Skocz do zawartości
IGNORED

Oceny klocków stereo - jakie są ?

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

to Twoje zdanie (co do maca):)

poza tym skoro juz siebie cytujemy (usmialem sie:)), to prosze:

"wydajesz kase, by miec ten macowaty dzwiek (i wyglad/wykonanie), ale niekoniecznie by miec dziek "lepszy" niz z clona. wracamy do punktu wyjscia - tani clon to nie rozwiazanie dla kazdego, nie kazdy padnie zachwycony i pomysli: "uff, juz nie musze sie liczyc z wydaniem 20kzl na wzmak, bo mam co chcialem za 2,5kzl.""

oraz:

"Tworca clona zapewne nie bez podstaw twierdzi, ze i mac tutaj nie podskoczy za bardzo :)" a facet chiba wie co mowi.

nie zmianiasz klocka na clona, bo nie uslyszales (choc to taka srednia wersja clona byla) tego co masz ze swojej koncowki. to samo jest pewnie z innymi klockami, jedni wybiora pozostanie przy swoim lub kupno czegos komercyjnego, innym przypasi jednak granie clona bardziej. i przy okazji sporo kasy na cd i powiedzmy kable zostanie.

Zolty moze pewne niuanse (niekoniecznie w tej sytuacji byly to niuanse, nie sluchalem) sa warte kazdej ceny :) np. jak w swiecie kabli. ale cos w tym stosunku cena/granie przy clonie czy innym wzmaku DIY jest....

pitdog => zamęczysz mnie , weź przeczytaj co napisałeś, przecież ci jasno napisałem jak grało i co było lepsze.

Ja popadłem w euforie bo cena mnie zwaliła z nóg i gdybym miał zostać z clonem zamiast MACA to bym nie płakał,

też już oi tym pisałem !

Złośliwy byłem - a obiecałem sobie poprawę. Wiem, że są rzeczy niemierzalne.

Stosunek cena/jakość w przypadku DIY jest nieporównywalnie lepszy niż w przypadku produkcji firmowej - pod warunkiem, że projekt DIY jest dobry (tak jak Gainclone). Płacąc ZUS i podatek wiesz dlaczego; gdyby jeszcze doliczyć coś na badania i projektowanie nowych klocków (to w przypadku G-clone'a odpada) byłoby jeszcze gorzej.

Po spełnieniu pewnych warunków w szranki z DIY mogłyby stanąć firmy z dalekiego wschodu (ten cholerny włącznik w R 1.5 to porażka) - nadrabiają siłą roboczą.

Nie chodziło mi o brzmienie - wierzę w Usher'a (bom słyszał), miałem na myśli pewne niedopracowanie klocków z dalekiego wschodu. W przypadku Ushera kwestia dopracowania projektu, w Vickach i innych kontrola jakości - jak Chińczycy się nauczą (ci z ChRL) to wiele firm będzie się miało z pyszna.

Pozdrawiam nocnych marków - już jest jutro, a ja o 06:30 wstaje.

Dobranoc.

>Zolty co do dopracowania projektu Ushera, to masz na mysli chyba design,a scislej wlacznik na licencji z pralki frania :) wykonanie perfect, obudowa extra. coz, takie zalozenie pewnie - wyglad siermiezny, gracji tyle co w starym aparacie rentgenowskim. bo design wzmaka dopracowany, sprawdzony, przez Thresholda, spisuje sie ok.

Dokładnie to miałem na myśli - całość baardzo mi odpowiada, coś jak w Bentley'u klamka od "malucha" - nie pasuje i psuje. Ciekawe, że Usher nie projektuje swoich klocków (mam na myśli design) jako linię produktów - końcówki z jednej parafii, pre z ciut innej a CD z innej fabryki (doslownie).

czytałem o CD-1, jeśli między wierszami nie schowało się zbyt dużo tej detaliczności to to może być baardzo fajny odtwarzacz. Tylko gdzie go (...) u nas wypożyczyć? Audiofast na mojego wcześniejszego mail'a nie odpisał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.