Skocz do zawartości
IGNORED

stereo do 6 tys

Rekomendowane odpowiedzi

Tu znowu, patrząc na parametry mocy, charakterystykę brzmieniową, rewelacyjny wprost bas i niepojęcie dobrą cenę dla tej klasy głośnika, to zdecydowanie jako No 1 Heco Aurora 700. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem najlepszy dostępny na rynku wskaźnik cena/jakość. Miałem je 4 lata i byłem bardzo zadowolony. Alternatywnie trochę droższe Dali Oberon 7. Obydwie są przy okazji nieco ciemne, więc rozjaśniona, wyostrzona góra Yamahy bardzo dobrze będzie komponować tonalnie z ich naturalną charakterystyką. 

26 minut temu, StaszekM napisał:

Jakie byś kolumny do tego wzmacniacza  dobrał.? Podaj ze 3 typy

Będzie mi łatwiej.

Jeśli jednak zamierzasz kupić w TopHiFi, to najbardziej brzmieniowo ze wskazanych wcześniej oraz zbliżonych cenowo będzie Indiana Line Tesi 6 lub Diva 5. Posłuchaj obydwu.

Ja bym dodał do wymienionych już Signature raczej Tesi 561 bo i BR na froncie, a design

jak zawsze zostaje kwestią upodobań nabywcy.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

11 godzin temu, Mark75X napisał:

Tu znowu, patrząc na parametry mocy, charakterystykę brzmieniową, rewelacyjny wprost bas i niepojęcie dobrą cenę dla tej klasy głośnika, to zdecydowanie jako No 1 Heco Aurora 700. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem najlepszy dostępny na rynku wskaźnik cena/jakość. Miałem je 4 lata i byłem bardzo zadowolony. Alternatywnie trochę droższe Dali Oberon 7. Obydwie są przy okazji nieco ciemne, więc rozjaśniona, wyostrzona góra Yamahy bardzo dobrze będzie komponować tonalnie z ich naturalną charakterystyką. 

Heco mocne paczki, aczkolwiek jeśli chcemy mieć wyrównaną charakterystykę, to postawiłbym na Creek 4040 A lub CA AXR100 do niego. Sporo osób zestawie je też z czymś cieplejszym, aczkolwiek w ten czas jest sporo ciepłego dołu, który jest poluzowany.

Oberon 7 mocniejszy w dole od Heco. Świetna konstrukcja w swoim budżecie. Jeżeli szukasz czegoś bardziej zrównoważonego tonalnie to Pylon o którym pisałem czyli Shappier 31 będą świetnym wyborem.

Tu jest potencjał za te 6 tysięcy, żeby coś dobrego skomponować, skoro jest wzmacniacz, to same kolumny można kupić,z używanych masz na olx w stanie idealnym za 4800, może ci zjedzie do 4500 masz opera grand mezza, zdeklasują wszystkie pozycje inne tu proponowane, tylko trzeba przejrzeć neta i poczytać 🙂 z nowych to heco aurora ok, ale one są troche przebasowione, chyba trochę dudnią,trzeba by było im zrobić dobrą akustyke w pomieszczeniu, indiana line gra bardzo ladnie,po ciut cieplejszej stronie,ale nie są zakryte tzw kocem, grają miło, równo,delikatnie,ale moim zdaniem nie mają dźwięku 3d, czyli słychać że dźwięk idzie bezpośrednio na słuchacza z kolumn, mamy jeszcze dobre polki es 50 lub 55 też nowe w dobrej cenie,tu mamy dźwięk precyzyjny,bas zwarty,takie energiczne prężne granie,detaliczne,ale nie ostre, też może się spodobać 🙂 jak już z nowych wzmacniaczy,mi się podoba i w dobrej cenie jest Cambridge audio cxa 81, ma moc i bluetooth aptxhd,energiczne granie,dobry dac,ale nie ma wejścia na gramofon z tego co widziałem,znowu marantz 6007 też fajny klocek,w dobrej cenie,mocy też ma wystarczająco,ale brak mu USB, więc nie podłączy się kompa ,ma tylko usb na pliki z usb wtykanego 🙂 

Poprzegladalem trochę te wzmacniacze i na chwilę obecną Rotel a12 MK2 ma to czego potrzebuje czyli przedwzmacniacz gramofonowy. DAC oraz możliwość podłączenia PC. 

Jak on gra w stosunku np..do Yamahy czy audiolaba?

Ktoś może coś na jego temat napisać?

15 godzin temu, StaszekM napisał:

Poprzegladalem trochę te wzmacniacze i na chwilę obecną Rotel a12 MK2 ma to czego potrzebuje czyli przedwzmacniacz gramofonowy. DAC oraz możliwość podłączenia PC. 

Jak on gra w stosunku np..do Yamahy czy audiolaba?

Ktoś może coś na jego temat napisać?

Rotel gra dość neutralnie i bardziej gładko od Yamahy. Posłuchasz, będziesz wiedział. Wszystko zależy od kolumn 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi