Skocz do zawartości
IGNORED

Mamy nowego papieza

jaroomen

Rekomendowane odpowiedzi

gleboko sie z toba nie zgadzam, jar1. ale to pewnie nie ma dla ciebie znaczenia. bylbym jednak cynikiem, gdybym nie poprosil cie o chwile wgladu, empatii, czy jak to tam nazwiesz. pomysl przez chwile, co mysli ten czlowiek... zaprzeczyc? otruc sie? doniesc na innych, o ktorym wiem, ze donosili? tlumaczyc, ze... dopisz sobie reszte. a jak dopiszesz, to przeczytaj i sie zastanow... i pomysl, jak latwo, jak bardzo latwo zlamac czlowieka. uczciwego czlowieka. znam takich, ktorzy lamali sie podczas kontroli drogowych

Wiesz, sorry ja w swoim zyciu tez dokonywałem, czasami trudnych wyborów. I to właśnie w tym celu, żebym teraz nie pluł sobie w twarz. To tak na marginesie.

Poza tym, nie wystepuję tu w roli oskarzyciela, chciałem tylko zauwazyc, że od wybaczać mogą to skrzywdzeni a obserwatorzy. To dla mnie nie jest moralne. Bo, czy zastanawiałeś sie nad losem tych skrzywdzonych, co oni musieli przeżywać..i nikt się za nimi nie wstawiał ...dopisz sobie resztę....

jest jedna rzecz, ktora odroznia zwyklego czlowieka od normalnego - wielkodusznosc. WIELKODUSZNOSC. ja, glupek wiejski majo, jak pisze, ze mam do czynienia z idiotami, to tych idotow chcialbym przygarnac do serca i podarowac cos, co im moge zaofiarowac. nawet jezeli kogos wyzywam od kretynow, idiotow i debili, to mam natychmiast ochote wyslac mejla, zeby sie spotkac i popatrzec w oczy i w onych dojrzec swoja malosc

>awet jezeli kogos wyzywam od kretynow,

>idiotow i debili, to mam natychmiast ochote wyslac mejla, zeby sie spotkac i popatrzec w oczy i w

>onych dojrzec swoja malosc

Dobry materiał na seryjnego mordercę:-)

A tak naprawdę rozgrzeszenie może być dopiero po spowiedzi i pokucie. Inaczej to współudział...

Rzymski bożek Amor był bardzo podobny do bolszewików. Latał z gołą dupą, strzelał do ludzi i mówił że to z miłości.

[z J.Pietrzaka]

Moralność ma różne oblicza. Są bowiem ludzie którzy myślą o pieniądzach częściej niż bogaci - to ludzie biedni. I jak tu wyznaczyć moralność?

Ty masz ciągle dziwną skłonność przypisywania ludziom "biednym" zamiaru czychania na "bogatych audiofilów"- ten powyższy twój post ma tą zaletę, że jest dość wyraźnym rentgenem tych twoich dość dziwnych kompleksów. W sumie ewentualna twoja nadwyżka finansowa ci nie wystarcza. Do pełni satysfakcji potrzebujesz utytłania w jakichś domniemanych błotach ludzi, którzy- w domniemaniu- mniej zarabiają niż ty. To jest twoja indywidualna, CHARAKTERYSTYCZNA cecha, twoje "name".

Niewydolność socjalizmu polegała w dużej mierze na realizowaniu w realnym życiu zasad "chrześcijańskich". Stwarzaniu takich- sztucznych (brak bezrobocia) mechanizmów, które zmniejszały obszar biedy- podstawy piramidy społecznej i zmniejszały zasięg wysokości jej wierzchołka. A dobra wtedy było sporo. Dużo by wymieniać, mi się kojarzy np. z obfitością "taboru" żeglugi śródlądowej (to woziło towar..)

A ja z innej beczki:

Bardzo miło mi sie zrobiło gdy znowu usłyszalem Polska Mowę w Rzymie. Musze przyznac ze B-16 (swietne okreslenie) robi na mnie bardzo dobre wrazenie. Myslalem ze bedzie bardziej zatwardziały ale on widac zaczyna lgnac do ludzi....przynajmniej takie sprawia wrazenie. To miłe.

Myslales, bo taka gebe Ratziemu dorobili. Przyklad sprzed kilku dni, zapewne trafi do annałów Europejskiego savoir-vivre: prezydent jednego z francuskich regionow wyznal w "Le Figaro", iz szkoda, ze podczas bombardowania Drezna alianci zabili o jednego Niemca za malo (Ratzi mial przebywac wtedy w Dreznie). Moze jednak bedzie lepszy od "tamtego durnia" (Jana Pawla II).

Uczcie sie i bierzcie przyklad mlodzi europejczycy !

Po polsku, po chinsku czy burkinafasjansku - niewazne. Licza sie encykliki tudziez inne dokumenty. Ratzi ma 78 lat i sporo w zyciu napisal. Kto chce zna go na wylot. A glos ma istotnie mily, wrecz slodki, fizjognomie i gesty rownie ujmujace. Wypisz-wymaluj rotweiler jak pisza o nim w Ojropie.

no właśnie, Ratzinger a muzyka, klasyczna

podobno interesuje się muzyką klasyczną- ktoś z was zna linki do artykułów gdzie opisana jest ta część jego prywatności- słyszeliście coś o muzycznych zainteresowaniach Papieża?

Gęba dorabiana Ratzingerowi przypomina trochę historię Falandysza kiedy ministrował Wałęsie. Robiono z Falandysza piekielnego oszołoma, który chciał Falandyzować kraj. Kiedy odszedł od Wałęsy i pokazywał się w TV to jakież było zdziwienie, że nie ma rogów, glanów na nogach i dym mu z uszu nie bucha- a wręcz przeciwnie, okazał się człowiekiem o wielkim poczuciu humoru, dystansie do samego siebie, sympatycznym, błyskotliwym profesorem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.