Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam kolumny Polk Audio Signature Elite ES50 i chciałbym dobrać do niego wzmacniacz lub amplituner. Ma on obsługiwać telewizor oraz gramofon, ale zależy mi też na funkcji Heos. Myślałem nad Marantzem Stereo 70s bo fajnie wygląda i posiada to czego potrzebuje. Przyznam, że na funkcji kina domowego mi super nie zależy, ale chcę podłączyć telewizor również pod te głośniki.  Budżet mam do 3000 zł.

Co możecie doradzić do tych kolumn?

Do czego ci ten heos? To nie jest najlepszy system Multiroom. Jak go koniecznie chcesz to Denon pma 900 zagra z Tymi kolumnami lepiej. 

Stereo 70s jest mało wydajny mocowo. Kolumny też masz małe. Żeby to sensownie zagrało trzeba jednak je czymś pchnąć , zachęcić. 

Oprócz heosa stawiał bym jeszcze na mocniejszego Cambridge axr100 albo na xindak 06 a sieć uzupełnił przez wiim

Cześć 🙂 Od Marantza Stereo 70s też wolałbym Denona PMA-900HNE jeśli konkretnie Heos jest wymaganiem 😉 Warto też posłuchać Audiolaba 6000A Play, Cambridge CXA61. Zależnie jakie brzmienie lubisz 😉 

Z czym Polki grają obecnie? 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Super, dzięki za polecenia. Właśnie czasami chciałbym posłuchać muzyki przesyłajac ją z telefonu. Jeżeli chodzi o brzmienie to wolę tony wyraźniejsze i lubię poczuć muzykę. Wiem, że z tymi kolumnami nie bedzie super łatwo, ale jest jak jest 🙂

A jeżeli moglibyści polecić mi jeszcze jakiś gramofon, który fajnie przepuści muzykę do tych amplitunerów byłoby super 😄

Tu również by się przydał budżet i zakładam, że do 1,5 kzł można jakiegoś nowego

manuala kupić, ale pytanie - czy masz sporą kolekcję płyt, czy zaczynasz dopiero ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

No właśnie tak myślę, że jakiś 1000 zł chciałbym przeznaczyć na gramofon. Mam troche płyt i co jakiś czas dokupuje kolejne na giełdzie.

Niedawno zmieniłem na manuala AT LPW40 - ma całkiem niezłą wkładkę - do upgrade.

Nieco ponad budżet, więc do namysłu.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

16 godzin temu, Ciechan94 napisał:

No właśnie tak myślę, że jakiś 1000 zł chciałbym przeznaczyć na gramofon. Mam troche płyt i co jakiś czas dokupuje kolejne na giełdzie.

Reloop Turn 2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 13.01.2025 o 22:35, Ciechan94 napisał:

Super, dzięki za polecenia. Właśnie czasami chciałbym posłuchać muzyki przesyłajac ją z telefonu. Jeżeli chodzi o brzmienie to wolę tony wyraźniejsze i lubię poczuć muzykę. Wiem, że z tymi kolumnami nie bedzie super łatwo, ale jest jak jest 🙂

A jeżeli moglibyści polecić mi jeszcze jakiś gramofon, który fajnie przepuści muzykę do tych amplitunerów byłoby super 😄

No to nie potrzebujesz do tego heosa. Albo connecty żeby telefon był pilotem albo BT żeby był źródłem.

Gramofon 

Project debut albo bazowa Rega 

To spróbowałbym na start z Cambridgem 🙂 

W takim budżecie całkiem ciekawym rozwiązaniem jest Argon Audio TT MK2, w dobrej cenie w outlecie mamy też Pro-Jecta T1 🙂 Jeśli udałoby się dorzucić do Regi Planar 1, to dopiero miodzio by było 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

No to nie potrzebujesz do tego heosa. Albo connecty żeby telefon był pilotem albo BT żeby był źródłem.

Gramofon 

Project debut albo bazowa Rega 

No dobra czyli mówisz, że lepiej wziąć coś co ma po prostu połączenie z BT i tyle, aby prosto ze Spotify puszczać muzykę. Bez dodatkowych aplikacji itp?

21 godzin temu, Ciechan94 napisał:

No dobra czyli mówisz, że lepiej wziąć coś co ma po prostu połączenie z BT i tyle, aby prosto ze Spotify puszczać muzykę. Bez dodatkowych aplikacji itp?

Mówię że nie jest ci potrzebny heos. Możesz nie. Urządzenie sieciowe i korzystać z wbudowanego connecta. 

Tym sposobem omijasz systemowy interfejs.