Skocz do zawartości
IGNORED

Ile można czekać :(

josef

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu kupiłem pewne urządzenie na ebayu. Wysyłał mi je człowiek z Kanady - raczej na 100% uczciwy - miał ponad sto pozytywów, handlował poważnymi rzeczami, był z nim dobry kontakt w ciągu całej transakcji więc jego nie podejrzewam. Chciałem trochę oszczędzić więc wybrałem wysyłkę drogą morską - lotnicza kosztowałaby pareset dolarów i pewnikiem wpadła by na cło. Wiedziałem, że przesyłka może iść koło miesiąca ale na 10 dni miną dwa miechy :(

I tu mam problem. Ile może iść maksymalnie taka przesyłka wielką wodą? Zaczynam się bać, że komuś "przylepiła się do rączki" moja paczka :O - czy ktoś miał podobne problemy?

https://www.audiostereo.pl/topic/17134-ile-mo%C5%BCna-czeka%C4%87/

josef nie martw się. odebrałem już w swoim krótkim życiu sporo paczek "zza wody"

tyle że zazwyczaj byłu to jakieś biura kurierskie ze stanów.

paczka morska idzie najmarniej 3 tygodnie, a to już jest ekspres. statek płynie 18 dni.

dodaj komunikację poczta kanadyjska - poczta polska.

zacznij się marwić za czas jakiś - ale rozumiem Twoje zniecierpliwienie.

..

ciekawostka na marginesie.

do mnie listy ze stanów dochodzą w 3-4 dni. ja wysłałem pocztówki 2 tyg. przed świętami żeby na pewno zdążyć przed.

doszły wczoraj...

cycki opadają.

..

paczka wewnątrz kraju potrafi krążyć 12 dni (autopsja).

..

z ciekawości przyrodniczej zapyatm - co zmierza ku Tobie?

pozdrawiam

piotr

cześć

8 tygodni to jeszcze nie rekord, upewnij się jednak że paczka została wysłana. Poproś gościa o kopię listu nadania (skan, fax) tam będzie numer przesyłki, mając ten numer można poprzez internet śledzić trase i obecną lokalizację paczki.

Jeśli chodzi o możliwość "tajemniczego zniknięcia" to w dużej mierze zalezne od kuriera.Wiadoma jest różnica pomiędzy tzw. Pocztą a UPSem. Niemartwił bym sie jednak na zapas.

Następnym razem, śmiało pytaj tu na forum, jak i czym wysłać. Są specjalne firmy kurierskie pracujące tylko nad przesyłkani pomiędzy Ameryką i Polską. Tanie, pewne i sprawdzone.

Powodzenia z tą paczką

pozdr

-> alfred

oczywiście, że płaciłem bo bym jej innaczej nie dostał

oby statek nie zatonął :O

-> kubedes

paczki z niemiec (poczta) albo wielkiej brytani (kurier) docierały do mnie w tydzień ale np. jak wysyłałem do niemiec zwykły list to szedł dwa tygodnie :->

co zmierza - przetwornik Thety

-> Firebird

to nie był kurier ale poczta - co najwyżej ma taki świstek od nadania przesyłki - tak jak u nas - tak więc przez net paczki nie wyśledzę

to że są firmy np. Polamer to to ja wiem - ale gość był z Kanady wieć najpierw musiałby wysłać do USA a potem do Polski - wyszło by tyle samo albo i drożej

poczekam jeszcze dwa tygodnie - potem mnie szlak trafi

tak to jest jak chce się zaoszczędzić kilkaset złotych :(

W Kanadzie tez jest Polska firma kurierska:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nastepnym razem mozesz skorzystac z tej opcji. :)

Z jakiego miasta pochodzi osoba, ktora wyslala paczke?

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no właśnie. Slav - od Ciebie list szybko doszedł.

..

trochę OFF TOPIC

dziękuję za tego raz jeszcze i ciągle kombinuję jak Ci się zrewanzować. masz pomysł to napisz mi na priv.

chętnie się odwdzięczę.

pozdrawiam

piotr

Panowie - co do przesyłek morskich to wiecie, że ładunek w kontenerowcach w niektórych miejscach podlega tak dużym przeciążeniom, że uszkadza strukturę układów scalonych - na przykładzie autopsji (prawie że) dotyczy przetworników D/A

->josef

Nie chcę Cię martwić , ale z tymi przesyłkami drogą morską różnie bywa.Jakiś czas temu wysłałem do Stanów kartkę na Boże Narodzenie.Z pośpiechu zapomniałem poprosić na poczcie o przesyłkę lotniczą.Jakie było zdziwienie znajomych w Chicago , gdy dostali kartkę z choinką na ....Wielkanoc.

Pozdrawiam ;)

kupiłem na aukcji w USA kilka płyt analogowych, chciałem oszczedzić na przesyłce i poprosiłem o wysłanie statkiem. Czekałem ponad 3 miesiące. Innym razem czekałem na książki tez przesyłane drogą morską - również ponad 3 miesiące. Także nie martw się jeszcze.

• 4 tygodnie później...

Jeśli by kogoś to jeszcze interesowało - przesyłka szła "tylko" dwa i pół miesiąca :> - na szczęście dotarła bezpiecznie.

Na plus należy zaliczyć to, iż szła pocztą (a nie np. Polamerem) i miała zadeklarowaną wartość to nie wpadła na cło :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.