Skocz do zawartości
IGNORED

standy i kolumny z piano craft

surt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Po zakupie Pino Crafta E-400 juz sie zaczalem zastanawiac co zrobic aby cieszyc sie w pelni dzwiekiem. No i czytam grupe i czytam ... i .... interkonekty, kable glosnikowe, standy, subwoofer, wymina kolumn i "wnetrznosci" sprzetu hehe :)) /tych dwoch ostatnich nie biore pod uwage - narazie ;) /

Skupilem sie narazie na standach. Mam nadzieje ze znajde lokalizacje dla nich. W kazdym razie zastanawia mnie jedna rzecz i tu kryje sie moje pytanie :). Wyczytalem w archiwum ze do zamocowania kolumn do standow polecany jest Blu Tack lub UHU Tac. Juz sobie wyobrazilem moje kolumny stabilnie przytwierdzone do standow i nagle wkradl sie do moich wyobrazen pewien obraz ktory zburzyl moj spokoj wewnetrzny :) Czy gdy bede chcial "uwolnic" od standow moje kolumny lub gdyby /tfu tfu/ cos sie stalo i kolumna ze standem znalazla by sie w pozycji poziomej, to czy lakier fortepianowy /ktory ponoc pokrywa moje kolumny/ zostanie nadal na kolumnie tam gdzie jego miejsce czy zostanie na "placuszkach" Blu Tack'a mocujacych ja do standow. Reasumujac, czy przytwierdzenie do standow za pomoca Blu Tack'a lub UHU Tac'a kolumn do Piano Crafta pokrywanych lekierem fortepianowym pozwoli na demontaz ich w razie potrzeby bez niszczenia powloki lakieru?

z gory przepraszam za dlugosc wywodow ale mam jeszcze jedno pytanko dotyczace subwoofera.

Nosze sie z zamiarem jego kupna. Lubie dobrze brzmiacy leciutko dominujacy bas nie burzacy harmonii wyzszych tonow. I tu moje pytanie. Narazie stac bylo by mnie na kupno suba Yamahy YST-SW 015, JAMO E3SUB lub czegos mniej wiecej do 600 zl. Czy warto kupic ktorys z nich do Piano Crafta E-400 czy polecacie moze cos innego? Czy w tej cenie kupi sie cos sensownego.

przepraszam za przynudzanie i prosze o pomoc

pozdrawiam Przemek

ps nad kablami narazie sie nie zastanawiam powniewaz jest tyle rodzajow tyle opini na grupie, kazdy poleca cos innego wiec juz nic nie wiem :))

https://www.audiostereo.pl/topic/17512-standy-i-kolumny-z-piano-craft/
  • Redaktorzy

jeśli chodzi o Blu/Uchu tack to się nie martw. Bardzo ładnie odchodzi i nie zostawia śladów.

Co do suba to radziłbym poszukać czegoś o dobrze kontrolowanym i w miarę krótkim basie, ale najpierw sprawdź czy wogóle będzie Ci potrzebny

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Nie wiem jaki masz pokój ale Y015 słuchałem w 16m2 i przez jeden dzień miałem u siebie czyli 28m2.

Zdecydowanie odradzam. W muzyce zbyt wolny, mały power, brzmienie zbyt płytkie.

Słuchając rozumu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.