Skocz do zawartości
IGNORED

AudioQuest czy Bandridge

lukin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Prosze o rade: jaki przewód do połączenia dvd i amplitunera wybrać - coaxial Audioquest Copperhead czy optical Bandrige Profigold? Troche je testowałem, nie jestem audiofilem :), ale przewaga chyba jest po stronie Audioquesta... Z gory dzieki za pomoc.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/16874-audioquest-czy-bandridge/

Tak się składa, że mam oba te kabelki. Bandriga Profigolda wrzuciłem do pudełka i o nim zapomniałem, a Copperheda chcę sprzedać. Dlaczego - dlatego, że warto nim zainteresować innych. Profigoldem to można połączyć, ale jakiegoś BumBoxa.

AudioQuest czy Bandridge?????? Hehehehehehe

Sygnał przez coaxial jest przesyłany cyfrowo i zarazem bezstratnie. Możesz podłączyć kabelek za 5 zł i nie usłyszysz różnicy. Badania te zostały przeprowadzone na politechnice między kabelkiem za 10 zł a za 300zł, bez różnicy :D. Najlepszą inwestycją jest kupić kabelek jak najtańszy a zainwestować w interkonekt.

• 2 lata później...

DrDmx, 23 Mar 2005, 18:32

>Najlepszą inwestycją jest kupić kabelek jak najtańszy a zainwestować w

>interkonekt.

Kabelek coax (do SP-DIF) z wtyczkami to TEŻ jest interkonekt :]

Przy kabelku za 5 PLN i 300 PLN teoretycznie nie powinno być różnicy przy transmisji cyfrowej ... jednak wątpię aby przy takim marnym kabelku przy 192Khz 24bit nie było "trzeszczenia". Przy transmisji cyfrowej musi być osiągnięty minimalny pułap powyżej którego już różnicy faktycznie nie ma ... i po prostu wątpię aby kabelek za 5 PLN ten pułap osiągał.

Jakiej długości kabel testowaliście i przy jakich parametrach sygnału ?

>Tak się składa, że mam oba te kabelki. Bandriga Profigolda wrzuciłem do pudełka i o nim

>zapomniałem, a Copperheda chcę sprzedać. Dlaczego - dlatego, że warto nim zainteresować innych.

>Profigoldem to można połączyć, ale jakiegoś BumBoxa.

hmmm... Profigold PGD4000 nie jest taki zły:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.