Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy z nas ma prawo do własnego subtenego odbioru muzyki  .każdy znas odbiera muzyke nieco inaczej  .Ale  jednoczesnie czujemy z kim mozemy gadac   .Kto jest kto .

W dniu 10.02.2025 o 17:41, Zwykły Drut napisał:

Takie mamy czasy, że tytule lepiej by się prezentowało "[...] za 0,025kzł." 😉

Ale spoko mogę sobie wyobrazić, że jesteś zadowolony, co w sumie jest najważniejsze. Napisz coś więcej.

ok , moge  napisac wiecej ale  hmmm, nie znam ciebie  ,przedstaw nam sie tu troche .

kolega wykasował swój wpis  ,  ok  .ale napewno przeczyta odpowiedz .Jesli kochasz muzyke  to ....bedziesz wiedział co robić .

16 godzin temu, atmeg napisał:

Ja wiem dlaczego to tak fajnie prezetuje muzyke  .....Nie jest to tajemnica wielka .Chodzi o to że przetwornik nie jest silnie  cisnieniowo sprzezony z uchem a prezentuje dzwieki z dystansu .Ot cała tajemnica .

Podobny efekt można uzyskać odsuwając słuchawki od uszu tyle że na dłuższą metę jest to niewygodne😀

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.03.2025 o 10:06, schik napisał:

Podobny efekt można uzyskać odsuwając słuchawki od uszu tyle że na dłuższą metę jest to niewygodne😀

dokladnie  .dlatego pisałem o podobieństwie brzmienia do OB   ,pierwszy człowiek który to zauwarzył  . To właśnie ten typ brzmienia  .Może nie doskonały bo i za 25 złotych ale jaki fascynujący i mający to coś . 

To ze przetworniki sa oddalone  od ucha  to własnie jest to .I niema tam silnego cisnieniowegop sprzezenia  .ale  moze dla czesci ludzi jest to odkrycie ale wielu z nas to zna .

Obecnie slucham nie na planarnych słuchawkach ale własnie na tyc h ,dlaczego ? bo sa mega naturalne , daja naturalna przestrzen stereo i nie dusza ucha cisnieniem .

mam sluchawki za ponad 1kz a słucham na takich za 25 zl.

===============

To nie jest temat w ktorym zostanioecie oszukani i naciagnieci na kase  ,wiecie o tym .

alez to brzmi delikatnie ,bez natarczywosci zadnej  ,bosko to brzmi .nie jak audifilizm zamkniety w capce zupełnie inaczej otwarcie ,prawdziwie  ,niedostatki w pasmie nie licza sie bowiem jest ta dziwna magia . ona jest tu . Nie audifilska ale ta naturalna .prosta bezposrednia ,nie zakłamana .

Edytowane przez atmeg
  • 3 tygodnie później...

po miesiacu , do pracy .albo tak na luziku posłuchaniu muzy jest to wspaniałe  .Boskie  . 

Jest zero stresowe  ,naturalne  . 

najlepsze nie stresujace słuchawki  jakie znam .

moją opinie  wyciagam z mojego urzytkowania tych słuchawek  . 

słuchawki które nie izoluja ciebie od swiata   ,słyszysz muze i ludzi co mówią do ciebie   .

Oddzielna sprawa to brzmienie  .ale to na oddzielne wpisy.

PS teraz słucham muzy na chinskich planarach  zamknietych  ,wielkie ciezkie  

• 4 tygodnie później...

==================

sluchawki to jedna sprawa a Muza  to inna  sytuacja ,hemoglobina ,chemia i inne proszki ., 🙂

No Doubt - Don't Speak

-------------------------

Kylie Minogue - The Loco-motion - Official Video

Czy na takich niedoskonałych słuchawkach jest czad muzyczny?  

---------------

Oj jest .

Opublikowano (edytowane)

================

dlaczego takie proste słuchawki archaiczne mają w sobie te muzyczną magie ? 

Te prostote i piękno przekazu muzyki .

=========================

z innej strony taka Gwen jak by ci jebła  z reki to bys sie zdziwił  .

===============

Edytowane przez atmeg
Opublikowano (edytowane)

Pamietajcie  wszyscy  co weszli w ten temat iż chodzi tu jedynie o swietną zabawe z muzyką .

Chodzi o te najlepsze wspomnienia podparte  takimi słuchawkami .

====================

czy wiecie ze z chinskich  planarnych sluchawek takich za 1k zl   pady  skisły i odpadl ?" No tak normalnie spruchniały przez 6 lat .

Ale same przetworniki działają :

Edytowane przez atmeg

Audiofilska przestrzeń muzyczna  ......Nikt nikomu nie tłumaczy czym to jest  ......

Może ten temat  "Nostalgia za 25 zl . może to moj nowy temat  .Kiedyś mialem taki swój stary temat muzyczny ale postanowiono go zniszczyć  . I już go niema  . Ale  "Nostalgia za 25 złotych  jesxt ok 

• Pokaż nowe odpowiedzi