Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny grające dynamicznie z słyszalnym sopranem do Wzmacniacza Denon PMA 1700 NE

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, StachMuszel napisał:

Dlaczego niską?

Bo wtedy możesz wycisnąć więcej mocy ze wzmacniacza.

16 godzin temu, bruzislaw napisał:

Żródło dzwięku to CD  Denon DCD 900 NE podpięty pod wejście analogowe rekomendowane przez Denona do CD. Jestem poczatkujący w Audio i nie spotkałem się z kolumnami Fyne w ogóle ich nie znam. Co nie stoi na przeszkodzie by poznać.

Na próbę podłącz go kablem optycznym do PMA 1700  - eliminujesz sprawę kabli analogowych . Zwykły tani optyk. Tylko DAC w PMA 1700 też musi się chwilę "wygrzać". Bo teraz jest  nieużywany . 

Edytowane przez Adam71

@Adam71 przede wszystkim eliminujesz całą sekcję analogową odtwarzacza CD. Kable to najmniejszy problem.

Dla mnie jedyny słuszny wygląd to stare japońce.
Złote a skromne

Stare zlote japonce wygladajs inaczej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
6 godzin temu, Adam71 napisał:

Na próbę podłącz go kablem optycznym do PMA 1700  - eliminujesz sprawę kabli analogowych . Zwykły tani optyk. Tylko DAC w PMA 1700 też musi się chwilę "wygrzać". Bo teraz jest  nieużywany . 

Nie wiem jak długo należy wygrzewać tego DAC w PMA1700NE bo po 20 minutach odtwarzania przez łącze cyfrowe, dźwięk minimalnie jest lepszy przez kable analogowe. DAC był już wcześniej w użyciu do połączenia DVD.

W dniu 14.02.2025 o 13:29, bruzislaw napisał:

Nie szukam tańszych zamienników, chciałem tylko sprawdzić jak grają Triangle. Może arię 936 trudno już kupić zwłaszcza czarne, jak dostanę zwrot pieniędzy z podatku to kupię vestie n4, albo zamówię arię 948 nowe tylko nie w Polsce a na rynku niemieckim lub austriackim koszt 1599€ + 100€ wysyłka do Polski, lub u Pana w outlet te co stoją, jeśli jeszcze będą. Na pewno nie zostanę z Teuflem jak ktoś tam wcześniej pisał, Teufel Theater będzie tak długo dopóki nie przyjadą inne które kupię. Już pisałem bez radia i muzyki żyć nie potrafię, bez TV tak bo tam jak to śpiewa Pink Floyd 40 kanałów g....

Nie szukam tańszych zamienników, chciałem tylko sprawdzić jak grają Triangle. Może arię 936 trudno już kupić zwłaszcza czarne, jak dostanę zwrot pieniędzy z podatku to kupię vestie n4, albo zamówię arię 948 nowe tylko nie w Polsce a na rynku niemieckim lub austriackim koszt 1599€ + 100€ wysyłka do Polski, lub u Pana w outlet te co stoją, jeśli jeszcze będą. Na pewno nie zostanę z Teuflem jak ktoś tam wcześniej pisał, Teufel Theater będzie tak długo dopóki nie przyjadą inne które kupię. Już pisałem bez radia i muzyki żyć nie potrafię, bez TV tak bo tam jak to śpiewa Pink Floyd 40 kanałów g....Na teraz żony samochód zepsuł się a naprawa będzie kosztować.Dziekuje za Pańskie rady.

Nie szukam tańszych zamienników, chciałem tylko sprawdzić jak grają Triangle. Może arię 936 trudno już kupić zwłaszcza czarne, jak dostanę zwrot pieniędzy z podatku to kupię vestie n4, albo zamówię arię 948 nowe tylko nie w Polsce a na rynku niemieckim lub austriackim koszt 1599€ + 100€ wysyłka do Polski, lub u Pana w outlet te co stoją, jeśli jeszcze będą. Na pewno nie zostanę z Teuflem jak ktoś tam wcześniej pisał, Teufel Theater będzie tak długo dopóki nie przyjadą inne które kupię. Już pisałem bez radia i muzyki żyć nie potrafię, bez TV tak bo tam jak to śpiewa Pink Floyd 40 kanałów g....Na teraz żony samochód zepsuł się a naprawa będzie kosztować.Dziekuje za Pańskie rady.

Vestia świetna kolumna, jak dla mnie lepsza od Arii bo ma pełniejszą średnicę, łagodniejszą górę, większą przestrzeń i twardy werbel rzecz jasna!

W dniu 14.02.2025 o 16:52, Rafaello_666 napisał:

Serio? Myślałem, że skoro już tańsze modele są wykonane bardzo przyzwoite, to w tej klasie powinno być, co najmniej dobrze. Na razie, to bardziej fantazje, niż realność, ale jak już się zacznie materializować, to postaram się przyjrzeć. 

Jest na forum audio podaje temat o tym. 

Ja przeczuwam że może być po prostu gorsza partia podzespołów które trafiają do fabryki. No ale tego nie wiem. To jedynie przypuszczenia No i taka forma obrony. 

W dniu 16.02.2025 o 13:41, bruzislaw napisał:

Zapewne masz rację ,że we Francji może jest niższa cena na te kolumny, ja jednak nie znam francuskiego rynku audio , nie znam żadnego francuskiego sklepu internetowego a co najważniejsze nie znam J. francuskiego. Zanim cokolwiek kupię zagranicą to sprawdzam telefonicznie dany sklep czy faktycznie istnieje bo naciąłem się w Holandii gdy chciałem kupić amplituner KD, pieniądze wzięli a sprzętu nie było na stanie i mnie okłamywali ,że za 2 tygodnie itp. w efekcie musiał prosić bank o obciążenie zwrotne sprzedawcy bo płaciłem za sprzęt kartą. Jeśli znasz jakiś francuski sklep godny zaufania z którym miałeś doświadczenie lub ktoś z twojego otoczenia to bardzo proszę o nawę i adres internetowy. Jestem otwarty na podpowiedzi. Dziękuję za informację.

Sklep jest sprawdzony w zasadzie to ma sporą część nawet w języku polskim a to czego nie ma to ci przetłumaczy na żywo przeglądarka odpisują w języku angielskim także nie ma z tym żadnego problemu jest z nimi bardzo dobry kontakt ale, powiem tutaj ale absolutnie rozumiem twoje podejście chęć bliskości ze sprzedawcą jak najbardziej to wspieram. Zauważyłem jedynie że akurat tam jest wyjątkowo spory przeskok cenowy względem tego co oferuje nasz rynek

• Pokaż nowe odpowiedzi