fakt, że forum HI-FI i M jest trochę za bardzo ugrzecznione, co niektórym przewrażliwionym od razu musi kojarzyć się z gejostwem – ich problem.

Z drugiej strony forum Lukara zawiera w sobie taką siłę i skupia tyle osób, że wraz z całym tym dobrodziejstwem mamy niestety kupę chamstwa. Widzę również zalety: na forum gazetowym miejsce znajdą ci, którzy gubią się w zalewie obelg i krzyku i chcą zasięgnąć wiedzy, którą niewątpliwie posiadają tamtejsi bywalcy bez ryzyka otrzymania kilku wirtualnych ciosów w potylicę na ten przykład. Lukar z kolei stanowi jedyną w swoim rodzaju w Polsce olbrzymią kopalnię informacji i NIEZALEŻNYCH opinii odzwierciedlającą jednocześnie kondycję intelektualną i mentalną naszego społeczeństwa (świetne pole do badań socjologicznych). Dobrze? Pewnie, że tak. I niech tak pozostanie dla dobra wszystkich.

Jest różnica między twoją niezależną opinią, a między forum które jest zależne od pisma HI-FI i Muzyka. Tylko o to mi chodzi. Oczywiście nie oznacza to, że nie możesz umieścić swego zdania na takim forum.

• 4 tygodnie później...

Mam pytanie tyczące się recenzenta z kwietniowego HI-FI i Muzyka to jakaś nowa osoba czy już powiedzmy stały współpracownik redakcji (test interkonektów w nr 04/2005) może ktoś wie?

jozwa maryn - żartujesz sobie? w kwietnowym ( z tego roku znaczy 2005) numerze HI-FI i Muzyka jest test interkonektów (jeden tylko :))

autor może nie chciałby aby zamieszczać jego nazwisko na forum to nie podaje :)

• Redaktorzy

Myślisz że mam archiwum pod ręką? Jakby autor nie chciał żeby zamieszczać jego nazwiska, to by nie opublikował go w gazecie. W każdym razie nie byłem to ja, tyle pamiętam.

• 6 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.