Skocz do zawartości
IGNORED

Zwrotnica do klonów ProAc 2.5

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba zaraz pójdę do kaplicy... przeproszę za grzechy i podziękuję za wybawienie ....świeczkę zapalę .

PS

A co juz zrobiłeś?

Ja zmniejszam otwór na gł.wysokotonowe - klej schnie .Potem fornir i lakier . Samo schnięcie tego wszystkiego zajmie ze 2 tygodnie . Otwory na ushery wyszły tak precyzyjnie ,że muszę je delikatnie wcisnąć aby weszły. Zobaczymy co po fornirowaniu - stosuję frez , który może coś minimalnie poszerzyć ale i tak powinno wyjść wzorowo .

...there is no spoon...

magazynier,

OK. Doszło - odpowiedziałem .

PS

Dostałem jakąś ofertę na budowe strony za około 300 netto - całkiem godziwie . Może powinienem zrobić stronkę bizniesową a przy okazji DIY ?

Paweł - ty coś wiesz na temat budowania stron , tak słyszałem .

...there is no spoon...

matthew,

dzisiaj znalazłem laser do Roksana w serwisie RTV w Krakowie! Mieli wyprzedaż części, które ,,nie idą".

Cud, nie znam innego określenia ... cud . Nigdzie już tego nie ma a w Krakowie , na zakurzonej półce skrzaty coś ukryły...I tylko jedna osoba w serwisie wiedziała ,że jest , reszta twierdziła ,że nawet nie ma co szukać !Wersja z kabelkami 6/6 - idealna. No to jeszcze pogra. Chyba ,że Paweł tak zrobi CD3 ,że Roksana nie będę chciał włączać .

...there is no spoon...

>>arturP

"Ale numer ...

pamiętacie głośniki na Monacorze SPH 165 KEP i scanie 2008 ? Fajnie grały ?Dzisiaj pomierzyłem obydwa i okazało sie ,że jeden z nich miał odwrócona polaryzajce wysokotonowego - na częstotliwości podziału była dziura w paśmie tak od 2 do 5kHz o głębokości do 20dB !

A myśmy tego nie słyszeli . Podobno są ludzie , którzy nie wierzą w koniecznośc robienia pomiarów..."

tak się zastanawiam, było Was 3-ech no i 4-ta dziura .... jak Wy jej nie słyszeliście? -20dB to jak Rów Marjański....

Z drugiej strony tu czegoś nie rozumiem..... krytykuje się MG (jestem neutralny wobec jego konstrukcji bo póki co ich nie słyszałem) że robi to do dupy i tam do dupy a tu taki feler i "podobno" ładnie grały.....

Jak to jest? Nie wiem jak mam to wszystko rozumieć? Po co te kable Bedrocka i inne pierdoły...?

pozdr

jak to ktoś powiedział, bez pomiarów można zrobić bardzo dobre kolumny ale z pomiarami WYBITNE ;))

ArturP odwrócił fazę i teraz muszą grać bosko ;)))

po co wpinać bedroka? .... bo to super dla mnie kabelek ;))

>> Matthew

nie wiem jak mam rozumieć Twoją wypowiedź.... znaczy lada chwila będę budował układ pomiarowy....i będę dzięki niemu wielki?

Kabel nie kabel, jeden lepszy drugi gorszy, jeden tańszy drugi droższy.....żaden z nich nie zagra -20dB

wiem wiem, zaraz będzie że się czepia.....

po prostu nie rozumiem czemu forumowicze bardziej się czepiają jednych a do drugich w ogóle....? co to forum podzielone jest na jakieś klany? ........ to widocznie tylko ja jestem bezstronny......SAM?!@#$&*()

po prostu nie rozumiem czemu forumowicze bardziej się czepiają jednych a do drugich w ogóle....? co

>to forum podzielone jest na jakieś klany? ...... to widocznie tylko ja jestem

>bezstronny......SAM?!@#$&*()

To nie są klany a "towarzystwa wzajemnej adoracji". Pomimo, że znam dobrze parę osób z forum to kiedy napiszę coś niepochlebnego dla kogoś to zaraz zarzuca mi klakierstwo. Więc dla świętego spokoju milcze.

Co do tych zwrotek to nie wiem jaki słuch ma ArturP ale Matthew znam dość dobrze (bardzo sympatyczny oszołom ;)) i dziwie się, że nic nie usłyszał skoro słyszy ponoc tak wiele ;)

Albo znów przedawkował z piwem ;)

Pozdrawiam wszystkich pomiarówców i lutniarzy (strojących na ucho)

zminę fazy w kopułce usłyszałem u magazyniera odrazu !!! lokalizacja i rozdzielczość była zaburzona.. natomiast u Artura to jakoś grało... nie pytajcie się mnie dlaczego bo sie na tym nie znam..

Jaro4444, waż słowa... ;)))

matthew,

,,no ja jestem w trakcie budowy stronki DIY .. to bedzie niespodzianka ;) "

No juz jest ! Ja tez nieśmiało o tym myślę .Projekty głośników z dokładnym opisem i dokumentacją ...

...there is no spoon...

saczek_XTRM, 16 Lut 2006, 22:59

To jest dowód ,że ucho ludzkie jest łaskawe. Moim zdaniem zbyt łaskawe aby budując zestaw zaufać tylko słuchowi - i tu mieliśmy dowód , jeden głosnik miał kopułke w odwróconej fazie a ,,panel audiofilski "nie zauważył ,że jeden gra inaczej .

Ale nie mam juz ochoty toczyc wojen na temat konieczności wykonywania pomiarów , towarzystw wzajemnej adoracji itp. Nic z tego nie wynikło .

...there is no spoon...

Artur, zbieram cały czas materiały, porządkuję, n/t Passów,proacków, kabelków, tuningu CD.. chcę po prostu udokumentować to wszystko, opisać, dużo zdjęć, żeby ludzie czytali i korzystali ze wsakzówek jak ja korzystałem z innych stron, tylko to trochę zajmie...

>>Matthew, 17 Lut 2006, 08:30

super !! jeśli wszystko będzie podane jak krowie na miedzy to przypuszczam, że byłaby to jedna z najlepszych stronek, szczególnie przydatna dla ludzi, którzy chcieliby coś zmienić w swoim sprzęcie a nie bardzo orientują się w temacie, np mi :))

Pozostaje tylko czekać :)

pozdr

"eksperyment lukar" --> najfajniejsza rzecz jaka mialem okazje przeczytac. Ludzie sie wykladaja przy mp3 a kable beda zmieniac.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

A ja odnosze takie wrażenie, że mp3 z większym bitrate (chyba tak to się nazywa) mają znacznie większe szumy w tle (czasem aż powalające). Czy ktoś ma podobne doświadczenia?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.