Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka elektronika do B&W 705 s3

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam cos, co potrafi dobrze trzepnac basem, niekoniecznie najnizszym. Sluchalem ich kiedys z Roksanem K3, Rega Elicit i Caspianem M2. Gdybym posiadal te glosniki to chcialbym miec bas i srednice z K3 a gore z M2. Z Rega byl jazgot jak dla mnie.

W dniu 26.02.2025 o 16:02, Roso napisał:

Zgodnie z zasadami dobrych obyczajów, odsłuch B&W 705s3 z Heglem H120 w salonie audio nie mógł być zbyt długi – trwał niecałą godzinę – bo odsłuchiwałem jeszcze inne kombinacje, m.in. te same kolumny z Rotelem RA-1572mk2. Granie z Rotelem było co prawda przyjemniejsze, ale mniej naturalne : nieco przebarwione, zmiękczone i zaokrąglone. A granie z Heglem odebrałem jako na tyle przyjazne, że sądzę, iż nawet dłuższe granie nie byłoby męczące, ale dziękuję za ostrzeżenie. Natomiast Rotel z Elacami Vela BS403.2 był bardziej naturalny niż z Bowersami.

Twoje przedostatnie zdanie jest niezrozumiałe, bo coś tu językowo „nie zagrało”. Np. czy określenie jedno i drugie odnosi się do zestawów, czy do elementów drugiego zestawu i dlaczego antyk?

Jak zajdzie potrzeba, to wypożyczę i posłucham dłużej.

Bardzo cię przepraszam bardzo często korzystam z narzędzia zmieniającego mowe w tekst.  Świetne narzędzie tak się na to zajawiłem że teraz bardzo często z tego korzystam. Pokazał mi to inny użytkownik.

Słowa antyk tam nie ma 🙂

W dniu 26.02.2025 o 16:46, mandek napisał:

Kolega Sonido miele tych postów takie ilości, że z "jakością językową" nie zawsze mu po drodze i wychodzi czasem niezrozumiały bełkot, ale jako stary branżowy wyjadacz, zna się na rzeczy 😉 

Cholera bo już wzrok nie ten do poprawiania. A ja na forum jestem tylko w trasie 🙂

W dniu 26.02.2025 o 17:47, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

idzie na rekord skubany 😛

Ee nie.

Są tu osoby które piszą codziennie od rana do wieczora. Ja jak nawale 50 postów w 2 godziny to maks. Tyle mam czasu. 

A potem przerwa przez tydzień

W dniu 27.02.2025 o 16:58, BlueDot napisał:

Polecam cos, co potrafi dobrze trzepnac basem, niekoniecznie najnizszym. Sluchalem ich kiedys z Roksanem K3, Rega Elicit i Caspianem M2. Gdybym posiadal te glosniki to chcialbym miec bas i srednice z K3 a gore z M2. Z Rega byl jazgot jak dla mnie.

Jak rzadko się zgadzam. 

W dniu 23.02.2025 o 17:38, miki450 napisał:

Nie obraź się ale chyba jeszcze za mało słyszałeś lub sprzęt, na którym słuchasz jest po prostu słaby.

Słuchałem najlepszych i najdrożs-ych sprzętów na świecie, teraz nie ma z tym problemu jak nie pokazy czy odsłuchy to targi. Coś u znajomych a i u mnie przewinęło się sporo.

Zasadą jest jedna- im droższy sprzęt tym lepiej słychać przewagę dobrych realizacji i tym bardziej dobrych gęstych nagrań nad zwykłymi wydaniami na 16 bitowych płytach CD czy najsłabszym Tidalu.

Najlepiej brzmią na bardzo drogich odtwarzaczach płyty SACD z audiofilskich wytwórni czy też pliki DSD i tyle

Ciągłe miałczenie kilku osób i ich na poczekaniu założonych klonów tylko to potwierdza. 

Jakoś jeszcze nigdy nie słyszałem żeby na sprzęcie za 5 czy 10 milionów ktoś badziewnych 16 bitowych płyt z marketu słuchał.

Jeśli już fizyczne nośniki to dobre wydania SHM czy K2HD a najlepiej właśnie SACD.

PS rozumiem że Wy z kolegami walicie zwykłe CD bo słuch ludzki więcej nie ogarnia ?

Wniosek z Twojej wypowiedzi jest taki, że na budżetowym sprzęcie, nawet takim hi-end, CD wystarczy aż nadto.

No chyba, że ktoś ma sprzęt za 5-10 mln., to wtedy nie wypada.

Swoją drogą, fajnych masz kolegów. Nie szkoda Ci czasu na takie "marne" forum?

Ale czy nie wypada czy nie słyszy. Bo na pokazach to faktycznie nie wypada. 

A potem w domu okazuje się że takich płyt mamy ile 20? 

To znaczy że w kółko słuchamy 20 płyt na sprzęcie za 10 milionów złotych? 

Jesteśmy kompletnie zamknięci na nowe utwory nowe brzmienia tylko dlatego że one występują w mniejszej ilości bitów? 

Muzyka jest najważniejsza bo to ona jest nośnikiem emocji. Dobry sprzęt ma tylko i aż za zadanie dobrze to przekazać

• Pokaż nowe odpowiedzi