Skocz do zawartości
IGNORED

jeszcze o recenzjach w Hifi i Muzyka

dodo

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Hieno, wpisalem w wyszukiwarce Kisiel, i oto co dostalem: "Click to subscribe to Polish Heritage and Cuisine. Pudding and Kisiel." Chyba cos nie tak poszlo.

A co do filologow, to ten ostatni slownik powstal pod wplywem zmian jezykowych wywolanych zargonem telewizyjnym, i wedlug niego juz wlasciwie wszystko mozna. To ja dziekuje za takie cos.

A moim zdaniem unikatowy z Ciebie typ Jozwo:)

A tak na powaznie, nie dalo sie zrobi chociaz dwumiesiecznika?

Zastanawiaja mnie tez zachwyty red Igielskiego nad Strussami i Scorpionem Black Horse (wzmacniacz roku). Wszyscy co sluchali mowia ze dno ze starych czesci rodem a telewizorow:) Nawet Audioforte sie wycofuje z ich sprzedazy. Dziwne.

A w Audio-Video rzeczywiscie Panie red. poziom ostatnio podskoczyl.

Nie wiem czemu mam takie odczucie, ze w HiFi i M nikt nie zadal by sobie az tyle trudu z zestawieniem az tylu zestawow biorac pod uwage ze liczba wytypowanych urzadzen byla bardzo duza.

• Redaktorzy

No, hienko, narazasz mi sie. Napisz jeszcze, ze urokliwy ze mnie typ, to sie najpierw zrzygam, a potem wypisze cie z testamentu. Nienawidze tego slowa fizjologicznie. Nie jestem w tym zreszta osamotniony, gdybym zacytowal doslownie, co na ten temat stwierdzila A. Osiecka, to chyba tylko glista bylby szczesliwy.

Chat nam niechcacy wyszedl, no nie? To ja sie w takim razie musze odmeldowac na razie, i wracam za pare godzin.

Problem w tym, że nie powinno się testować jednego klocka 2 razy. Z całym szacunkiem, A-V zrobiło 11x mniej testów w swojej historii. Ale może da się zrobić. Co, to znaczy, jakie propozycje?

Przychylam się do opinii Hienki w kwestii testowania zestawów róznych firm: bardzo by sie to w Hi-Fi i Muzyka przydało. Mówiąc językiem kapitalistów: jest target i jest nisza, trzeba to tylko umieć wykorzystać.

Tak się składa, że większość audiofilów - i tych początkujących i tych bardziej zaawansowanych - składa swoje zestawy z klocków róznych producentów i tak naprawdę nie mają gdzie udać sie po radę.

HFiM bodajże raz zorganizowało taki test (bez kolumn) biorąc na warsztat budżetowe klocki. Myślałem, że pójdą za ciosem, ale jakos tak pomysł sie rozmył. A szkoda. AV był pierwszy i wypadło to bardzo dobrze. Świetnym pomysłem było zgrupowanie urządzeń w róznych grupach cenowych. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Jak widać, nie jest to takie trudne (choć mogę zrozumieć opory pp. redaktorów, którzy nie chcą targać dziesiątków pudełek na własnych plecach).

Konkretne propozycje? Proszę bardzo: bierzemy na warsztat kolumny X i po tradycyjnym teście z udziałem Marka Levinsona i sprzętu ze stratosfery, testujemy z kilkoma zestawami ze średnich i niższych półek. Rezultaty mogą być ciekawe, a ludziska dowiedzą sie z czym należy, a z czym raczej nie należy kolumn X zestawiać.

A mnie Jozwo wyskoczylo co innego, chyba po wczorajszym zakrapianym wieczorze wyszukiwarki Ci sie pomylily.

Oto co ciekawego znalazlam:

"Jak może być mowa o rzetelności prasy, gdy np. Andrzej Kisiel, szef Audio jest jednocześnie dystrybutorem głośników ScanSpeak i Vifa i zaopatruje w nie największą polską firmę kolumnową ESA? A potem "testuje" jej wyroby w swoim piśmie. Żart? Niestety to ponura prawda... Zajrzyjcie do tematu "Kisiel właścicielem ESY?" na tym forum"

""Z dobrze poinformowanych źródeł" wiem, że Kisiel jako firma AkustyK (reklamująca się obficie w Audio) sprzedaje głośniki Scan Speak firmie ESA, której produkty (kolumny) recenzuje później w Audio... no, zgadnijcie kto? Andrzej Kisiel. A jak te kolumny w testach wypadają? Też zgadnijcie..."

"Panowie, co wy tak uparliście się na Kisiela i ESĘ! Przecież z-ca naczelnego Audio, Radosław Łabanowski, jest właścicielem Audiowave. Kisiel/Esa jest be, a Łabanowski/Audiowave OK???"

Starczy cytatow, mozna zajrzec

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A dla Pana, Panie red polecam 4 watki. Mielismy tu kiedys jednego goscia, ktory wydaje mial co nieco do czynienia z naszym rynkiem audio. Prosze przeczytac, mile widziany komentarz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawa, momentami zabawna dyskusja, a na dodatek wątek ten przekroczył 300 wpisów-pretenduje więc do najdłuższego tematu na tym forum.

Gratulacje!-forum "Magazynu Hi-fi" czy "Hi-fi i Muzyki" chyba nigdy nas nie dogoni-w końcu mamy nawet red. Stryjeckiego!!!!

Nasze forum- to najlepsze, najbardziej rzetelne, najciekawsze i najchętniej odwiedzane polskie forum na temat audio w sieci-należy to podkreślić jeszcze raz i wznieść toast lampką szampana! A więc Koledzy - kieliszki w dłonie i do dna ZA NASZE ZDROWIE, ZA PASJĘ, KTÓRA POŁĄCZYŁA NAS NA TEJ NIEPOZORNEJ STRONCE ZAGUBIONEJ W PRZEPASTNEJ SIECI!!!!

Do red. Stryjeckiego: to, co było w 9/99 to o ile sobie dobrze przypominam test budżetowych wzmacniaczy i odtwarzaczy bez udziału kolumn. W AV zrobili rzecz ciekawszą: zestawili urządzenia z róznych grup cenowych z takimiż kolumnami, tworząc czasami dośc egzotyczne systemy. Osobiście uważam, że to jest właśnie droga którą należałoby pójść, bo większość z nas kombinuje z bardzo róznymi urządzeniami, a rzadko z gotowymi zestawami tej samej firmy. No a po skompletowaniu tandemu wzmak/odtwarzacz przychodzi poważne pytanie: jakie do tego kolumny. Zresztą ja tu Ameryki nie odkrywam, proszę zajrzeć do działu Porady. Większość pytań dotyczy właśnie powyższego problemu.

A odnosnie zestawow to proponuje w 3 kolejnych numerach 3 rodzaje zestawow. Najpierw wlasnie po ok. 2 tys za klocek, czyli kolo 5-7 tys za zestaw. Nastepnie po ok 4-7tys za klocek i trzecim razem najdrozsze, high-endowe zestawienia.

Wiadomo nie od dzis ze zestawienie dobrze wspolgrajacych ze soba zestawien jest najwieksza bolaczka audiofila. Korzystajac z mozliwosci redakcji to moze byc najkrotsza droga to dobrego zestawu.

Oj przyjdziecie ludki na inne forum, niech tylko działa jak należy. A teraz info dla znajomych. Jutro od 18 do 19 nawijamy na antenie ja-Ojciec, Młodecki i red. Szachowski o gratach, płytach i ludziach, co to wydają pieniądze na hi-fi, a nie na Centrum Zdrowia Dziecka. Polskie Radio, program 2.

Super, na gorze sluchaja sugestii maluczkich.

W koncu my czytamy, my wydajemy pieniadze, my wiemy co zmienic i czego nam brakuje.

Przeczytal Pan "Chwile prawdy" polecana przeze mnie kilka wpisow wyzej i fragmenty o Kisielu? Mozna prosic o komentarz czy lepiej nic nie mowic?:)

Moim zdaniem Rogera, autora watkow "chwila prawdy" niektorzy z nas nie docenili i odszedl.

Dodam, ze wystepujaca tam hiena to jest oryginal. Ja niestety nie potrafie byc tak krwiozercza. Ale mamy za to gliste, chociaz to troszke inny gatunek.

Panowie - tu juz jest ponad 300 wpisow. Na innych forach przez rok tyle nie ma.

I jeszcze jedno - gdze indziej zagladamy, ale nie pojdziemy. Kropka.

Za to właśnie lubię radiową Dwójkę - można posłuchać czegoś innego niż audycji o gotowaniu i najnowszych hitów. Odnośnie testów - ciekawą odmianą byłby opis jednego urządzenia (wzmacniacz, CD) w zestawieniu z różnymi elementami towarzyszącymi, np. zestaw "firmowy" i dwa-trzy "mieszane". Ups... niechcący wyszło mi kulinarne porównanie...

=> Stryjecki

Czy jest szansa na platna strone www z pelna gazeta

Platnosc SMS lub na konto ... juz nie mam gdzie miescic

gazet z branzy audio,budowlanej,IT,polityk,gor,moto itd

Obrzydzenie do kompa zmalalo ... ???

Przyjemna zabaweczka co .... a juz z necikiem :)

... kolejna zabaweczka duzych chlopcow

Pozdrawiam serdecznie

Trzeba czytac uwaznie:)

Wyjatkowo dla Pana (ale wazelina) :) powtorze moj wpis :

'Oto co ciekawego znalazlam:

"Jak może być mowa o rzetelności prasy, gdy np. Andrzej Kisiel, szef Audio jest jednocześnie dystrybutorem głośników ScanSpeak i Vifa i zaopatruje w nie największą polską firmę kolumnową ESA? A potem "testuje" jej wyroby w swoim piśmie. Żart? Niestety to ponura prawda... Zajrzyjcie do tematu "Kisiel właścicielem ESY?" na tym forum"

""Z dobrze poinformowanych źródeł" wiem, że Kisiel jako firma AkustyK (reklamująca się obficie w Audio) sprzedaje głośniki Scan Speak firmie ESA, której produkty (kolumny) recenzuje później w Audio... no, zgadnijcie kto? Andrzej Kisiel. A jak te kolumny w testach wypadają? Też zgadnijcie..."

"Panowie, co wy tak uparliście się na Kisiela i ESĘ! Przecież z-ca naczelnego Audio, Radosław Łabanowski, jest właścicielem Audiowave. Kisiel/Esa jest be, a Łabanowski/Audiowave OK???"

Starczy cytatow, mozna zajrzec

Ukryta Zawartość

A dla Pana, Panie red polecam 4 watki. Mielismy tu kiedys jednego goscia, ktory wydaje mial co nieco do czynienia z naszym rynkiem audio. Prosze przeczytac, mile widziany komentarz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaglądam dość często na stronę HFiM licząc na to , że uda mi sie tam znaleźć część starych testów tj. sprzed 99' . HFiM sprzed tego roku to " białe kruki " wśród gazet . Może udałoby się ciekawsze rzeczy przepisać , ewentualnie wykonać kserokopię i zamieścić na stronie .

Moja małżonka , która wspiera mnie w audiofilskiej drodze , która przeglada z zainteresowaniem miesięcznik(niestety) HFiM i żywo interesuje się tym co się dzieje na forum przekazuje pozdrowienia dla Pana Redaktora .

=> Stryjecki

Mysle, ze zawsze ktos sie znajdzie.

Duza ilosc mlodych, sprawnych ludzi co wladaja

PHP,SQL sobie dorobi po godzinach.

Tylko szkoda duzo placic firmom bo licza ... oj licza,

ale za placenie mozna wymagac ...

a tu student by zarobil na nowy piecyk ... no kabelki.

Nie mowie tu o sobie. Ja bardziej w MES'zu siedze

Do Cortazara: TF daje dobrą radę, która załatwia problemy starsze niż 9/99. Oby to tylko nie był student z "Lalki" Prusa, co to dzisiaj nam uroczyście zmartwychwstał. Pozdrowienia dla żony. Pan jej kupi jakiegoś ciucha.

• Redaktorzy

Hienko, ten wpis o Labanowskim to byla zdaje sie podpucha, w kazdym razie nie potraktowano go powaznie, zreszta zaraz znalezli sie ludzie, ktorzy pamietali, ze Audiowave zdaje sie nalezy do p. Schotta. Co do reszty, faktycznie, pamietam, ja sobie tylko dla tzw. jaj w Yahoo poszukalem, stad rezultat. A co Kisielow tam! Nie mowiac o Stryjach...

=> Stryjecki

... jam mowi S.Fridman

Bierzemy studencika (...)

(...) tego nie mozna spartolic !!!

A od siebie moge pomoc w metodach elementow skonczonych.

WWW tylko prywatnie

A od studentow to .... dobrze jak czyms sie interesuja.

A tak na powaznie ... mysle, ze koszty sa mniejsze,

drzew kilka wiecej zostanie, sam za to mniej zaplace.

To super pomysl - masz ochote przeczytac jakis starszy test, wysylasz sms-a, dostajesz zwrotnie haslo i masz dostep do calego nr-u. Ani nie trzeba drukowac, ani wysylac analogowo, redakcja zarabia. Chyba wszystko w porzadku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.