Skocz do zawartości
IGNORED

Amli denon x3500 vs lg oled c7

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Poratujcie dobrą radą.

Do tej pory miałem telewizor połączony z ampli kablem hdmi i osobno optycznym - było to wynikiem zmagań z ARC kilka lat temu i wtedy się poddałem.

Postanowiłem jednak coś z tym zrobić, przewertowałem fora,  internety i się udało. No prawie.

Gdy sygnał jest bezpośrednio z TV np. Netflix- to wszystko działa znakomicie - jest obraz i dźwięk na głośnikach, ale gdy dekoder 4k upc/play daje sygnał do ampli, to ampli podaje dźwięk do głośników, ale obrazu nie wysyła na TV.

Oczywiście sterowanie denon na ekranie tv jest więc problem jest najprawdopodobniej z jakimś ustawieniem cbl. Kombinowałem w różny sposób i zwykle jeśli obraz z dekodera pojawiał się na tv, to znowu Netflix był bez dźwięku.

Niczego finalnie nie roztrzaskałem choć korciło. Podłączyłem dekoder do innego wejścia hdmi w telewizorze i śmiga, ale chyba lepiej żeby ampli był sterujący…

Macie pomysł jak powinno to być ustawione?

https://www.audiostereo.pl/topic/169324-amli-denon-x3500-vs-lg-oled-c7/
6 minut temu, STELVIO napisał:

Czyli kablówkę puszczasz przez HDMI do ampli? A Netflix bezpośrednio z tv do ampli przez arc?

1. Tak robiłem ale nie było obrazu. Obecnie podłączyłem bezpośrednio do tv.

2. Tak

Ja mam też C7 albo B7 nie pamiętam. I od zawsze Demony. Zawsze podłączam Tv do ampli - hdmi in 2 arc do HDMI monitor 1 arc. Pod monitor 2 mam podłączony projektor. A całą resztę sprzętu do amplitunera pod odpowiednio opisane na panelu wtyki HDMI. UPC/Play 4k pod CBL/SAT, Blu ray wiadomo, komputer itd. Od początku też miałem problem z tym co Ty. Ale pomagało przestawianie dźwięku w samym tv. Tylko , że to mnie strasznie irytowało. Czy Netflix kiedyś czy YouTube. Dlatego wszystko puszczam z dekodera upc/Play przy wyżej opisanym podłączeniu. I mam święty spokój. Wszystko chodzi bez problemu na kinie domowym.

2 godziny temu, Ranegast napisał:

Witajcie,

Poratujcie dobrą radą.

Do tej pory miałem telewizor połączony z ampli kablem hdmi i osobno optycznym - było to wynikiem zmagań z ARC kilka lat temu i wtedy się poddałem.

Postanowiłem jednak coś z tym zrobić, przewertowałem fora,  internety i się udało. No prawie.

Gdy sygnał jest bezpośrednio z TV np. Netflix- to wszystko działa znakomicie - jest obraz i dźwięk na głośnikach, ale gdy dekoder 4k upc/play daje sygnał do ampli, to ampli podaje dźwięk do głośników, ale obrazu nie wysyła na TV.

Oczywiście sterowanie denon na ekranie tv jest więc problem jest najprawdopodobniej z jakimś ustawieniem cbl. Kombinowałem w różny sposób i zwykle jeśli obraz z dekodera pojawiał się na tv, to znowu Netflix był bez dźwięku.

Niczego finalnie nie roztrzaskałem choć korciło. Podłączyłem dekoder do innego wejścia hdmi w telewizorze i śmiga, ale chyba lepiej żeby ampli był sterujący…

Macie pomysł jak powinno to być ustawione?

Czemu nie reklamowałeś tego ampli. ????? Teraz już pewnie po gwar. i jest po ptakach i zostałeś sam z tym pudłem 😱

A sprawdzałeś na innych tv czy też jest taki problem ?

Czekaj pisałeś że dekoder bezpośrednio do tv dziala więc to wina ampli. Współczuję 

2 godziny temu, STELVIO napisał:

W zakładce dźwięk mam ' wewnętrzne głośniki TV'.
A w ampli jest tak :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 345b8d52c5922ab22b4beb52e9ea3d9b.jpg

U mnie wygląda tak:

image.thumb.png.69f9e853359de8d5f1ac8ce04978704c.png I tak

image.thumb.png.f8c879f160dbd26d72e8909023985ab0.png
czy dualne czy monitor1 i tak i tak nie działa.

dlaczego na tv masz wewnętrzne głośniki  a nie hdmi arc?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdzę, wieczorem, jest to jakaś opcja, choć płynniej streaming mi mi chodzi bezpośrednio a nie przez dekoder upc.

3 minuty temu, STELVIO napisał:

Nic nie przełączam. Wszystko puszczam z tunera UPC/Play . Trzymam się jednego ustawienia.

Głośniki telewizora grają razem z głośnikami podpiętymi do ampli?

A jak masz deep color na telewizorze ustawiony? Jak mam włączony to nie ma obrazu z dekodera tylko dźwięk, ale jak jest wyłączony to jest dźwięk i obraz

• stench zmienił(a) tytuł na Amli denon x3500 vs lg oled c7