Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać DENONA 1705 czy YAMAHE RXV 450

VincentVega32

Rekomendowane odpowiedzi

ZNALAZLEM TYLKO TO

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

=>Marc "Klasowo 1705 należałoby porównywać do Y550, a nawet 650"

Czy aby coś Co się nie potegesowało?? 1705 możesz co najwyżej porównać do Y450! Denon 1705 znacząco odstaje od 1905, dla którego to odpowiednikiem jest Y550 /ew. Y650/.

3-4 miesiące temu w jednym z czasopism o tematyce AV, Denon 2105 był testowany wraz z Y650. W stereo oceniono go wyżej od Y ale przy kinie był remis ze wskazaniem na Yamahe. Chyba dobrze pamiętam.....?

Słuchając rozumu....

W cenie do 1200 zł to raczej nie masz co porównywać. Oba są podobnej klasy. Ja mam Y440 czyli model niżej i jestem jak najbardziej zadowolony, bardziej mam ją do kina niż do muzyki. Sam szukałem i to co wnioskuję z tego co gadałem ze wszystkimi to Yamaha lepsza w kinie, Denon lepszy do muzy. Zdecydować musisz sam.

objawy wymienione przez Klemensa obserwowałem w mojej starej Yamaha rxv-620. Welkie dziadowstwo nie ampli. Od tej pory unikam ampli Yamahy( mam Denona 3802 trochę wyższa półka)- co do tamtej Yamahy to recenzje miała wszędzie na bdb.? W audio napisali że ma powalającą dynamikę i że to diabeł wcielony???????? Ci recenzenci to chyba nie kupują w MM:)) a może są głusi? Gdyby co to złóżmy się na dobrego laryngologa...

Pismo Audio jest chyba baaardzo powiązane z dystrybutorem Yamahy chyba że to jakiś taki dziwny sentyment recenzentów?

Audio Klan (dystrybutor min. Yamahy, Rotela i B&W) i jego firmowe sklepy Top Hifi sporo wydają na reklame w prasie fachowej (Audio, HIFIiM) moze to mieć pewien wpływ na gusta recenzentów ;)

Deni - >Czy aby coś Co się nie potegesowało?? 1705 możesz co najwyżej porównać do Y450! Denon 1705 znacząco

>odstaje od 1905, dla którego to odpowiednikiem jest Y550 /ew. Y650/.

Bzdura do potegi entej Denon 1705 i 1905 to te same "bebechy" 1905 rozni wlasciwie sie tym ze ma aluminiowa obudowe i 7 kanalow wobec 6 modelu 1705.Co do brzmienia graja praktycznie tak samo.

lolekczq

>mała poprawka

>1705 i 1905 mają oba aluminiowe obudowy

Jasne,przeciez pisze ze 1905 ma 7 kanalow a co do aluminiowej obudowy to chodzilo mi oczywiscie o front,1705 ma plastikowy a 1905 aluminiowy.

"mała poprawka

1705 i 1905 mają oba aluminiowe obudowy"

to jakie Wymacie/widzieliscie te denony 1905 ze byly z aluminiowym frontem?? ja byłem w MM 3 dni temu i na bank był to plastik,bo ani nie swiecił no i ciepły był:) po dotknieciu,wiec był to NAPEWNO plastik.Moze jest jakas wersja Special edition???;)))).I jeszcze odnosnie brzmienia,to 1905 jest lepsza brzmieniowo od 1705.

ToSk

>to jakie Wymacie/widzieliscie te denony 1905 ze byly z aluminiowym frontem?? ja byłem w MM 3 dni

>temu i na bank był to plastik,bo ani nie swiecił no i ciepły był:) po dotknieciu,wiec był to

>NAPEWNO plastik.Moze jest jakas wersja Special edition???;))))

Widze ze nie masz czucia w paluchach.

Ukryta Zawartość

" Wysokiej klasy aluminiowa płyta czołowa "

A tutaj jest bezposrednie porownanie 1905 i 1705

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [0]=148&check=1#

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

akurat zdazylo mi sie miec oba ampli (1705 i 1905 ) ten drugi mam do dzis

jesli chodzi o fort to 1905 ma go na 100 % aluminiowy ale pokretla sa jeszcze plastikowe ( w 2105 sa juz metalowe)

1905 ma pazy tym preout do wszystkich kanalow

poza tym 1905 ma podobno -grafike ekranowa ( nie sprawdzalem :))

barwa obu ampli jest bardzo podobna z tym ze 1905 ma wyraznie wiecej mocy !!!

Osobisci urzywm go glownie w kinie i nie jest zle.

Zanim zakupilem denona odlsuchiwalem yamache i pioneera i powiem ze nie podobaly mi sie jakies takie tanie plastyikowe brzmienie maja ostre denerwujace .

raver,słuchaj,potrafie dokłądnie rozróznic co jest aluminium a co plastik,wiec naprawde zbedne sa twoje linki.......ja to widziłem na zywo,i nie chodzi o to ze sie nie swieciło tylko o to ze nie było to aluminium.......NA 100%!! i nie masz sie naprawde co pocieszac,jesli masz 1705.Mozesz podawac mase linków ale jak sie cos widziało na zywo to jest najwazniejsze,i takie sa fakty i tyle,nie zmienisz tego za sprawa tych linków które podaja błędne informacje....

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.