Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer do audiolaba 6000n

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam audiolaba 6000a oraz kolumny heco aurora 700, planuje kupic streamer.

zaznaczam, ze zaczynam swoją przygodę z takimi sprzętami.

zastanawiam się nad znalezieniem do zestawu, żeby pasowało. Tak, wygląd wizualny ma dla mnie też znaczenie🫣🤷‍♂️

no i pytanie czy szukać 6000n? Czy może pokusić się o 7000n? Będzie różnica? Będzie to dobrze grało? 

pozdrawiam

Edytowane przez JarekJar0
https://www.audiostereo.pl/topic/169093-streamer-do-audiolaba-6000n/

Cześć 🙂 Przy obecnej cenie 7000N chyba nie ma co myśleć o niższym modelu 😉 Brzmi też zauważalnie lepiej od niższej serii. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli musisz mieć stylistykę to weź tańszy. W Q21 był chyba za 999? Dobrze pamiętam. 

Ale to są urządzenia... No właśnie do kompletu. 

Do 6000 a i jego Aurora jak nic wpasował by się żywiej grający wiim ultra. To ten set właśnie przy którym uważam że ten system projekcji wiim pasuje.

14 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli musisz mieć stylistykę to weź tańszy. W Q21 był chyba za 999? Dobrze pamiętam. 

Był, już nie mamy i najprawdopodobniej mieć nie będziemy 🙂 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 16.01.2025 o 16:01, JarekJar0 napisał:

no i pytanie czy szukać 6000n? Czy może pokusić się o 7000n? Będzie różnica? Będzie to dobrze grało? 

na pewno chcesz dalej korzystać z dinozaura DTS Play Fi?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

na pewno chcesz dalej korzystać z dinozaura DTS Play Fi?

Jakie zatem są alternatywy? Inne ciekawe streamery w kwotach powiedzmy do 2,5? Na które warto zwrócić uwagę? I będą lepszą opcją niż 7000n do mojego zestawu?

10 minut temu, JarekJar0 napisał:

Jakie zatem są alternatywy? Inne ciekawe streamery w kwotach powiedzmy do 2,5? Na które warto zwrócić uwagę? I będą lepszą opcją niż 7000n do mojego zestawu?

Bluesound Node ze swoim BluOS. Lepiej się nie da 😉

https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-2024.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

On 1/16/2025 at 4:01 PM, JarekJar0 said:

zaznaczam, ze zaczynam swoją przygodę z takimi sprzętami.

Skoro jesteś w takim miejscu i chcesz wydać 2,5k na audio myślę, że lepszą drogą będzie wydanie nieco mniejszej ilości grosza na streamer i pozostawienie sobie trochę budżetu na np. lepszy wzmacniacz.

Dwie opcje warte polecenia za ok 1500 złotych

- Wiim Ultra - bardzo fajny sprzęt na początek, z drobną czkawką, że nie ma AirPlay. Fajna aplikacja i dużo aktualizacji

- Bluesound Node Nano - jakościowo jeśli chodzi o dźwięk może nieco lepszy powyższy, ale może to być kwestia subiektywna. Ma nieco mnie rozbudowaną aplikację towarzyszącą, ale spokojnie da radę.

- Wiim Pro Plus - jeśli chodzi o dźwięk nieco gorszy niż oba powyższe, ale w Twoim systemie różnie nie powinny być kolosalne. Ta sama aplikacja co w Ultra i dobre wsparcie.

Wszystkie te streamery podłączysz też cyfrowo do Audiolab 6000A i będziesz mógł wykorzystasz przetwornik DAC, który jest wbudowany we wzmacniacz.

W dniu 16.01.2025 o 17:57, Q21 napisał:

Cześć 🙂 Przy obecnej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chyba nie ma co myśleć o niższym modelu 😉 Brzmi też zauważalnie lepiej od niższej serii. 

Wiele osób poleca do mojego zestawu też wiima ultra, widzę że oba streamery są u Was na stronie dostępne. Który byście polecili bardziej do mojego zestawu? 7000n czy wiima ultra. Bo w zasadzie zastanawiam się już tylko nad tymi dwoma. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
23 godziny temu, JarekJar0 napisał:

Jest tego cała masa. Już oprogramowanie w Cambridge audio jest stabilniejsze i płynnie działające. Dalej masz bardzo dobry soft od blue sound. Nie można pominąć oczywiście linkplay czyli wiim. Dalej malina na volumio czy moode, czy dostaniesz w tej cenie używane ever solo na Androidzie. 

1 minutę temu, JarekJar0 napisał:

Wiele osób poleca do mojego zestawu też wiima ultra, widzę że oba streamery są u Was na stronie dostępne. Który byście polecili bardziej do mojego zestawu? 7000n czy wiima ultra. Bo w zasadzie zastanawiam się już tylko nad tymi dwoma. 

Pamiętaj że pytasz dystrybutora jednej z marek 🙂

Odpowiedź bezpieczna weź od nich oba na testy i zostaw ten który bardziej ci odpowiada

22 godziny temu, JarekJar0 napisał:

W kwestii jakości brzmienia wygrywa 7000N, dość znacznie moim zdaniem. Możliwości i obsługa po stronie WiiMa. 

W dniu 19.01.2025 o 12:36, JarekJar0 napisał:

A Cambridge Audio AXN10 brałeś pod uwagę? Jest również mniejsza wersja MXN10. Jakościowo dobrze się to plasuje, stabilność świetna, urządzenie warte zainteresowania!

45 minut temu, Piotr Sonido napisał:

I w tym momencie ta mniejsza wersja jest w cenie ultra. A gra lepiej. 

Dobry model, wydaje mi się że często pomijany.

W dniu 21.01.2025 o 17:37, Planeta Dźwięku napisał:

Dobry model, wydaje mi się że często pomijany.

Bo goły. Nie ma wyświetlacza nie ma na sobie nic. Klienci wolą jak im błyszczy. 

Nie ważne że tego nie widać z metra (ultra) , ważne że coś tam się zmienia. 

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Bo goły. Nie ma wyświetlacza nie ma na sobie nic. Klienci wolą jak im błyszczy. 

Nie ważne że tego nie widać z metra (ultra) , ważne że coś tam się zmienia. 

Co racja, to racja.