Skocz do zawartości
IGNORED

FLS9 vs Atilla vs Gato 400s

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Może ktoś coś podpowie o tych wzmacniaczach? Szukam czegoś ciekawego w przedziale 10-13tys. Z góry dzięki za jakieś informacje. Szukam maszyny z drugiej ręki.

Edytowane przez fedor
stylistyka
https://www.audiostereo.pl/topic/169761-fls9-vs-atilla-vs-gato-400s/

Słuchałem tylko 250. Nie było źle. A 400 podobno dużo lepsza.

Teraz, NRK napisał:

Dzisiaj wiatr mu wieje w stronę klasy D, jutro będzie inaczej.🤣

A to klasa D to coś złego? Przynajmniej jest pewność że trafo nie buczy.

21 minut temu, fedor napisał:

150 używanych bardzo nie ma. A jak są to cena nie do zaakceptowania.

A z czego to może wynikać? 🙂 

16 minut temu, Zbi_Rek napisał:

spędziłeś kilka chwil w towarzystwie 400s ?

Nie, nie mam potrzeby odsłuchania każdej D klasy.

Polecam od 9 minuty zwłaszcza.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

43 minuty temu, fedor napisał:

A na pisze ktoś coś w temacie?

Musiałbyś zmodyfikować temat dodając frazę  "i jakie kable do tego”. Wtedy dyskusja rozbuja się na całego. Choć pewnie zaczną dowodzić, że trzeba zacząć od wymiany głośników, doboru odpowiednich kabli bo każdy wytrawny audiofil wie, że są to elementy kluczowe. A wzmacniacz?  No cóż. Takie to już forum 😁 

Gdybym ja miał wybierać coś z  wymienionych  Audia - jak najbardziej ale poszukałbym  Passa INT-25. Może znalazłby się w akceptowalnej cenie 

Edytowane przez piotrek7
1 godzinę temu, fedor napisał:

Słuchałem tylko 250. Nie było źle. A 400 podobno dużo lepsza.

A to klasa D to coś złego? Przynajmniej jest pewność że trafo nie buczy.

niestety DIA-400S na OLX to ryzykowny temat, ale jest na eBay 400S NPM z ceną wywoławczą 9k zł. Aczkolwiek jeżeli znasz sygnaturę brzmienia Gryphon pomyślałbym nad tą opcją.

Z tym, że DIA-400S NPM jest bezpiecznym zakupem, jeżeli miałbym się decydować zakupem bez odsłuchu. 

Jeśli chodzi o Audia, wvogóle nie brałbym pod uwagę

p.s.

DIA-250S a DIA-400S to zupełnie odmienna sygnatura brzmienis

Edytowane przez Zbi_Rek
24 minuty temu, piotrek7 napisał:

Musiałbyś zmodyfikować temat dodając frazę  "i jakie kable do tego”. Wtedy dyskusja rozbuja się na całego. Choć pewnie zaczną dowodzić, że trzeba zacząć od wymiany głośników, doboru odpowiednich kabli bo każdy wytrawny audiofil wie, że są to elementy kluczowe. A wzmacniacz?  No cóż. Takie to już forum 😁 

Gdybym ja miał wybierać coś z  wymienionych  Audia - jak najbardziej ale poszukałbym  Passa INT-25. Może znalazłby się w akceptowalnej cenie 

Celowo nie pisze nic więcej bo wiem że tak by było. Na razie szukam wzmacniacza. I wiem że obiektywnie nikt mi nie napisze który lepszy, bo pewnie mało użytkowników forum miało okazję słuchać wszystkich tych urządzeń ale może jakieś sugestie się pojawią.

27 minut temu, Zbi_Rek napisał:

niestety DIA-400S na OLX to ryzykowny temat, ale jest na eBay 400S NPM z ceną wywoławczą 9k zł. Aczkolwiek jeżeli znasz sygnaturę brzmienia Gryphon pomyślałbym nad tą opcją.

Z tym, że DIA-400S NPM jest bezpiecznym zakupem, jeżeli miałbym się decydować zakupem bez odsłuchu. 

p.s.

A czemu Gato z OLX to ryzykowny temat a z ebay już nie? Nie rozumiem.

39 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Coś więcej?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Godzinę temu, fedor napisał:

Myślisz że zagra lepiej niż Audia i Gryphon?

Audi nie słuchałem.

Gryphon osobiście mi się nie podoba, wolałbym Gato. 

Bardzo fajny wzmacniacz.

Devialet Astra bardzo mi się podaba, no ale to nie ten budżet.

13 minut temu, NRK napisał:

Audi nie słuchałem.

Gryphon osobiście mi się nie podoba, wolałbym Gato. 

Bardzo fajny wzmacniacz.

Devialet Astra bardzo mi się podaba, no ale to nie ten budżet.

słuchałeś Atilla ?

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

poszukałbym  Passa INT-25

ale tu 40k nowy, ciężko będzie poniżej 20 w używce raczej... to już prędzej Sugdena można trafić w budżecie, tylko że zarówno Sugden jak i Pass nie jest powiedziane że ogarną jakieś wyjątkowo prądożerne paki. (choć mam Sugdena i sobie chwalę, ale kolumny nie są specjalnie wymagające prądowo dla wzmacniacza)

Godzinę temu, Zbi_Rek napisał:

a mógłbyś rozszerzyć? 150 pozostaje gdzieś w tam w opcji jakby mi się kiedyś Sugden znudził

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

39 minut temu, NRK napisał:

O Diablo 300 , nie moje klimaty.

No właśnie i to jest tak jak wszystko wrzuca się do jednego wora. Atilla to nie Diablo 300... W dodatku pewnie Diablo słuchany na biegu, z czymś tam i gdzieś tam 😱 I tak się rodzą pierdolety 

Edytowane przez Zbi_Rek
5 minut temu, Zbi_Rek napisał:

słuchany na biegu

Jak chciałbyś posłuchać wszystkich wzmacniacze, to by ci życia brakło. 
Zawsze jest mniejszy lub większy kompromis.

15 minut temu, NRK napisał:

Jak chciałbyś posłuchać wszystkich wzmacniacze, to by ci życia brakło. 
Zawsze jest mniejszy lub większy kompromis.

wiesz o co chodzi w kwestii opiniowania, więc nie kombinuj 🤭

41 minut temu, fedor napisał:

A co myślicie kombajnie  Gold Note is 1000?

A co myślisz o wartości kombajnów, gdy producent przestanie aktualizować ich oprogramowanie? Ile będzie wart? Chyba tylko Linn nie zawodzi na tym polu. 

No fakt, o tym nie pomyślałem. Tylko że w przypadku np. CXN bo taki posiadam aktualizacje też nie będą wieczne, ba może już nowych nie ma a sprzęt działa i działał będzie. 

34 minuty temu, fedor napisał:

sprzęt działa i działał będzie. 

Do czasu gdy serwis streamingowy coś zmieni w kodach źrodlowych i wszystko wywali się na pysk. Sprzęt będzie działał jako autonomiczne urządzenie ale nie będzie współpracował lub będzie współpracował w ograniczonym zakresie z dostawcami usług. 

Tylko że telefon kupuje się na 2-3 lata z nastawieniem, że to urządzenie szybko się starzeje i będzie wymagać wymiany. Na wzmacniacz chcesz wydać 15 tys. Ja takie zakupy traktuję jako zakup długoterminowy i chcę aby jak najdłużej mi służył. Tym bardziej, że wokół wzmacniacza i głośników buduję cały system traktując je jako element stały