Skocz do zawartości
IGNORED

Zwrotnica do klonów ProAc 2.5

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

romania,

jaką masz elektronikę do tych klonów, kabelki , pomieszczenie itp . Szczerze mówiąc ja tez chciałem swoje wyrzucic po kilku dniach a nawet dwóch tygodniach ale po dwóch miesiacach juz nie.Zreszta podobnie było z THOR'ami , które mam obecnie . Na początku grały gorzej niz klony 2,5 które zastapiły. Mam je kilka miesięcy i teraz wiem ,że to najlepsze głosniki jakie zbudowałem - w większości aspektów lepsze , oprócz dwóch - rozciągnięcia i barwy basu oraz braku ciepła . Tu węglowe 18 są moim leaderem. Obecnie zbudowałem głosniki na SS 8545 i SS 9300 ( dwie wersje zwrotnicy ) Tak plastycznej , namacalnej średnicy jak węglowe 18 nie produkuje żaden znany mi głosnik .

A i jeszcze jedno. Wiele osób buduje klony 2.5 stosując cewki powietrzne. Ja zrobiłem obydwie wersje z powietrznymi ( drut 1,4mm )i rdzeniowymi. Rdzeniowe wypadły lepiej- klarowniejsza średnica, lepiej kontrolowany bas .

...there is no spoon...

ok, taki eśrubki w Leroy Merlyn znalazłem, średnica 3,5mm i długość 20mm, myślę że będą ok...

Pozdr

Matt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chwilowo możesz je założyć ale proponuje kupić ,, powaznie" wyglądające kręty 4x25 ampulowe ( np Akkus lub Trim Audio ) . Cięzko trochę wchodza na początku ale po chwili całkiem gładko. Początkowo miałem obawy ,że rozerwę kosz w okolicy otworu na śrubę - stąd mój wcześniejszy wpis o tym problemie. Do klonów 2.5 zrobiłem wkręty 3,5 mm - szare pomalowałem na czarno .Jednak teraz przełamałem się i wkręciłem w swoje 8545 solidne ze łbami ampulowymi 4X25 . To naprawde lepiej wygląda niż te , które masz . Nic nie pękło .

...there is no spoon...

w 8535 jest troche za maly otwor aby wlozyc srobe fi 4 mm ,ja bardzo dobrym wiertlem rozwiercilem troche otwory i po sprawie.

Swoja droga przydalo by sie troche wiecej miesa w tych brzegach .Nie polecam przykrecania na wkrety to doosc jednorazowa sprawa wole stosowac sroby na imbus i takie wkrecane nakretki.

W sprawie cewek. Właśnie pomierzyłem SW filtr z cewką w obydwu położeniach - bez różnicy. Jednak dla świętego spokoju ustaw je identycznie dla głośnika prawego i lewego .

Co z twoimi głośnikami?Przyszły już? Ile Cię kosztują?Dlaczego to tak długo trało?

...there is no spoon...

Zaklejamy wszelkie otwory wentylacyjne,kładziemy na styropianie (tym z kartonu od głoś.)

Wiertło 4mm. ,chwila emocjii i...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to jednak długo trwało od zamówienia do dostawy . A ile w sumie zapłaciłec za 8535 i 2010 . Pytam , bo kusi mnie sprowadzenie 18 cm rewelatorów Scan Speaka i ciekawy jestem ile to taniej będzie.

...there is no spoon...

Wkrętki o których wspomniał Tdrozd. To chyba optymalne rozwiązanie. Do tego wkręty ISO7380 z gniazdem szesciokątnym i z zaokrąglonym łebkiem.

Już w jednym temacie kombinowałem jak mocować głosniki

Ukryta Zawartość

post-5735-100007779 1170283353_thumb.jpg

post-5735-100007780 1170283351_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

arturp, 21 Sty 2006, 15:15

>No to jednak długo trwało od zamówienia do dostawy . A ile w sumie zapłaciłec za 8535 i 2010 .

>Pytam , bo kusi mnie sprowadzenie 18 cm rewelatorów Scan Speaka i ciekawy jestem ile to taniej

>będzie.

całtkowity koszt chyba 1160....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.