Skocz do zawartości
IGNORED

Beyerdynamic 990PRO czy 770PRO

skali

Rekomendowane odpowiedzi

Dojrzałem do wymiany moich Sennheiser 525 na coś lepszego i skłaniam się do Beyerdynamic. Sęk w tym, że do tej pory miałem słuchawki typu otwartego (SH 525) , a korzystając z okazji zmiany modelu chciałbym rozwiązać sobie kilka konfliktów rodzinnych (jak słucham na 525 to przeszkadzam żonie i dzieciom w oglądaniu TV, na ten przykład) i kupić zamknięte 770. Boję się jednak, że na "zamknięciu" coś stracę, czy ktoś może wie ,co ?

Czy 770 są w czymś gorsze od otwartych 990 ?

https://www.audiostereo.pl/topic/16942-beyerdynamic-990pro-czy-770pro/

Miałem zamknięte, jakiś model Sony, nie pamiętam. Z ulgą "przesiadłem" się na otwarte. Ale to o niczym nie świadczy. Ktoś inny może woleć zamkniete. Jak musisz, to musisz. W każdym razie zabrzmi zupełnie inaczej, a pocące się, rozgrzane i swędzące uszy są problemem, potwierdzam.

Mam BD 770 PRO. Pełnej izolacji dźwiękowej nie da się osiągnąć (przy cichym słuchaniu słychać trochę z zewnątrz, przy głośnym trochę słychać słuchawki), ale i tak jest znacznie lepiej niż ze słuchawkami otwartymi. Natomiast co do wygody, pocenia się uszu itp. to tutaj sprawa jest indywidualna - najlepiej samemu spędzić trochę czasu z nimi na głowie w jakimś sklepie.

Miałem jedne i drugie w tym samym czasie (a więc możliwość przekładania na czaszce). 990 grają zdecydowanie lepiej. Tak bez specjalnego wsłuchiwania się .Zakładasz i jest milej.

• 3 miesiące później...

niecierpię słuchawek ale ostatnio musiałem jakieś kupić. słuchałem m.in. dt770 oraz 990 pro. wybrałem te drugie - cena ta sama.

nie przesadzaj - ze względu na telewizor wyłączasz głośniki i zakładasz słuchawki - i wtedy żona i dzieci mówią Ci, że za głośno słuchasz i przeszkadzasz im w ogladaniu TV? nie wierze.... - jak śpiewał louis jordan, lonnie johnson, bbking i inni "beware, brother, beware".

pozdr

Tak prawdę mówiąc miałem wiele słuchawek ostatnio nawet Sennheiser te ponoć hi-end 600 ale udało mi się kupić na B.Dynamic 990 za śmieszne pieniądze bo za 15zł na giełdzie samochodowej .Miały przerwany kabel we wtyczce...Teraz grają u mnie i są chyba najlepsze jakie do tej pory miałem..Myślę ,że są rewelacyjne...Nie wiem czy są jeszcze produkowane bo wyglądają na około 10-15 lat może i więcej.....I tak to jest teraz, można za naprawdę małe pieniądze kupić słuchawki dużo lepsze muzycznie od tych co się ma....teraz co sobotę chodzę i szukam na tej giełdzie sprzętu audio i może jeszcze coś ciekawego znajdę ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.