Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie zadowoleni ze swojego sprzętu audio*

Moje Audio-Moje Stereo  

173 użytkowników zagłosowało

1. 1. Moje Audio

• Jestem zadowolony
      117
    • Jestem niezadowolony
      1
    • Jeszcze szukam
      20
    • Wystarczy byle co-ważna jest muzyka
      7
    • Żona nie pozwala
      2
    • Nigdy nie będę zadowolony-audio to układanka o nieskończonej liczbie kombinacji
      19
    • I tak wymyślę pytanie-którego nie ma w ankiecie
      2
    • Pytania są trywialne i nie obejmują sedna zagadnienia.
      1
    • Z tą ankietą to wiesz co możesz zrobić....
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem zadowolony z moich raczej budżetowych zabawek

- Audiolab 6000A - nie jest to supersiłacz, ale z kolumnami za swoja cenę, albo i za dwukrotność gra wg mnie super. Przemyślanny produkt, dobra jakość wykonania (metalowe pokrętla w sprzęcie za 2k), spore możliwości (DAC, 3 różne tryby pracy). Naprawdę fajny klocek na początek przygody z Hifi. Zebym nie stał się posiadaczem Amphion'ow pewnie by mi służył dalej.

- Wiim Pro Plus - po prostu działa, gra, nie zawiesza się, nie znika z sieci Wi-Fi, jest aktualizowany, są nowe ficzery. Kupiłem miesięcznego na OLX za 650 złotych. Kolorowy wyświetlacz to dla mnie zbytek, więc narazie u mnie zostaje. Jakość dźwięku jest OK na te pieniądze, natomiast jak ktoś posłucha lepszego DAC'a to się sprawy komplikują 😉 

- Wiim Mini - wspominam o nim honorowo 🙂 Mam stary ale nie najgorszy głośnik Wi-FI Sony SRS-X7. Moduł sieciowy w nim umarł, ale Wiim go ożywił. Kabelek, cyk, pyk i można słuchać w kuchni czy garażu wszystkich współczesnych źródeł. Przydatna pierdoła aby ożywić różne starsze sprzęty.

Teraz dział "jeszcze nie wiem" 😄 

- Amphion Argon 3L - kolumny, których posiadaczem stałem się przez przypadek. Produkt raczej już z górniejszej półki, która jest dla mnie trochę obca. Wiem, że w nich duży potencjał - potrafią zrobić naprawdę piękną scenę, nie kolorują i nawet w mojej kiepskiej akustyce, relatywnie blisko ścian radzą sobię z basem conajmniej dobrze. Do tego nie zajmują kupy miejsca i super wyglądają. Narazie organizuję jakaś lepszą "elektrownię", która odpowie na pytanie czy one nadają się do relatywnie cichego słuchania, bo jest dla mnie główna niewiadoma. Jeśli da się to ogarnąć to trafią na listę "bardzo zadowolony" i zostaną ze mną zapewne na lata, bo nie potrzebuję nic więcej 🙂 

Edytowane przez miglanz

To jest mój zestaw, z którego jestem mega zadowolony. Nie napiszę, co widać na zdjęciu - liczę na spostrzegawczość czytelników.

Historia była taka, że raz już tę konstelację miałem w latach 2014-2018. Następnie prawie wszystko sprzedałem (z wyjątkiem odtwarzacza CD) i nabyłem referencyjny tor słuchawkowy. Ale w 2022r. doszedłem do wniosku, że słuchawki dają mniejszy fun niż kolumny i w tym roku nabyłem identyczny tor kolumnowy co 10 lat temu. Tor jest smakowity, więc niczego już zmieniać nie zamierzam. 🥗🍴

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

To jest mój zestaw, z którego jestem mega zadowolony. Nie napiszę, co widać na zdjęciu - liczę na spostrzegawczość czytelników.

Historia była taka, że raz już tę konstelację miałem w latach 2014-2018. Następnie prawie wszystko sprzedałem (z wyjątkiem odtwarzacza CD) i nabyłem referencyjny tor słuchawkowy. Ale w 2022r. doszedłem do wniosku, że słuchawki dają mniejszy fun niż kolumny i w tym roku nabyłem identyczny tor kolumnowy co 10 lat temu. Tor jest smakowity, więc niczego już zmieniać nie zamierzam. 🥗🍴

Ukryta Zawartość

Kolumny mi wyglądaja na jakis Canton
Wzamacniacz jakis densen?
CD nie wiem
Stolik podobny,choc chyba nie Audioculture...

Ukryta Zawartość

A z dywanem to się poddaje kompletnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Canton

Tak.

densen

Tak.

CD nie wiem

AA Paganini (polecony przez Rydza - niestety odszedł z forum).

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Stolik podobny,choc chyba nie Audioculture...

Ukryta Zawartość

Nie. 🙂 Stolik noname nabyty na olx 10 lat temu za 100zł. 😄

6 minut temu, Pseudodrummer napisał:

A z dywanem to się poddaje kompletnie.

Po babci, produkcja z PRL. 😀

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, MCHammer2022 napisał:

Ukryta Zawartość

jeżeli sweet spot jest na widocznej kanapie, to rzeczywiście brzmienie może okazać się co najmniej oryginalne... 🤭

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek

Mam zamiar opatentować tę kanapę jako mój wkład w rozwój audio. 😀

A tak na serio to po drugiej stronie są dwa wygodne fotele do odsłuchów.

Teraz, MCHammer2022 napisał:

To jest kanapa,która służy do słuchania/odpoczynku po degustacji akustycznej,która trochę trwa,i czasami się w głowie trochę kręci..
😀
Zgadłem?
U mnie w tej roli mam łózko.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

19 minut temu, MCHammer2022 napisał:

A tak na serio to po drugiej stronie są dwa wygodne fotele do odsłuchów.

nikt w to nie uwierzy, zdjęcie dowodem w którym miejscu zasiadasz aby cieszyć się dźwiękami muzyki 🤭

pionierskie, a pionierskie trendy nie zawsze spotykały się z natychmiastowo z aprobatą

i najważniejsze, jaki komfort w żonglowaniu kablami-poezja i ambrozja w jednym, podziwianie maestrii wtyków, piękna oplotów i wszystkich innych detali 🤗

7 minut temu, Zbi_Rek napisał:

nikt w to nie uwierzy, zdjęcie dowodem w którym miejscu zasiadasz aby cieszyć się dźwiękami muzyki 🤭

Oto moja audiofilska pustelnia: 🎼🎶

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, MCHammer2022 napisał:

Ukryta Zawartość

ładny pokoik,z klimatem
Tamta sciana jest taka półokrągła?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Ukryta Zawartość

Fotomontaż z pintrest, bo kto by chciał słuchać siedząc na niewygodnym stoliku 😎

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek
3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Tamta sciana jest taka półokrągła?

Tak. Posesja jest z 1948r. a wtedy była moda na takie półokrągłe detale. Za to zimą jest spory mostek termiczny.

2 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

Fotomontaż z pintrest 😎

Ale jaki udany. 🙂

2 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

Tak. Posesja jest z 1948r. a wtedy była moda na takie półokrągłe detale. Za to zimą jest spory mostek termiczny.

Ale jaki udany. 🙂

nie do końca udany, patrz edit

7 minut temu, Zbi_Rek napisał:

nie do końca udany, patrz edit

Nie jest źle. Kolumny są ustawione dość szeroko (2,4m) i na fotelach słychać zrównoważone stereo z obu kanałów.

Edytowane przez MCHammer2022
2 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

Nie jest źle. Kolumny są ustawione dość szeroko (2,4m) i na fotelach słychać zrównoważone stereo z obu kanałów.

nie ma szans aby tak było

lepiej wrócić do opcji pionierskiej KANAPA 😊 i zakupić poniższe przewody

Ukryta Zawartość

2in1 uczta dla ucha i oka 

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

nie ma szans aby tak było

lepiej wrócić do opcji pionierskiej KANAPA 😊 i zakupić poniższe przewody

Ukryta Zawartość

2in1 uczta dla ucha i oka 

A,chyba ,że tak.
Przy takich interkonektach to i kolumn nie trzeba.

Ukryta Zawartość

9 minut temu, Pseudodrummer napisał:

A,chyba ,że tak.
Przy takich interkonektach to i kolumn nie trzeba.

holistyczne bodźcowanie zmysłów

Godzinę temu, MCHammer2022 napisał:

Ukryta Zawartość

Bardzo fajne wnętrze takie ludzkie przytulne,te stare mieszkania miały swój urok,dziś mamy modę na tzw.apartamenty gdzie po otwarciu drzwi mamy widok na przedpokojo-kuchnio-salono-sralne-bawialnie.

Ukryta Zawartość

26 minut temu, fan64 napisał:

Bardzo fajne wnętrze takie ludzkie przytulne,te stare mieszkania miały swój urok,dziś mamy modę na tzw.apartamenty gdzie po otwarciu drzwi mamy widok na przedpokojo-kuchnio-salono-sralne-bawialnie.

Dokładnie,grube ściany,wysoko sufit,klimacik.
Tez nie lubie tych kartonowych pomieszczen w blokowych klitkach z gołymi scianami z gipsu i sprzęt za ciężkie pieniądze,który sie męczy w kuchnisalonie.tfu!

A tu ładnie jest.

16 minut temu, Pseudodrummer napisał:

klimacik

Pomieszczenie jednak zostało podrasowane współczesnymi wynalazkami: ten regał z książkami to stylizowany na vintage tani produkt made by Black-Red-White. Wcześniej stała tam mało okazała szafo-witryna z okresu PRL i cały pokój wyglądał zbyt oldskulowo.

W dniu 30.08.2024 o 17:58, Pseudodrummer napisał:

Dokładnie,grube ściany,wysoko sufit,klimacik.
Tez nie lubie tych kartonowych pomieszczen w blokowych klitkach z gołymi scianami z gipsu

U mnie niestety tak poniekąd jest, bo to blok, pokój 16 m2, a więc średniej wielkości, ale zadbałem o względnie dobre wygłuszenie. Firany, zasłony, odsłuch na sporej sofie w odległości ok. 2,2 m od głośników, odległość między kolumnami ca. 2,6 m. W blokach też można dać sobie jakoś radę. Na zdjęciu mój pokoik, niestety największy z 3 jakie posiadam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 29.08.2024 o 13:37, Pseudodrummer napisał:

A co to za sprzęt,z którego obecnie nie jestes zadowolony?

Mam biurkowe rozwiązanie w postaci loxjie i monitory do tego stare magnaty rotują z tannoyami M1.

Odpalam to rzadko teraz głównie słuchawki. 

W dniu 29.08.2024 o 17:26, miglanz napisał:

Ja jestem zadowolony z moich raczej budżetowych zabawek

- Audiolab 6000A - nie jest to supersiłacz, ale z kolumnami za swoja cenę, albo i za dwukrotność gra wg mnie super. Przemyślanny produkt, dobra jakość wykonania (metalowe pokrętla w sprzęcie za 2k), spore możliwości (DAC, 3 różne tryby pracy). Naprawdę fajny klocek na początek przygody z Hifi. Zebym nie stał się posiadaczem Amphion'ow pewnie by mi służył dalej.

- Wiim Pro Plus - po prostu działa, gra, nie zawiesza się, nie znika z sieci Wi-Fi, jest aktualizowany, są nowe ficzery. Kupiłem miesięcznego na OLX za 650 złotych. Kolorowy wyświetlacz to dla mnie zbytek, więc narazie u mnie zostaje. Jakość dźwięku jest OK na te pieniądze, natomiast jak ktoś posłucha lepszego DAC'a to się sprawy komplikują 😉 

- Wiim Mini - wspominam o nim honorowo 🙂 Mam stary ale nie najgorszy głośnik Wi-FI Sony SRS-X7. Moduł sieciowy w nim umarł, ale Wiim go ożywił. Kabelek, cyk, pyk i można słuchać w kuchni czy garażu wszystkich współczesnych źródeł. Przydatna pierdoła aby ożywić różne starsze sprzęty.

Teraz dział "jeszcze nie wiem" 😄 

- Amphion Argon 3L - kolumny, których posiadaczem stałem się przez przypadek. Produkt raczej już z górniejszej półki, która jest dla mnie trochę obca. Wiem, że w nich duży potencjał - potrafią zrobić naprawdę piękną scenę, nie kolorują i nawet w mojej kiepskiej akustyce, relatywnie blisko ścian radzą sobię z basem conajmniej dobrze. Do tego nie zajmują kupy miejsca i super wyglądają. Narazie organizuję jakaś lepszą "elektrownię", która odpowie na pytanie czy one nadają się do relatywnie cichego słuchania, bo jest dla mnie główna niewiadoma. Jeśli da się to ogarnąć to trafią na listę "bardzo zadowolony" i zostaną ze mną zapewne na lata, bo nie potrzebuję nic więcej 🙂 

Moim zdaniem przeciw kolumnach pomyśl z czasem o innym bardziej wydajnym wzmacniaczu. 

Zadowolenie trwa do czasu osłuchania.

Wtedy należy schować sprzęt i wystawić starą mini wieżę lub soundbara.  Posłuchać przez jakiś czas i wrócić znowu do schowanego "hiendu". 😁

W dniu 2.09.2024 o 06:47, Piotr Sonido napisał:

Mam biurkowe rozwiązanie w postaci loxjie i monitory do tego stare magnaty rotują z tannoyami M1.

Odpalam to rzadko teraz głównie słuchawki. 

No i fajnie.
🙂

Godzinę temu, MusicManiacX napisał:

Wtedy należy schować sprzęt i wystawić starą mini wieżę lub soundbara.  Posłuchać przez jakiś czas i wrócić znowu do schowanego "hiendu". 😁

hahaha,jest to sposób.
Jak w tym kawale,co przyszedł Wicek do rabina,że ma za ciasno w domu...

W moim wypadku można odpalic głośniki w monitorze.
Ciekawe,ile bym wytrzymał?

20 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Jak w tym kawale,co przyszedł Wicek do rabina,że ma za ciasno w domu...

Nie znam, ale domyślam się że pewnie rabi zalecił mu przeprowadzkę do piwnicy na tydzień lub dwa, a następnie powrót do domu aby poczuł prawdziwą "przestrzeń" 😄.

4 minuty temu, Mark75X napisał:

Nie znam, ale domyślam się że pewnie rabi zalecił mu przeprowadzkę do piwnicy na tydzień lub dwa, a następnie powrót do domu aby poczuł prawdziwą "przestrzeń" 😄.

Nie,kazał mu do pokoju (bo Wicek miał jeden pokój tylko z zona i dwójka dzieci) wziąć dwie kozy.
Po dwóch tygodniach kazał je usunąć z pokoju.
Po trzech przyszedł Wicek:
-Rebe,jaki ja jestem Tobie wdzięczny..........

16 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Nie,kazał mu do pokoju (bo Wicek miał jeden pokój tylko z zona i dwójka dzieci) wziąć dwie kozy.
Po dwóch tygodniach kazał je usunąć z pokoju.
Po trzech przyszedł Wicek:
-Rebe,jaki ja jestem Tobie wdzięczny..........

Ok, ale kierunek na zasadzie porównań przez formę kontrastu odgadłem.

14 godzin temu, MusicManiacX napisał:

Trafne spostrzeżenie. Mi też zdarzało się zmieniać dla zmiany.

No tak jesteśmy stworzeni. Szybko przyzwyczajamy się do dobrego i chcemy lepiej i lepiej. Więcej i więcej i to nas często gubi. Ktoś wymienia mini wieże, ktoś hiend za miliony, ale nasze mózgi są takie same...

• Pokaż nowe odpowiedzi