Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki BT do tel - ok 1k zł

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyślałem, że posłuchałbym jakichś słuchawek.

Preferuje granie ciepłe, niemęczące. Więcej szczegółów nie podam. Nie mam doświadczenia w słuchawkach, ponieważ od kiedy żyje z audiofilizmem, nie kupowałem żadnych.

Nie wiem czy zamknięte, czy otwarte. Jedyne co kojarzę z różnic, to że inaczej budują scenę? Może komuś będzie się chciało rozwinąć kwestię różnic.

Polećcie coś do sprawdzenia. 

.

Cześć 🙂 Jak rozumiem, szukasz słuchawek wokółusznych? Jak tak, to zainteresowałbym się Sennheiserami Momentum 4 Wireless 🙂 Dobre granie, ocieplone, z sensownym ANC. W razie czego zapraszam 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zrób jak postąpiło wielu i daj sobie szansę zostać oczarowanym jakością KOSS Porta Pro - jest wersja bezprzewodowa. Wydasz dużo mniej niż założony budżet, a dźwiękowo będziesz daleko dalej niż wstępna kwota. Znam osoby, które nie wyobrażają sobie życia bez tych słuchawek.

46 minut temu, Wuelem napisał:

Zrób jak postąpiło wielu i daj sobie szansę zostać oczarowanym jakością KOSS Porta Pro - jest wersja bezprzewodowa. Wydasz dużo mniej niż założony budżet, a dźwiękowo będziesz daleko dalej niż wstępna kwota. Znam osoby, które nie wyobrażają sobie życia bez tych słuchawek.

Od siebie dodam tylko, ze widuje ludzi na mieście, którzy spacerują sobie właśnie z tymi słuchawkami.

I to zdarza się dosyć często. Zaznaczam, ze słuchawek nie słuchałem ale cos w nich musi być .....

Zawsze możesz odesłać.

A jak ktoś ogląda np. TV i trafi na okazjonalny koncert, to wielu muzyków ma właśnie te słuchawki na uszach.
Czyli coś tam z prawdy muzycznej muszą przekazywać. Powiedziałbym, że akurat te - muzycznie nie kłamią.

Godzinę temu, Wuelem napisał:

Taki killer mówisz? Pieniądze śmieszne, także nie zawaham się zamówić. A coś o charakterze, scenie, bardziej precyzyjnie dlaczego akurat one? Basem za dużym to one chyba nie zagrają?

Edytowane przez J4Z

.

Po przeczytaniu tego jestem raczej na nie. 

Cytat

Wysokie tony dopełniają zawadiacki styl, trochę przybrudzone, lecz ofensywne i doświetlające

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

Obawiam się że mogą zmęczyć. 

...ale ja je widzę za 150zł, także jak mówiłem, pieniądz jest śmieszy. Z drugiej strony też trochę dziwne, że tak spadły z ceny, bo w teście 400zł. 

W teście piszą, że basu nie brakuje - to plus.

Ukryta Zawartość

.

24 minuty temu, J4Z napisał:

Obawiam się że mogą zmęczyć. 

Nigdy w życiu - to jest właśnie przykład, jakie skrajnie błędne są recenzje.

Bas, to akurat jest ich magnes, coś nie do uwierzenia, że tak niewyglądające i filigranowe mogą zapewniać pełne, mięsiste, ciepłe brzmienie. Dają w 100% pełną podstawę niskotonową. Nie oznacza to osiągania 20 Hz, oznacza fizjologicznie odbieraną, poprawną równowagę pasma.

Co do jakości obiektywnej... Każde, na dobrą sprawę każde kolumny audiofilskie, gdy je porównać łeb w łeb z bardzo dobrymi monitorami studyjnymi. to te dla złotouchych hobbystów: podbarwiają, zniekształcają, modyfikują. Coś dodadzą, coś przykryją, czegoś nie dograją. I gdy studyjnie wykalibrujesz sobie ucho, to tak, takie Porta Pro bez trudu uznamy za pełne wad i niedociągnięć. Ale chyba nie chodzi o porównywanie w ten sposób, tylko ocenę, czy muzyka na nich odtwarzana jest atrakcyjnie. Czy się sprawdzają, gdy celem jest znalezienie przyjemności ze słuchania muzyki. W takim ujęciu - są wyśmienite.

W kategorii rozdzielczości, ultraczystości, braku zahaczeń barwowych z sąsiednich podzakresów - omawiane słuchawki są produkowane od około 25 lat, musielibyśmy założyć, że nic w postępie jakościowym odnośnie słuchawek się nie zadziało (pomijając cenę), że dziś szczytem wierności byłyby właśnie one. 

36 minut temu, J4Z napisał:

tak spadły z ceny, bo w teście 400zł. 

Sennheiser ma stałą regułę, że po paru miesiącach od wprowadzenie jakiegoś modelu, cena spada ok. 30%. Czyli z 3 000 zł na 2 000 zł albo z 1 500 zł na 1 000 zł. Czy robią coś kiepskiego i zniżką ratują sprzedaż? Myślę, ze sam znajdziesz przynajmniej kilka powodów, dlaczego takie manewry są opłacalne.

1 godzinę temu, Kamilus napisał:

Mogę ci pożyczyć ultrasone isar. 

Dzięki wielkie, na razie jeszcze się wytrzymam z testami słuchawek, bo muszę ze stacjonarnym stereo powalczyć.

Suba dam na diagnozę i pomyślę jakie działania podjąć. 

.

22 godziny temu, J4Z napisał:

ANC jest zbędne, bo to raczej do domu, duże słuchawki. 

Całkiem szczerze, to osobiście używam ANC częściej w domu niż poza nim, ale rozumiem Twoje podejście 🙂

U nas jednak modele stricte "audiofilskie" są w nieco wyższym pułapie cenowym. Mowa tu o np. Hifiman Deva Pro, które obecnie nie są dostępne. 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A może warto iść inna droga. Kupić słuchawki na kablu i dokupić jakiegoś małego cudaka bt?

Olać te wszystkie nowinki technologiczne i zyskać świetny dźwięk i do tego bezprzewodowosc..

1 godzinę temu, kwasior21 napisał:

Kupić słuchawki na kablu i dokupić jakiegoś małego cudaka bt?

Kurcze no, chyba nie, ten przewód i tak będzie się plątać. Mimo, że w domu, wygoda musi być. 

.

Jako ciekawostkę wrzuciłem. Wygląda ciekawie. Presence może mnie drażnić, ale to trzeba posłuchać. 

Ogólnie od znajomych skrajne opinie dostałem. Jedna osoba jest zadowolonym posiadaczem. Druga po testach zwróciła. Norma. 

.

Też jako ciekawostka:

Ukryta Zawartość

Zawodowe, w skali profesjonalnej topowe słuchawki. Najpopularniejszej w studiach firmy.

Czy tylko ja dostrzegam podobieństwo?

* * *

I jeszcze na niektórych stronach recenzenckich te komentarze, że nie mają pomysłu na wyrównanie zapadłości w okolicy 4 kHz (!!!). Gdzie oni się chowali, po takim stwierdzeniu powinni być komisyjnie wykluczeni z rozmów o słuchawkach. O naturalnych rezonansach kanału słuchowego nie słyszeli. Dobrze, że producent z tym się spotkał.

Porta Pro są bardziej miśkowate niż analityczne - jeśli już je kategoryzować.
W zależności kto z czego "się przesiada", tak będzie je oceniał. Raczej nie są "złotym środkiem".
Za to każdy gatunek muzyczny na nich nie traci. Dobrze oddzielają wszystko od siebie, choć krawędzi nie podostrzają.

Ukryta Zawartość

13 minut temu, Wuelem napisał:

Zawodowe, w skali profesjonalnej topowe słuchawki. Najpopularniejszej w studiach firmy.

A nazwę firmy i model to nie łaska? 😀

.

26 minut temu, J4Z napisał:

Druga po testach zwróciła. Norma. 

Użytkowo są specyficzne - trzeba dopytywać: dźwięk czy rozwiązania funkcjonalne nie podpasowały.

Teraz, J4Z napisał:

łaska? 😀

Kosztują już ciut więcej niż "co łaska" - Beyerdynamic DT 1990 Pro. Może wydać się dziwne, ale całkiem mi nie przypasowały, mimo - jak już wiemy - podobnego przebiegu charakterystyki do ok. 20 x tańszych kablowych (lub ok. 10 x tańszych bezprzewodowych) Porta.

Powiedziała, że niewygodne, a brzmienie nic szczególnego. Ta osoba raczej nie jest dobrym partnerem do "audiofilskich pogawędek". 

16 minut temu, Wuelem napisał:

Czy tylko ja dostrzegam podobieństwo?

Na pierwszy rzut oka wygląda wykres wygląda podobnie, ale myślę że mogą grać zupełnie różnie. Choćby dlatego że jedne pikę mają na 6khz, drugie zaś na 8khz.

.

1 minutę temu, J4Z napisał:

pikę mają na 6khz, drugie zaś na 8khz.

Wyżej dopisałem model. Po całości te modele nie mają ze sobą NIC wspólnego. ZUPEŁNIE dwa światy.

Nie wiem jak bardzo można sugerować się wykresami słuchawek. Wiem natomiast, że przy kolumnach to tak z przymrużeniem oka, bo co redakcja to potrafią wyglądać inaczej. 

.

Nie no, czasem warto spojrzeć na wykres...

Ukryta Zawartość

Nie pytaj, co to za gagatek : -)

Odpowiednik słuchawkowy dla kogoś, kto ma kolumny z 4 basowcami i dwoma tunelami bas-refleks na skrzynkę plus umieścił w rogu pomieszczenia. Aaa, bym zapomniał - i siedzi pod samą ścianą. Jedyne 1 500 złociszy.

Ukryta Zawartość

W dniu 21.08.2024 o 18:52, Wuelem napisał:

@Wuelem masz porównanie ich z Creative Aurvana Live jeśli idzie o granie ?

3 godziny temu, kwasior21 napisał:

Wczoraj patrzyłem na ten śmieszny Sopot w tv. Muzycy mieli własnie kosss porta. To też o czymś świadczy. 😉

Też zwróciłem na to uwagę 🙂 Całkiem sporo osób w orkiestrze grało w Kossach. 

W dniu 21.08.2024 o 00:09, J4Z napisał:

Pomyślałem, że posłuchałbym jakichś słuchawek.

Preferuje granie ciepłe, niemęczące. Więcej szczegółów nie podam. Nie mam doświadczenia w słuchawkach, ponieważ od kiedy żyje z audiofilizmem, nie kupowałem żadnych.

Nie wiem czy zamknięte, czy otwarte. Jedyne co kojarzę z różnic, to że inaczej budują scenę? Może komuś będzie się chciało rozwinąć kwestię różnic.

Polećcie coś do sprawdzenia. 

Ukryta Zawartość

kupiłem synowi fajne granie ciepłe i calkiem detaliczne nie ofensywne

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.