Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizor, a głośniki Logitech Z-5500.

Jared

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem się was spytać, może ktoś będzie wiedział, czy podłacze te głośniki do mojego telewizorka starego już Grundiga 28" ma tylko wyjscie EURO, antenowe i słuchawkowe, tutaj dekoder z glosnikow i jego wyjscia -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do tv mam podłączoną konsole PS2 kabelkiem RGB, na tym kabelku mam takze wyjscia cinch audio lewy/prawy i video, moze jakos poprzez te wyjscia na kablu podlacze owe głośniki do TV ? albo inaczej ? dziękuje za pomoc!

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli dobrze wszystko pokumałem to kabelek EURO/CHINCH (stereo) powinien załatwić sprawę pod warunkiem, że to wyjście EURO z tv jest w pełni uzbrojone. Po prostu wpinasz końcówkę EURO do wyjścia w tv a "czincze" tego kabla w głośniki i po sprawie. Jeśli masz tylko jedno Euro w tv to będzie kłopot z podłączeniem konsoli. Musiałbyś kupić (zrobić) odpowiedni kabel. Wyglądałby mniej więcej tak: EURO z jednej strony a z drugiej gniazda wejścowe CHINCH (te z dziurką ;-) dla konsoli (L, R, video) i wtyki wyjściowe CHINCH (te z bolcem ;-) dla głośników (L, R)

Najlepiej załatw sobie schemat pełnego EURO. Pół godzinki zabawy z lutownicą i masz gotowy kabelek.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

no mam tylko 1 Euro w tv ;P tutaj jest photo i opis tego kabelka RGB -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ktorym mam PS2 podlaczona do TV, tylko teraz pytanie gdzie w dekoderze wpiac te 2 kabelki czyli lewy/prawy audio ? tam widze tylko front/rear/sub/center jakies 6ch direct (co to w ogole jest ? ^^) no i 2 optyczne ;o

Ukryta Zawartość

Jak chcesz w tych głośnikach mieć tylko PSa to żaden kłopot. Myślałem, że chcesz w nich słyszeć także tv. Tu by trzeba było pokombinować. Nic na tym foto nie widać a z opisu niewiele wynika, ale to pewnie proste jak sikanie. Jak nie ma żadnych oznaczeń to weź zwykły przewód "czincz/czincz" i metodą prób i błędów sam dojdziesz co jest co.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

ale jestem glupi ;P jak chce miec dzwiek z tv przez te glosniki poprzez kabel z ps2 ? geez :P

PS2 bede mial podlonczona poprzez kabel optyczny, wiec jak bede chcial miec dzwiek z tv to chyba cos takiego bede musial sobie sprawic -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? jak sadzisz ? to jest przejsciowka, a jak bede chcial grac na ps2 pewnie jakosc z kabelka rgb sie pogorszy, a na takie cos jestem wrażliwy ^^ no ale cos za cos ; stary tv, malo wyjsc/wejsc no i kapa.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.