Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, ASURA napisał:

"It Was a Wery Good" Year Ray Charles, Willie Nelson: Ray Charles genius loves company 

Jaaaasne …. cyfra … nawet SACD … tylko dzwieki.

☹️🙄🥶

Niestety.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Pogłos przed i po dźwięku na taśmie w wyniku przemagnesowania stykających się warstw, charakterystyczna górka buła na najniższym basie,niemożność zapisu wysokich tonów z dużą głośnością powyżej -20dB Przyjaciele W&F i drżenie dźwięku, szum na poziomie -68 dB i takie tam p o Chopenie

Byłbym zapomniał przesłuch między kanałami 45dB nawet na 2 śladzie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

5 minut temu, ASURA napisał:

Pogłos przed i po dźwięku na taśmie w wyniku przemagnesowania stykających się warstw, charakterystyczna górka buła na najniższym basie,niemożność zapisu wysokich tonów z dużą głośnością powyżej -20dB Przyjaciele W&F i drżenie dźwięku, szum na poziomie -68 dB i takie tam p o Chopenie

Byłbym zapomniał przesłuch między kanałami 45dB nawet na 2 śladzie

Ale pier…..z 😂😂😂.

A z czego jest muza nagrana w latach od 50 do konca 80 ??? Od bociana ???

he he he.

Znowu mnie … zablokowanego … czytasz ??? 
A w ch z toba !!!

Edytowane przez pmcomp

"Bach Gould redux" Ryuichi Sakamoto

Jak bym miał taśmociąg to bym nawet o tym nagraniu nie wiedział...

Nagranie współczesne

7 minut temu, ASURA napisał:

"Bach Gould redux" Ryuichi Sakamoto

Jak bym miał taśmociąg to bym nawet o tym nagraniu nie wiedział...

Nagranie współczesne

Powiedz po prostu … nie stac cie … na studyjny dobry magnetofon i na … tasmy.

Wtedy … zrozumiem 😇👍🤓

He, he, he … jak Sly’a nie bylo stać. Moze w niebie daje rade. Ale raczej nie mial uciagu. Jak TY.

@ASURA czy ty mnie zablokowanego czytasz? Na ch. z twoimi zasadami 😁😜😇😂. Czytaj ale … nie odpisuj bo .. wychodzisz na ch..a. 

He he he

Edytowane przez pmcomp

Miałem styczność z dobrymi szpulakami w okresie ich świetności i to wystarczy. Nie stać mnie na miejsce na tyle muzyki na taśmach co jej się w życiu nasłuchałem, no kurcze prawie taki stan umysłu jak twój

Pozyjemy, zobaczymy.
Wlasnie Phil Collins z tasmociagu stoi przede mna, albo siedzi, przed linia kolumn i spiewa tylko dla mnie. Analogowo od A do Z
Cuś piknego.
Scena 3D … wzorowa.
Jak ten twoj w tym klubie, na scenie czy gdzie tam.
[mention=1239]xajas[/mention] … Tu sluchales cos u siebie kiedys ze studyjnego tasmociagu z dobrej tasmy ??? od A do Z w analogu ???

Nie. W mlodosci mialem zwykly tasmociag i trzymam sie od nich z daleka. Wygoda obslugi i dostep do muzyki ktora mnie interesuje to katastrofa. Ja nie chce sluchac i celebrowac tasmy. Ja chce sluchac muzyki, wszedzie i najnowszej. I nie onanizuje sie tym czy zrodlo albo wzmacniacz jest analogowe, cyfrowe itd. Zrodlo i wzmacniacz nie jest problemem, zarowno jedne i drugie sa w miedzyczasie znakomite. Problemem sa glosniki i pomieszczenie! A w tym przypadku rozwiazania analogowe niestety nie maja szans (moim zdaniem)
7 minut temu, ASURA napisał:

Miałem styczność z dobrymi szpulakami w okresie ich świetności i to wystarczy. Nie stać mnie na miejsce na tyle muzyki na taśmach co jej się w życiu nasłuchałem, no kurcze prawie taki stan umysłu jak twój

Jednak mnie czytasz … OK.

z jakimi? M2405?

he he he …

Moj stan umyslu jest prosty … tasma stidyjna to jest ORYGINAL muzyki nagranej w czasach analogowych.

Howgh.

5 minut temu, xajas napisał:

Nie. W mlodosci mialem zwykly tasmociag i trzymam sie od nich z daleka. Wygoda obslugi i dostep do muzyki ktora mnie interesuje to katastrofa. Ja nie chce sluchac i celebrowac tasmy. Ja chce sluchac muzyki, wszedzie i najnowszej.

To noe wiesz co to jest niezwykly czyli studyjny tasmociag.

To taki winyl bez trzaskow, monofonicznego basu i ograniczenia pasma. 

po prostu … ANALOGOWY ORYGINAL.

Sluchasz … CYFROWYCH KOPII ktore z oryginalem nie maja nic wspolnego.

Chyba ze sluchasz jedynie muzy nagranej powiedzmy w tym stuleciu.

Edytowane przez pmcomp

Ale to nie trzaski sa ograniczeniem. Ograniczeniem jest to, ze nie moge ich sluchac w piwnicy, w kuchni, w sypialni, w aucie i ma urlopie. A ci wykonawcy, ktorzy mnie interesuja nie wypuszczaja tasm. No to po co mi taki szpulak? zeby stal i sie kurzyl? Albo sluchal w kolko te same 100 tasm, bo akurat te posiadam?

BtW.

A ty sluchasz analogowych kopii CYFROWYCH zrodel. Te tez nie maja nic wspolnego z oryginalem

A nawet jak slyszysz analogowa kopie z analogowego zrodla, to z oryginalem nie ma to zbyt wiele wspolnego, bo twoje glosniki i pomieszczenie zrobily z tego oryginalu masakre.

2 minuty temu, xajas napisał:

Ale to nie trzaski sa ograniczeniem. Ograniczeniem jest to, ze nie moge ich sluchac w piwnicy, w kuchni, w sypialni, w aucie i ma urlopie. A ci wykonawcy, ktorzy mnie interesuja nie wypuszczaja tasm. No to po co mi taki szpulak? zeby stal i sie kurzyl? Albo sluchal w kolko te same 100 tasm, bo akurat te posiadam?

Open your mind.

Dlatego do TYCH zastosowan mam cyfre.

a do najlepszej mozliwej jakosci … analog

😇😇😇

Tym sie roznimy. Jak i z 99,99% innych … AUDIOFILOW.

Edytowane przez pmcomp

4 minuty temu, xajas napisał:

A ty sluchasz analogowych kopii CYFROWYCH zrodel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

🤦

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

3 minuty temu, xajas napisał:

Ale to nie trzaski sa ograniczeniem

Jakie trzaski … one sa tylko w zle zlozonym torze winylowym ze zjechanyxh plyt.

Z TASMY NIE MA ZADNYCH TRZASKOW !!!

Mamy rozne wyobrazenie na temat tego, co to jest mozliwa najlepsza jakosc. Ja brak jakosci zrodla nie nazekam.

7 minut temu, xajas napisał:

A ty sluchasz analogowych kopii CYFROWYCH zrode

Nie … ja slucham anlogowych kopii ANALOGOWYCH zrodel.

8 minut temu, xajas napisał:

BtW.

A ty sluchasz analogowych kopii CYFROWYCH zrodel. Te tez nie maja nic wspolnego z oryginalem

A nawet jak slyszysz analogowa kopie z analogowego zrodla, to z oryginalem nie ma to zbyt wiele wspolnego, bo twoje glosniki i pomieszczenie zrobily z tego oryginalu masakre.

Juz nie wiem komu odpowiadasz … 

Kopii z kopii znaczy 2 sort🤫

Juz nie wiem komu odpowiadasz … 

Tobie
Kopii z kopii znaczy 2 sort

Dopoki nie slysze roznicy miedzy kopiami, jest to dla mnie niewazne, ktory to sort i nie bede sie liczeniem sortow onanizowal. Jesli kopiuje plik cyfrowy/CD 100 razy, to ten setny sort brzmi dla mnie tak samo jak ten pierwszy
  • Pokaż nowe odpowiedzi