Skocz do zawartości
IGNORED

TONEWINNER AD-60 PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000ZŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba ja . Wróciłem z delegacji więc mogę zająć się przyjemnościami.

Edytowane przez marek-1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

@bolo_senor ppls wyslij do @marek-1969.

I czekamyu na recenzje. 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Dziś powinien być u mnie .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Powtarzać napisane raczej nie będę , bo po co , tylko kilka uwag od siebie.

Wygląd i doznania organoleptyczne

Jak dla mnie w tym aspekcie jest super , nic się nie wygina i nie brzęczy , logo i napisy wypalone laserem - za to duży szacun , dusza się raduje jak się na niego patrzy.
Wzmacniacz jest na tyle niemały , że wygląda poważnie i nowocześnie , a zarazem pasuje do nowoczesnego jak i klasycznego wystroju wnętrza. 

Niestety cały czar pryska jak się go włączy. Tu oszczędności poszły za daleko. Wygląd jednoznacznie kojarzy mi się z eversolo , a po włączeniu przywitał mnie malutki smutny monochromatyczny ekranik za 14 zeta , pod wielkim czarnym akrylem - psuje to cały efekt - samo menu jest sensowne i jakoś ujdzie. 

Jakby ten ekranik był większy , bardziej zagospodarowany , jakiś ciekawszy , kolorowy , może menu z ikonami , animowane wskaźniki typu wycieraczki albo dodali streamer - byłoby to takie fajnie dopieszczone i nowoczesne combo "wszystko w jednym", z całkiem dobrym dźwiękiem w swojej cenie. 
Z tą jakością wykonania , mógłby celniej trafiać w gusta - zwłaszcza tej młodszej klienteli.
A tak , jest dość dziwnie. Mam nadzieje że w drugiej wersji będzie już ładniej.

Brzmienie.

Gra jak wygląda , szybko , czysto i nowocześnie.

Tonewinner u mnie grał na początku na avcon-ach tivano , tu nie zachwycił i dostał nową bardziej trafną nazwę tonewinter 😄 jedno słowo a mówi wszystko , wydajność prądowa jest taka sobie. Rozpisywać nie ma po co.

By dać szanse wzmacniaczowi zmieniłem kolumny na mniejsze i podłączyłem małe royd-y cornitony 2 i tu było znacznie lepiej. W dźwięku pojawił się bas i zestaw nabrał barw. Grał bardzo przyjemnie z wiim mini.

Moja subiektywna ocena dźwięku , podsumowanie.

Tonewinner gra jasno , szybko , dynamicznie.
brakuje mu trochę basu , ale zawsze można podbić eq.
Podejrzewam że jest to celowe działanie , bo przy ustawieniu kolumn z tylnym bas refleksem na komodzie , basu było w sam raz.
Zamiana wbudowanego daca na CA dac magic nie zmieniła wiele - co świadczy dobrze fabrycznej kości.

Nie jest to wzmacniacz o audiofilskich aspiracjach , bo brakuje mu głębi , szerokiej sceny i mikrodetalu , ale sprawdzi się idealnie jako system sypialniany albo pokojowy do małego metrażu.

Do niezobowiązującego odsłuchu jest akurat.

Kto następny w kolejce ?

W dniu 27.03.2025 o 19:56, payong napisał:

Korekta:

waldi1965 - już testował

payong - dzisiaj doszedł do mnie AD-60 i się ogrzewa bo bardzo zmarzł w transporcie

Piopio - mam czas dopiero w kwietniu

PanAntoni - rezygnacja

Wito76

s3tcher

Renioo

Jakoś tak to wyglądało ostatnio. Po mnie byli Bolo Senor i Marek, czyli chyba dwaj panowie z końca kolejki teraz @s3etcher i @Renioo

Edytowane przez Wito76

Wysłać adres do ostatniej osoby 😉

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

• Pokaż nowe odpowiedzi