Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer z przedziały 2000-400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, ProjectPi napisał:

No ba, jest "dedykowany i opracowany specjalnie dla audio blablabla" budżetowy SOC z 2xcortex a7 i jest po prostu budżetowy SOC z 2xcortex a7 jak w Mini.

A też bym zjadł, a nie mogę.

Parówkowym skrytożercom mówimy: stanowcze NIE

16 minut temu, marcinmarcin napisał:

Są parówki i parówki...

Dla 70 plus wina musujące to szampan i tego im nie przetłumaczysz 

18 minut temu, Wito76 napisał:

No i właśnie narobiłem sobie smaka na hot doga ze stacji benzynowej. Dawno nie było.

Tylko nie jedzcie ich w ukryciu, podzielcie się ze swoją drugą połówką! A najlepiej zanieście śniadanie do łóżka:)

15 minut temu, marcinmarcin napisał:

Różnica jest taka że Sotmy dobrze grają... Ultra za prawie 7k ma ten sam procesor...  i wielu uważa ja za jeden z lepszych transportów 🙃 a ja wiem przynajmniej czemu...

No cieszę się bardzo, że ten Allwinner taka karierę zrobił 😄

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

10 minut temu, bum1234 napisał:

Voodoo 😄

Tak bardzo bym chciał żeby pi4 grała dobrze z USB... 😁 dałem jej szansę.  Volumio Premium i dobry liniowy zasilacz PD Creative. Nawet z tym zagrała podle... 🙃

Ale jako baza pod nakładki się nadaje...

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Do aurora, jeśli lubisz maliny to DigiOne Signature z dobrym zasilaniem, najlepiej akumulatorowym, da Ci to czego szukasz. Ciężko przebić do pewnego (nie wiem nawet jakiego) budżetu.

15 minut temu, marcinmarcin napisał:

Na wszystkich sensownych forach audio to ceniony klocek. Tylko na ASR zamiast dobrych transportów  polecają malinę 4 prosto z USB... 😃

Co to sa "sensowne fora" audio?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minutes ago, marcinmarcin said:

Tak bardzo bym chciał żeby pi4 grała dobrze z USB... 😁 dałem jej szansę.  Volumio Premium i dobry liniowy zasilacz PD Creative. Nawet z tym zagrała podle... 🙃

Ale jako baza pod nakładki się nadaje...

Ale tu nie o malinę chodzi.

"Grające" transporty to voodoo ...

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Co to sa "sensowne fora" audio?

Tam gdzie nie krzyczą sami głusi nawiedzeni o bardziej okrągłych zerach i pochylonych jedynkach, a ludzie którzy coś tam  zyciu posłuchali i są w stanie zauważyć że transport robi różnicę...

1 minutę temu, bum1234 napisał:

Grające" transporty to voodoo ...

Możesz zwać jak chcesz ale trzeba być gluchym żeby nie rozróżnić grania z maliny 4 vs usbridge vs sotm... 

1 minute ago, marcinmarcin said:

Tam gdzie nie krzyczą sami głusi nawiedzeni o bardziej okrągłych zerach i pochylonych jedynkach, a ludzie którzy coś tam  zyciu posłuchali i są w stanie zauważyć że transport robi różnicę...

Raczej takie, w których promowane jest "foliarstwo".

Idealne środowisko dla wyznawców voodoo.

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Zauważyć potrafią. Gorzej, jak przychodzi ją usłyszeć 😄

3 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Tam gdzie nie krzyczą sami głusi nawiedzeni o bardziej okrągłych zerach i pochylonych jedynkach, a ludzie którzy coś tam  zyciu posłuchali i są w stanie zauważyć że transport robi różnicę..

Pytałem o jakieś przykłady,a tu widzę cos z kolegi wychodzi...

Nieładnie...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

I oczywiście ludzi 

1 minute ago, ProjectPi said:

Zauważyć potrafią. Gorzej, jak przychodzi ją usłyszeć 😄

I np. odróżnić na słuch saksofon altowy od tenorowego albo dostrzec, że kolumny są podłączone w przeciwfazie.

Teraz, Pseudodrummer napisał:

Pytałem o jakieś przykłady,a tu widzę cos z kolegi wychodzi...

Heh 😜 np audiophilestyle, head-fi.org itp

2 minuty temu, bum1234 napisał:

I oczywiście ludzi 

I np. odróżnić na słuch saksofon altowy od tenorowego albo dostrzec, że kolumny są podłączone w przeciwfazie.

Razu pewnego jeden "wszystkosłyszący" dostał ode mnie dwa pliki z zapisem przy uzyciu różnych zasilaczy, po czym zaczął rozpisywać się o różnicach w szerokości sceny. Nie zauważył, że pliki były w mono.

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Nawet bardzo 🙂 w sumie to po przetestowaniu maliny rpi4, dedykowanego lapka, usbridge signature, volumio primo, sotm 200 neo i Sotm 200 ultra, (jeszcze kiedyś ifi zen stream) stwierdziłem że najlepszy jako tranport USB u mnie jest sotm ultra, tuż zaraz 200 neo, usbridge i primo. Sotmy grają najbardziej detalicznie, usbridge najbardziej dociążony i uspokojony. Primo pomiędzy. Najgorzej że wszystkiego zagrała malina 4 po USB. Ale sprawdziłem przypadkiem na Qutest wejście coax z Volumio Primo i faktycznie w tym dacu lepiej z coax. Przepinając Primo z USB na coax jest pewiem progres. Testowałem więc jeszcze trzy nakładki hifiberry digi 2 pro, digione i digione signature.  Tu jest prosty progres wraz ze wzrostem ceny. Na razie zostawiam digione signature i chce potestowac jakieś nakładki od ian canada, tyle że aktualnie trochę czasu brakuje. Więc może za miesiąc czy dwa.

Ciekawa opinia jednak zapytam jakie zasilacze podlaczane były do w/w zabawek? 

Nakładka od ian canada też mnie interesuje zwłaszcza z lepszymi zegarami. 

9 minut temu, Mariusz03 napisał:

Ciekawa opinia jednak zapytam jakie zasilacze podlaczane były do w/w zabawek? 

Muzg 9V do Sotmów. PD Creative 5V do maliny i transportów 5V. Digione sig na brudnej ma jakiegoś lepszego  chińczyka. (Na czystej lepiej PD). Qutest na Muzg 5V.

Digione bez sig grał na 2 liniowych zabudowanych w pudełku.  (Transport kolegi).

12 minutes ago, Wito76 said:

Ja to mam tylko prośbę do niektórych, nie zbaczajmy z tematu, że różnice między transportami to jakieś voodoo.

Ale niestety jest to prawda.

1 minutę temu, bum1234 napisał:

Dodajmy że Twoja 😉

27 minut temu, bum1234 napisał:

Ja to nawet postawię Ci kiedyś lajka, gdy napiszesz, że opisy kabli są zbyt entuzjastyczne, że czasem kogoś tam poniosło z poezją (co nie znaczy że nie grają, tego nie mówię ). Nie uwierzę natomiast, że nie słyszysz różnic między transportami, jakości grania jednych czy drugich, krótko, że aż tak głuchy czy przekorny jesteś.

Edytowane przez Seyv
6 minut temu, bum1234 napisał:

Prawda nie ma właściciela.

Twoje wyobrażenia to żadna prawda. Sensownie zrobione pomiary potwierdzają to co słyszą złotousi...

A Goldensound to człowiek który zdemaskował MQA, które tak bronił przed dyskusją, oceną, pomiarem i weryfikacją Amir Wasz idol z ASR 😁

Edytowane przez marcinmarcin

4 minutes ago, marcinmarcin said:

Twoje wyobrażenia to żadna prawda. Sensownie zrobione pomiary potwierdzają to co słyszą złotousi...

A Goldensound to człowiek który zdemaskował MQA, które tak bronił przed  pomiarem i weryfikacją Amir Wasz idol z ASR 😁

po pierwsze Amir to nie mój idol, po drugie ten film niczego nie dowodzi 😄

6 minutes ago, Wito76 said:
13 minutes ago, bum1234 said:

Ja to nawet postawię Ci kiedyś lajka, gdy napiszesz, że opisy kabli są zbyt entuzjastyczne, że czasem kogoś tam poniosło z poezją (co nie znaczy że nie grają, tego nie mówię ), ale na takie "gówno prawda" nie ma mojej zgody. Nie uwierzę natomiast, że nie słyszysz różnic między transportami, jakości grania jednych czy drugich, krótko, że aż tak głuchy czy przekorny jesteś.

To nie ma nic wspólnego z głuchotą ani też z jakością. Jeśli tego nie rozumiesz, to nic dziwnego, że "słyszysz" różne dziwactwa 😄

13 minut temu, marcinmarcin napisał:

A Goldensound to człowiek który zdemaskował MQA, które tak bronił przed dyskusją, oceną, pomiarem i weryfikacją Amir Wasz idol z ASR 😁

Co szczególnego z owego filmu wywnioskowales w kwestii odtwarzania po USB audio?

To nie ma nic wspólnego z głuchotą ani też z jakością. Jeśli tego nie rozumiesz, to nic dziwnego, że "słyszysz" różne dziwactwa

To sobie kup najtańszego Wiima i DVD i ciesz się hajendem.
3 minutes ago, Wito76 said:
16 minutes ago, bum1234 said:
To nie ma nic wspólnego z głuchotą ani też z jakością. Jeśli tego nie rozumiesz, to nic dziwnego, że "słyszysz" różne dziwactwa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję za inteligentną poradę 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
6 minut temu, ProjectPi napisał:

Co szczególnego z owego filmu wywnioskowales w kwestii odtwarzania po USB audio?

Po pierwsze piszemy o transportach, nie tylko USB, cytując buma wszystkie grają tak samo.

Po drugie różnice w transportach USB dalej są bardzo duże, mimo przeniesienia zegara do daca.

11 minut temu, Wito76 napisał:

Znam takich,którzy HiEnd odczuwali na Yaqinie MS30L.

To bardzo empatyczna porada,taka ludzka i wynikająca z doświadczenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi