Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze streamery muzyczne, transporty dla TIDAL, QOBUZ - 2025r.

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do dyskusji, szczególnie popartej odsłuchami w realu gdy mamy "fizyczne" porównanie sprzętów, 

Sugeruję aby w poniższym wątku, rozmawiać o streamerach, powiedzmy  od 5.000 - 50.000 zł  z racji sekcji HiEnd.  
Oczywiście bliższe sercu będą transporty/streamery bardziej przystępne cenowo   w okolicach 10.000 zł , których  jest chyba najwięcej na rynku na omawianej   półce cenowo-jakościowej

Osobiście bardzo cenię sobie wyjście I2S i takie budzą moje największe zainteresowanie w analizach do upgradu systemu.  Ale nie zawężam dyskusji - wszystko jest ciekawe co pięknie, muzykalnie i dynamicznie zagra 😉 

Miłego dnia 😉 

Edytowane przez Marek333
  • Marek333 zmienił(a) tytuł na Najlepsze streamery muzyczne, transporty dla TIDAL, QOBUZ - 2025r.
47 minut temu, Marek333 napisał:

Zapraszam do dyskusji, szczególnie popartej odsłuchami w realu gdy mamy "fizyczne" porównanie sprzętów, 

Sugeruję aby w poniższym wątku, rozmawiać o streamerach, powiedzmy  od 5.000 - 50.000 zł  z racji sekcji HiEnd.  
Oczywiście bliższe sercu będą transporty/streamery bardziej przystępne cenowo   w okolicach 10.000 zł , których  jest chyba najwięcej na rynku na omawianej   półce cenowo-jakościowej

Osobiście bardzo cenię sobie wyjście I2S i takie budzą moje największe zainteresowanie w analizach do upgradu systemu.  Ale nie zawężam dyskusji - wszystko jest ciekawe co pięknie, muzykalnie i dynamicznie zagra 😉 

Miłego dnia 😉 

To nie jest hi-end.

Hi-end to jest raczej powiedzmy 50 tys - 200 tys. Sorry.

47 minut temu, Marek333 napisał:

Osobiście bardzo cenię sobie wyjście I2S

Jak sobie możesz cenić jak nie masz i nie słuchałeś? Na podstawie netu? Gratuluję 🤫😇😳

W przyszłym tygodniu będę testował u siebie streamer LINNa, z DACkiem, za ok. 45.000 PLN. Sąsiad kupuje ... ja mam na czym grać. Zainteresowany jak gra?

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

1 minutę temu, pmcomp napisał:

To nie jest hi-end.

Hi-end to jest raczej powiedzmy 50 tys - 200 tys. Sorry.

Trzeba jeszcze pamiętać, żeby kable były w podobnej cenie wtedy dopiero będzie "haj end". 😆

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

6 minut temu, sir.jax napisał:

Trzeba jeszcze pamiętać, żeby kable były w podobnej cenie wtedy dopiero będzie "haj end". 😆

I kwantowe bezpieczniki ... najlepiej te wersje po 50 tys PLN/szt.

Testowałeś? NIE ??? Dlaczego nie ??? To jest dopiero hi-end całą gębą.

On dopiero pokaże klase ze streamerem za ... 5 tys PLN. Będzie odpał. Bo na razie poruszacie się w bezpiecznikach lowendowych. 1 tys PLN za bezpiecznik? LOW-END pełną gębą. Szkoda zachodu.

Edytowane przez pmcomp

7 minut temu, pmcomp napisał:

I kwantowe bezpieczniki ... najlepiej te wersje po 50 tys PLN/szt.

Testowałeś? NIE ??? Dlaczego nie ??? To jest dopiero hi-end całą gębą.

On dopiero pokaże klase ze streamerem za ... 5 tys PLN. Będzie odpał. Bo na razie poruszacie się w bezpiecznikach lowendowych. 1 tys PLN za bezpiecznik? LOW-END pełną gębą. Szkoda zachodu.

Zapomniałeś jeszcze o kablu zasilającym, żeby bezpiecznik za 50tys. miał sens, kabel zasilający musi kosztować 100tys.

😆

11 minut temu, sir.jax napisał:

Zapomniałeś jeszcze o kablu zasilającym, żeby bezpiecznik za 50tys. miał sens, kabel zasilający musi kosztować 100tys.

😆

Nie ... ja nie zapomniałem. To TY zapomniałeś 🤫.

Moje wszystkie analogowe kable są Z TEGO SAMEGO PRZEWODNIKA WESTERN ELECTRIC !!! Z pewnego technicznego powodu. Tego sie trzymam. Za przysłowiowe prawie grosze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

s-l1600.jpg

Stara cynowana miedź.

Jak będę się bardzo nudził to sobie wystrugam bezpiecznik z jednej takiej nitki. Wyjdzie pewnie kilka grosiaków.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Godzinę temu, Marek333 napisał:

Miłego dnia 😉 

Niczego się nie uczysz ... Masz jakieś swoje idiotyczne przekonania dawno już nieaktualne.

Chcesz mieć REWELACYJNE BRZMIENIE to kupujesz DENAFRIPS PONTUS 15TH lub LAIV HARMONY DAC i DOWOLNY transport z USB z izolacją galwaniczną USB lub jakieś DDC zamiast izolacji. 

Nic z DAC delta-sigma nie może równać się z porządnym R2R. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Moje wszystkie analogowe kable są Z TEGO SAMEGO PRZEWODNIKA WESTERN ELECTRIC !!! Z pewnego technicznego powodu. Tego sie trzymam. Za przysłowiowe prawie grosze.

Brawo!

Bardzo ceniony kabelek i firma, czy oni nadal zaplatają te kabelki, czy już tylko rynek wtórny? 

Zaplatają warkoczyki ... czerwonoskórym autochtonom Ameryki 🙂 .

21 minut temu, Piopio napisał:

Niczego się nie uczysz ... Masz jakieś swoje idiotyczne przekonania dawno już nieaktualne.

Chcesz mieć REWELACYJNE BRZMIENIE to kupujesz DENAFRIPS PONTUS 15TH lub LAIV HARMONY DAC i DOWOLNY transport z USB z izolacją galwaniczną USB lub jakieś DDC zamiast izolacji. 

Nic z DAC delta-sigma nie może równać się z porządnym R2R. 

Co najmniej od 8-u lat nie korzystam z DACów delta/sigma. Powinieneś to wiedzieć. Chciałeś przecież mnie odwiedzić i posłuchac 😉 .

Podobnie jak ... nie korzystam z portów drukarkowych. TO ZŁO.

🙂 

Edytowane przez pmcomp

Zaplatają warkoczyki ... czerwonoskórym autochtonom Ameryki 🙂 .

Ooooooo....to ślicznie, bardzo się cieszę zatem. 😘

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Ooooooo....to ślicznie, bardzo się cieszę zatem. 😘

🥰

22 minuty temu, pmcomp napisał:

Co najmniej od 8-u lat nie korzystam z DACów delta/sigma. Powinieneś to wiedzieć.

Mój komentarz skierowany był do autora tematu ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, Piopio napisał:

Mój komentarz skierowany był do autora tematu ...

Sorry, nie zauważyłem.

6 godzin temu, Piopio napisał:

Niczego się nie uczysz

Wyjątkowo się z tobą zgadzam. 

Może przy okazji jakis moderator czy inny admin zrobi porzadek i polaczy to wszystko w jeden temat, bo autor wątku zaczyna jakby powielac tematy... 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.