Skocz do zawartości
IGNORED

A jednak Plazmy ? - co wy na to ?

locoloco

Rekomendowane odpowiedzi

co to za oszolom wypisuje te dyrdymaly bo nie nazwe go prosto debilem zeby nie obrazac tych

ostatnich. Lococioto ze swoimi naukawymi wywodami nadajesz sie na akwizytora szacownych firm typu

Amway albo do telesprzedaży. Od kiedy to w Polsce zamozni sa ludzie wyksztalceni ze stac ich

na plazme albo LCD za 20kzl? Wprost przeciwnie,ludzie wladajacy kilkoma jezykami po dobrych

uczelniach wyjezdzaja za granice albo czesto pracuja za marne grosze jak zdobeda wogole prace.

A wlasnie wielu niedouczonych analfabetow pokroju lococioto z wymienianej przez niego klasy

robotniczo-chlopskiej stanowi tzw kadre i byznesmenow uwazajac sie za jelyte ktora po podrozy

mercem (koniecznie w bialych skarpetkach) do hypermarketa RTV (tego od wysokiego IQ)

zakupi sobie plazme za 20kzl.

Lococioto, wracaj nieuku do szkoly bo poziomem swoich wypowiedzi budzisz tylko smiesznosc

forumowiczow.

Nazareth

Locokoko podal w sumie mi dotychczas nieznane informacje, ktore rzucily nieco swiatla na sytuacje HD w Polsce. Nie wiem skad sie bierze taka zlosc wrod forumowiczow. Nie przeszkadza mi rowniez fakt, ze sa klienci wydajacy 20kzl na jakas tam sobie upatrzona plazme. Nie wiem tez kto i z iloma jezykami wyjezdza za granice, lub pozostaje w kraju, czy to w bialych czy czerownych skarpetkach w dowolnym wehikule. Nie bardzo rozumiem co to ma wspolnego z tunerem HD do mojej plazmy? Nazareth, czy ty masz u siebie HD? Jesli masz, prosze napisz mi cos o tym, jestem ciekawy informacji pochodzacych od uzytkownikow, jako ze mam plazme 1024x1024 w 1080 i niestety poza znakomita jakoscia DVD ogladam na niej raz na jakis czas kiepski sygnal SD z jakiegos tunera, w ktorym brzeczy mi nieco audio.

Przykro mi że w życiu Ci nie wyszło /Nazareth/. Przepraszam ,że nie zrozumiałeś tematu . Ale widocznie Twoja wiedza opiera się na Twoim obcowaniu. Nie będę Cię obrażał bo i tak tego nie zrozumiesz. Wydawało mi się ,że to formu elektroniczne , a nie bełkot pijanego ........... Przepraszam wszytkich forumowiczów. Jak widać przypadki się zdarzają.

Nazareth ma trochę racji ale nie wyjeżdża ogólnie mówiąc elita a "jedynie" ci najlepsi. Sam znam kilka takich przypadków i jest to smutne ale prawda jest taka że Polska jest rynkiem płytkim kapitałowo i żadna firma produkująca dobre urządzenia nie będzie mieć u nas wysokich obrotów które można porównać z metropolią Hamburga czy Amsterdamu. Z tego powodu ryzyko prowadzenia działalności nienastawionej na masówkę jest olbrzymie i często poza mały krąg lokalnej "elity" nie wychodzi. Nie ma więc perspektyw rozwoju a bank nie da na taką dzialaność pieniędzy - jeżeli już to chce się zabezpieczyć ze względu na dużą ilość wtop i mamy oprocentowanie wyższe niż w jakimkolwiek kraju zachodniej Europy.

Widać to także po rynku audio - który istnieje wyłącznie w postaci dystrybucji sprzętu a poza kilkoma wyjątkami jest pozbawiony innych usług związanych z akustyką, doradztwem i elastycznością doboru sprzętu. Ciekawe jest że nie ma u nas takich przecen jak w Niemczech - tam mnóstwo ludzi kupuje plazmy czy lcd na wyprzedażach świątecznych lub majowych gdzie normą są obniżki o 50-60%. Tłumy Niemców (szczególnie teraz gdy trochę zbiednieli :-) walą wtedy do sklepów i wykupują towar który im zalega.

itd itp

Nie przejmuj się Lococo takimi pseudo'forumowiczami. Mam dla Ciebie ciekawą chyba nowinkę. Toshiba zaprezentowała nowe lcd-ki ze wszystkim na co czekamy. Kapitalna reakcje,10ms, aż niewiarygodne. Ten model to 32WL56P za UVP 1.999 €!!! Całkiem nieźle. Mam do Ciebie pytanie odnośnie przesuwanego pixela-po czym poznać, jak to się z ang. nazywa i co to daje?

Pozdr,

lococioto to ze nie dostales jeszcze Ban'ana i robisz z forum smietnik ze swoja pseudoreklama to zasluga wyrozumialych forumowiczow dla inteligentnych inaczej. Wracaj lepiej do plewienia burakow w swojej zagrodzie.

Firma JVC wypuściła w Japonii LCD - wszystkie modele - z czasem reakcji ,07ms . Możliwość akceptacji oka to 0,08 . To bariera która zaważy o dożej sprzedaży TV LCD . w Japonii olbrzymi popyt.

Przesuwny pixel - w przypadku JVC widać gołym okiem. Co jakiś czas obraz zostaje przesunięty o najszerszy biały / stały element/ wyświetlany ne ekranie.

>Locoloco

Z tymu czasami reakcji matryc podawanymi przez producentów to raczej bym uważał. Niektóre firmy podają n.p. 10 ms jako szybkość reakcji matrycy, ale jest to jedynie czas włączenia piksela. Do tego trzeba dodać czas na wyłączene piksela n.p. 15 ms i robi się mniej ciekawie.

Swoją drogą zastanawia mnie po co potrzebny jest ruchomy piksel w TV LCD. Krzyształ się nie wypala. Wypalają się świetlówki podświetlające matryce a te i tak świecą na całej powierzchni. Rozumiem, że stosuje się to w plazmach i w CRT ale w LCD, moim zdaniem, nie ma to sensu.

pozdrawiam

Gustaw

JVC podaje czasy faktyczne i jest to przełom potwierdzony w Japonii , również przez użytkowników.

Przesuwny pixel dotyczy wyłącznie plazmy. W lcd jest tak jak podajesz. Ewentualnie w grę wchidzi wymiana matrycy , która wynosi o 1/5 ceny urządzenia. Dane pochodzą od jednego producenta/.

> sory Gustaw,

z ciekawości zapytam, kto tu 'baja' o przesuwaniu pikseli w LCD ?

bo nie chce mi sie czytac tych długometrażowych wypocin niektorych "znafców" ;-)

> nazareth

wszystkie twoje wypowiedzi podsumowuje: Amen.

;-)))

Kultura - Słownik PWM

kultura ż IV, CMs. ~urze; lm D. ~ur

1. blm

«całokształt materialnego i duchowego dorobku ludzkości gromadzony, utrwalany i wzbogacany w ciągu jej dziejów, przekazywany z pokolenia na pokolenie»

Zawsze myślałem , że na forum starają się zabrać głos ludzie ,ktorzy mają coś do powiedzenia w temacie. Na wielu forach rozmawiają ludzie , kłócąc się rozszerzali wiedzę czytających. Nie spotkalem się nigdzie z określeniami obrażającymi innych bez dania racji. Kiedyś obowiązywał kodeks wzywania na pojedynek. Nie dotyczył on jadnak ciuli i chołoty . Teraz najlepszą formą udziału w forum jest sypanie obelgami /komputer nie oddda/ oraz dyskusja poza tematem . Niektórzy sfrustrowani niepowodzeniem dnia codziennego kroją się na idola .Próbują nadrobić swoje niepowodzenia w pracy czy milości , na każdym kto się nawinie.

Dobrą formą jest internet tu można się schować anonimowo za ekranem . Tu nie trzeba mieć honoru ,że by stanąć twarzą w twarz i odpowiadać za swoje słowa.

Zdecydowana większość "forumowiczów " to ludzie kulturalni wnoszący coś do tematu. Dla innych słowo kultura jest nieznane /i tak to musi zostać , folklor życia też jest podobno potrzebny/ . W powszechnym kreowanym przez media obrazie - często niesłusznie nazywani są - dresiarzami. Ale nawet oni w dobie nauk Papieża Polaka potrafili się wznieść na wyżyny ,ograniczyli swe działania .

Chociaż niektórym coś zostało - widzę po słowach - amen , niektórym nic.

Umiejętność kulturalnej dyskusja to sztuka ,ktorej trzeba się uczyć. Nie można się dziwić tym ludziom ,że nie

potrafią dyskutować, no bo i gdzie mają się uczyć ?

Koniec wywodu.

W życiu człowiek sam sobie wybiera towarzystwo , na forum musi godzić się z folklorem który nie potrafi wnieść nawet słowa do tematu.

Przepraszam szacowne grono .

Zamykam temat - ponieważ znacznie odbiega od tematu głównego łącznie z moją wypowiedzią. Jak będę chciał obrzucać gnojem - przeniosę się na - rolnictwo.

Bardzo wysoko oceniam portal - audiostereo.pl.

Wycofuję się jednak bo nie lubię jak się obraża innych i nie będę uczestniczył o karczemnych burdach.

ZAMYKAM TEMAT

PRZEPRASZAM TYCH KTÓRZY POCZULI SIĘ OBRAŻENI.

• 2 tygodnie później...

"locoloco" - wczoraj dzwonilem do twojej firmy! nie wiem z kim rozmawialem ,ale facet powiedział ,ze nie ma możliwosc pozyczenia na jeden dzien projektora. Wczesniej na forum mówił Pan co innego -ze jest to możliwe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.