Skocz do zawartości
IGNORED

Maksymalna szerokość bazy

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, gałąż napisał:

To było w innym tysiącleciu 😁 mam wyebane. Pamietam jak w moim mieście w domu kultury cały plac za budynkiem to była 2m Andzia, jak się okazało Akustyk Mirek dbał o ogród w domu kultury 🤣

ha,to koncerty były przednie!!!
Tak jak u nas w domu kultury Zamek:)

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Rozumiem że Wy też podnosicie klase sprzetu czasem 😁👍

17 minut temu, Pseudodrummer napisał:

ha,to koncerty były przednie!!!
Tak jak u nas w domu kultury Zamek:)

Działo się, były Zielone Żabki z utworem a kultura Tu podobno jest, świadczy o Tym Nasz wspaniały dom kultury 🤣

Są jednak minusy pomiaru metodą buchową, wchodzisz na 5 minut, a schodzich po 5h 😁

Ale jutro już będę grzeczny na forum 😁 spokojnie 😉

1 minutę temu, gałąż napisał:

Są jednak minusy pomiaru metodą buchową, wchodzisz na 5 minut, a schodzich po 5h 😁

Ale jutro już będę grzeczny na forum 😁 spokojnie 😉

cicho!

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 30.11.2024 o 22:35, expert napisał:

np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolego gdybyś w wolnym czasie zerknął i coś napisał o tym wykresie, to będę bardzo wdzieczny. Po Twoim opisie coś załapałem, ale czy dobrze to pojecia nie mam 🤣

Był już u mnie Mikołaj z DPD 

Tym razem zrobiłem pomiar normalnym nie z fona mikrofonem 😁

Screenshot_20241205_143334_EverSolo Controller.jpg

Screenshot_20241205_143353_EverSolo Controller.jpg

Screenshot_20241205_143727_EverSolo Controller.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 5.12.2024 o 15:54, gałąż napisał:

Kolego gdybyś w wolnym czasie zerknął i coś napisał o tym wykresie, to będę bardzo wdzieczny. Po Twoim opisie coś załapałem, ale czy dobrze to pojecia nie mam 🤣

Był już u mnie Mikołaj z DPD 

Tym razem zrobiłem pomiar normalnym nie z fona mikrofonem 😁

Ukryta Zawartość

Screenshot_20241205_143353_EverSolo Controller.jpg

Screenshot_20241205_143727_EverSolo Controller.jpg

Pomiary kolumn razem z akustyką pomieszczenia.

Jeśli chcesz odpowiedzi na konkretne problemy musisz pytać konkretnie.

Jesli to nie problem pokazuj pomiary w dokładnych danych dla osi X czyli od 20hz do 20khz oraz dla osi Y podziałka dB mini9mum 5 dB

np

mk2-spl-T-M-summed.thumb.gif.86b38401b6712ba3687e0908d6033eef.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, expert napisał:

Pomiary kolumn razem z akustyką pomieszczenia.

Jeśli chcesz odpowiedzi na konkretne problemy musisz pytać konkretnie.

Jesli to nie problem pokazuj pomiary w dokładnych danych dla osi X czyli od 20hz do 20khz oraz dla osi Y podziałka dB mini9mum 5 dB

np

Ukryta Zawartość

Rozumiem, sle jeśli chodzi o pomiary takie jak Ty potrafisz robić, to ja na razie jestem pogubiony jak ciotka w Czechach i jeszcze pojecia o tym nie mam 😊

Ale bardzo dziękuję 

Ukryta Zawartość

12 minut temu, gałąż napisał:

Rozumiem, sle jeśli chodzi o pomiary takie jak Ty potrafisz robić, to ja na razie jestem pogubiony jak ciotka w Czechach i jeszcze pojecia o tym nie mam 😊

Ale bardzo dziękuję 

Wg mnie ciężko będzie  robić użyteczne konstrukcyjnie pomiary bez laptopa i programu pomiarowego typu REW,ARTA, Holmimpuls itd

1 minutę temu, expert napisał:

Wg mnie ciężko będzie  robić użyteczne konstrukcyjnie pomiary bez laptopa i programu pomiarowego typu REW,ARTA, Holmimpuls itd

Zdaje sobie sprawe z tego a kompa od kilku lat nie używam chitry telefon 😁 go zastąpił i leżą lapki już gruzy

21 minut temu, gałąż napisał:

Ale bardzo dziękuję 

Na początku ogrom nowych pojęć Cię przytłoczy, ale każdy kiedyś był na początku:

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 minut temu, expert napisał:

Ale ☝️ pobudziłeś proces myślowy u mnie 😁 skoro chitry telefon zastąpił mi kompa, to może i w tym przypadku zastąpi 😁

Już się rozglądam za czymś na androida, tak wiem że to nie REW ale od czegoś trzeba zacząć.

Widzę że coś jest np Room Eq Wizard

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Na początku ogrom nowych pojęć Cię przytłoczy, ale każdy kiedyś był na początku:

Problem w tym że ja lubie sprawdzać, badać, przestawiać, testować ( i jestem tak dokładny jak to tylko możliwe, laser matrówka, dalmierz to podstawa 😁 ) a tu dochodzi kolejna zmienna i pierwsza udowodniona, a zima dopiero się zaczeła 😁

1 minutę temu, expert napisał:

=REW 🙂

Poważnie ? 

Widzisz jak mi pomogłeś i skàplikowałeś życie 😁

To teraz się zacznie 🤣

Dziękuję 👍

12 minut temu, gałąż napisał:

Już się rozglądam za czymś na androida, tak wiem że to nie REW ale od czegoś trzeba zacząć.

Widzę że coś jest np Room Eq Wizard

Jest REW na androida? .....gdzie? 🤔

Problem w tym że ja lubie sprawdzać, badać, przestawiać, testować ( i jestem tak dokładny jak to tylko możliwe, laser matrówka, dalmierz to podstawa ) a tu dochodzi kolejna zmienna

Trzy zmienne

PC + REW + UMIK1

Wszystko inne mozesz zapomniec. Te twoje programiki i androidy sa niepowazne
3 minuty temu, xajas napisał:

Trzy zmienne

PC + REW + UMIK1

Rozumiem że tak być powinno i już zrozumiałem że źle zrozumiałem że Room Eq Wizard nie jest na androida 

Ale z cały szacunkiem już wiem tyle, wiem że na Umik 1 świat się nie kończy a dopiero zaczyna 😁

12 minut temu, xajas napisał:

Trzy zmienne

PC + REW + UMIK1

Mam takiego gruza asusa stacjonarnego, którego odpalam może dwa razy w roku jak chce coś w ustawieniach monitoringu zmienić, gdybym użył gruza, to jak go podłączyć do systemu ? 

Usb - usb audio ?

2 godziny temu, gałąż napisał:

Rozumiem że tak być powinno i już zrozumiałem że źle zrozumiałem że Room Eq Wizard nie jest na androida 

Ale z cały szacunkiem już wiem tyle, wiem że na Umik 1 świat się nie kończy a dopiero zaczyna 😁

Mam takiego gruza asusa stacjonarnego, którego odpalam może dwa razy w roku jak chce coś w ustawieniach monitoringu zmienić, gdybym użył gruza, to jak go podłączyć do systemu ? 

Usb - usb audio ?

Ja mam takie gruzy ktore jeszcze leca pod windows 7 (ponad 12 lat stary) i Mac Book Pro (ulubiony) z 2014 i na wszystkich leci pomiar (REW, Acourate,...) ZNAKOMICIE

UMIK ci wystarczy na wieki 😉

1 minutę temu, xajas napisał:

Ja mam takie gruzy ktore jeszcze leca pod windows 7 (ponad 12 lat stary) i Mac Book Pro (ulubiony) z 2014 i na wszystkich leci pomiar (REW, Acourate,...) ZNAKOMICIE

UMIK ci wystarczy na wieki 😉

Chciałbym bardzo żeby to był tylko ten mikrofon, ale 🤣 jak mówie że już nic nie zmienie, to mój kumpel tylko się głupio uśmiecha😁 i mówi tak tak mety nie ma 😁 ale to jest rozwój a nie siedzenie w ciepłej jaskini.

Przyniose na góre gruza jak monitor znajde, gdzieś jest, tylko gdzie. 

Powiedz mi jeszcze czy dobrze kminie, kompa łącze usb-usb audio ?

Tak kiedyś łączyłem i odtwarzałem z kompa, a teraz pojecia nie mam 😊

1 minutę temu, xajas napisał:

A czym ten kumpel dysponuje i do czego to uzywa, uze sie tak glupio usmiecha

Ukryta Zawartość

To bardzo dobry kumpel, i bardzo chciałby ale wiadomo życie to nie bajka.

Opowiem jak z trzecim kumplem Oni we dwóch a to było z 10 lat temu wpadli na pomysł że przekonają mnie do winyli i przywieźli mi gramofon i sterte płyt. Minął jakiś czas dzwonie do kolegi wpadniji po graty to nie dla mnie, na miejscu wytłumaczyłem dlaczego wole pliki, moje plusy i minusy i niedługo po tym było sprzedaj stream magica 6 i tak minie przekonał że ja gramofonu nie mam nadal, a On ma gramofon i od lat zadowolony ze stream magica 😁 

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi