Skocz do zawartości
IGNORED

Piano Craft E-400 i sluchawki Tonsil

surt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niestety wzmacniacz sluchawkowy Pro-Ject Head Box "odsunal sie" na dalszy horyzont czasowy :(

Planuje jednakze zakup samych sluchawek. Narazie rozwazam jakies tansze sluchawki (okolo 200 zl) do czasu wyksztalcenia sie u mnie lepszego sluchu :) (narazie jestem dosc gluchy muzycznie :), ale mam nadzieje ze to przyjdzie z czasem :) hehe jestem optymista, moze niepoprawnym ale jestem :) )

Zastanawiam sie nad Tonsilami 426A i AKG K66.

Czytalem pochlebne opinie o Tonsilach i dwie przeciwstawne opinie o AKG.

Ktore polecilibyscie do PC E-400 i czy ten sprzet audio uciagnie takie sluchawki w wyjscia sluchawkowego.

pozdrawiam Przemek

https://www.audiostereo.pl/topic/17669-piano-craft-e-400-i-sluchawki-tonsil/
  • 2 tygodnie później...

Pisalem o tym kiedys, wyjscie sluchaw. jest tragiczne (tzn. takie jak sie wsadza do wzmakow) i jezeli masz ochote cos do niego podlaczac to spróbuj philips za 250zl. Najlepiej po odsluchu z PC.

tonsili raczej pc na 100% nie pociągnie - 600 ohm

ja w ostatnim czasie zrobiłem sobie maraton odsłuchowy - słuchawki do 300 zł - i wniosek jest jeden - musisz sam posłuchać

ale polecam koss - porta pro, ktx pro 1 oraz ur-40

sennheiser hd 497 jak je zaakceptujesz na uszach

akg 66 to porażka - nieważne jakie lubisz brzmienie to te słuchawki to poprostu dno - jak jest spokojnie i nic się w utworze niedzieje to jeszcze od biedy da się tego słuchać ale jak zaczyna się muzyka z duzą ilością instrumentów to wychodzi jeden wielki harmider i krew leje się z uszu

dodam ze koss porta pro i ktx pro 1 są w tej chwili na allegro po odpowiednio 140 i 120 zł

ale nieradze kupować bez przesłuchania

O ile będziesz w Krakowie w pszyszłym tygodniu w poniedziałek to wpadnij przed 19 na ul Sławkowską 8 Scena Kameralna Teatru Starego .Będzie tam spotkanie młodych muzykujących i śpiewających prowadzone przez Jana Poprawę , stroną elektroakustyczną zajmuje się zawodowy elektoakustyk [nie odpytywałem ale ukończył chyba inżynierię słuchu] . Coś rozsądnego doradzimy, jestem łatwo rozpoznawalny, zwłaszcza, że Pan Jan lubi mnie zawsze [ uważam, że niepotrzebnie ] oficjalnie witać a ja sam zawsze jestem ździebko obwieszony reporterskim sprzętem. Nie wyrzucaj pieniędzy na nieprzemyślane zakupy - bo co jest idealne do podsłuchu w czasie nagrywania idealnym być nie musi do odsłuchiwania zwłaszcza wielogodzinnego znam jak do tej pory jedyne takie słuchawki AKG K-271 [typ zamknięty] na codzień z nich jednak nie korzystam tylko z Tandy 12 [2 x 8Ohm typ zamknięty jeśli zaś idzie o wysokoomowe polecam wyjęcie wkładek mikrofonowych z MDU-24 i umieszcenie ich w obudowie z dużymi puszkami rezonansowymi bywają takie g... 30 Ohmowe w cenie 25 złp prawie ze w każda niedzielę pod Halą Targową na Grzegórzkach dodaj do tego 25 złp za MDU-24 wychodzi 50 +5 za tubkę kleju kropelka wtyki z pozłacanymi końcówkami i zamykasz się z wydatkami grubo poniżej stuwy.

Namiary na mnie

Zbigniew Korwin-Piotrowski

[email protected]

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

a zapowiada się naprawdę piękny

Dziekuje bardzo za zaproszenie. Niestety w rodzinnym Krakowie bywam ostatnio raz na miesiac i bede dopiero na poczatku czerwca :( /ehh ta praca - ale dobrze ze jest :) / a chetnie skorzystalbym z odsluchu. Zakupilem bardzo okazyjnie Tonsile SD426 /jak narazie jestem z nich bardzo zadowolony/ wiec moglbym pokusic sie jeszcze o zakup drugiej pary sluchawek ktore w odsluchach wypadly by lepiej nie te ostatnio zakupione.

Podane namiary zachowam i wrazie potrzeby poprosze o pomoc.

Pozdrawiam

Przemek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.