Skocz do zawartości
IGNORED

Tlumienie wibracji pomiedzy klockami ??

kinker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Mam problem, gdyz nie mam jak ustawic poszczegolnych klockow jak tylko jeden na drugim... Kombinowalem na wiele sposobow i nic. Niestey nie mam innego wyjscia... Ma ktos moze jakis pomysl jak wytlumic te drgania miedzy poszczegolnymi czesciami zestawu, bo slyszalem ze sa one nie wskazane dla CD. Sa nowe czasy i nowe metody... moze ktos mi cos podpowie?? Bylbym bardzo wdzieczny :)

Pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/17191-tlumienie-wibracji-pomiedzy-klockami/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na tej stronie jest o tym jakas wzmianka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przez wibracje brzmi faktycznie gorzej, nawet jeżeli się tego niedosłuchałeś. Być może są inne czynniki bardziej pogarszające dźwięk, przez które pogorszenie spowodowane wibracjami staje się nieistotne. Stąd też rozwój audiofilskich mebelków, stożków i innych podstawek pod sprzęt. Jeżeli nie czytałeś, to prześledź wątek "śmiać się czy płakać" - chwilami bardzo pouczający.

Ustawienie jednych klocków na drugich jest najgorszym z możliwych, w którym chyba trudno będzie znaleźć jakieś akcesoria dobrze izolujące od drgań. Ale jeżeli już naprawdę inaczej nie można, pamiętaj, żeby CD znalazło się na samym dole, a wzmacniacz na samej górze. Dociążone CD będzie wtedy drgać najmniej, a wzmacniacz będzie miał najlepsze odprowadzanie ciepła (pod warunkiem, że nie zostanie wciśnięty pod sam "sufit" wnęki regałowej).

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

witam! niedawno wylicytowalem sobie przez allegro odtwarzacz pioneer pd s601, ktory ma jakis system antywibracyjny, a plyte do niego wklda sie ze tak powiem "do gory nogami". jak mi przysla to zobaze czy moze bedzie jakas minimalna roznica chociaz watpie zebym to uslyszal. skoro stosuja takie systemy to widzocznie te wibracje musza miec jakis wplyw! pozdrawiam

Witam !! Na stronce z tego linka ( Point84 ) jest podkladka firmy Atacama wlasnie pod CD, a wie ktos moze gdzie mozna cos takiego kupic bo jakos nie udalo mi sie trafic na cos takiego na Allegro... bylbym wdzieczny, gdyz nowe meble nie wchodza u mnie w rachube, bo moje maja dopiero rok.... a miejsca na szafeczke tez nie mam. Mam za maly pokoj i musza moje klocuszki stac we wnece pod nadstawka. Wiec taka podkladka bylaby mi niezwykle wskazana :)

Już bym raczej podejrzewał większy kłopot z wzajemnym zakłócaniem się od tego stania jednego na drugim. Wzmacniacz stojąc na cd dociska go do podłoża co z pewnością wpływa pozytywnie na zmniejszenie wibracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.