Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, damian00716 napisał:

No nic, póki co i tak go zwrócę i gdybym się na niego decydował to zwrócę większą uwagę na datę produkcji. A z ciekawości jakimi wzmacniaczami warto jeszcze się zainteresować pasującymi do r300? Tak do 3/3500 ?

Yamaha, primare, nowe nady, Cyrus

6 godzin temu, przmor napisał:

Taka dygresja. Kupujesz nowy produkt a okazuje się, że przemierzył pół świata i był macany przez dziesiątki jak nie setki ludzi.

On czy karton?

49 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Yamaha, primare, nowe nady, Cyrus

A tak bardziej modelami jeśli można prosić? Chętnie coś kupię i będę dalej sprawdzać

13 godzin temu, damian00716 napisał:

A tak bardziej modelami jeśli można prosić? Chętnie coś kupię i będę dalej sprawdzać

Modele tych firm na które cię stać, które masz dostępne w dobrym zasięgu cenowym. Jeśli szukasz używanych to które są w idealnym stanie. Nie ma sensu wymieniać całych portfolio 🙂

13 godzin temu, przmor napisał:

Urządzenie wewnątrz kartonu.

To prawdę mówiąc nie wiem ile osób dotyka go przed nami jeśli sprzęt jest nowy. Skąd wiesz że setki?

10 godzin temu, przmor napisał:

"Kupiłem właśnie jedynie by się przekonać czy mi dźwięk będzie pasować - i tak był zamiar zwrotu, a kupienie używki."

Czy muszę pisać coś więcej?

Przecież nie kupiłem nowego. Zresztą mam do tego prawo.

Właśnie porównuje WiiM Vibelink z CA

W dniu 7.04.2025 o 21:02, damian00716 napisał:

Amazon raczej nie sprzedaje, jakoś strasznie starych produktów

Ups...

Po pierwsze na Amazan sprzedawcą często nie jest Amazon tylko firma zewnętrzna.

Po drugie kilka razy trafiłem na Amazon v1.0, podczas gdy na stronie producenta w sprzedaży już poprawiona v1.1 czy v2.0

Polecam przed zakupem poczytać warunki, bo ja się raz zrobiłem w balona, na szczęście była to groszowa sprawa nie warta pamięci, ale teraz jestem ostrożny, zwłaszcza przy droższych zakupach.

W dniu 8.04.2025 o 07:51, damian00716 napisał:

gdybym się na niego decydował to zwrócę większą uwagę na datę produkcji

Czasem na naklejce z numerem seryjnym jest opis np v1.1, mikroskopijnym drukiem.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

23 godziny temu, przmor napisał:

"Kupiłem właśnie jedynie by się przekonać czy mi dźwięk będzie pasować - i tak był zamiar zwrotu, a kupienie używki."

Czy muszę pisać coś więcej?

Nie, nie pisz więcej nic - poczytaj o prawach konsumenta i pomyśl, dlaczego są takie a nie inne. To sprzedawca decyduje, czy przystąpić do takiej formy sprzedaży.

W dniu 8.04.2025 o 09:18, przmor napisał:

Kupujesz nowy produkt a okazuje się, że przemierzył pół świata i był macany przez dziesiątki jak nie setki ludzi.

To kupujesz "used - like new", "refurb", "open box", a jeśli sprzedawca twierdzi inaczej to Cię oszukał.

-----

A tu przykład z wczoraj: sprzedawcą nie jest Amazon tylko sklep producenta, a w ofercie v2, która nie ma sterowników dla Windows 10 i 11, a v4 ma. Chciałem kupić zamiast swojej v1, którą pod Windows 11 trzeba instalować trickiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 1.04.2025 o 20:54, damian00716 napisał:

Do listy dorzucam Sunfire XTEQ 8, ktoś coś o nim słyszał?

ja mialem 12stke swego czasu, do kina byl super, maluch z mega zejsciem i cisnieniem, ale w stereo go jakos nie widze. Jak siedzisz w Niderlandach to w uzywkach mozna czasem dostac evo150 albo m10 za niewiele ponad tysiaka ojro

Edytowane przez ryback

Sub to jednak podstawa - moje maluchy bez 800W suba w życiu by nie oddały tego gęstego,  przytłaczającego i depresyjnego klimatu covidowej płyty Watersa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To wynika z tego że u nas te słowa nie są popularne. Polak jak kupuje w sklepie to musi mieć nowe. Po to poszedł z dumnie poniesioną głową i rodzina pod ręką żeby kupić sztukę którą pachnie. Potem wspólnie rano przy śniadaniu lub uroczystej kolacji otworzą pudełko. 

Refurbished czy used like new no nie u nas. 

Open box to jeszcze. Natomiast mi na to mówimy wprost. Ekspozycja. 

• Pokaż nowe odpowiedzi