Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Musical Fidelity E11?

bemol

Rekomendowane odpowiedzi

>annawroc.

Sprawa sie rypla,ale tylko czesciowo.Facet cofnol przesylke,bo ponoc okazalo sie,ze wzmacniacz byl grzebany.

Dostalem jednak dzis telefon,ze jest juz drugi E11 i ten za kilka dni do mnie dotrze.Zostaje jeszcze kwestia kolumn.

Na allegro sa Quadral Rondo za 1100zl.Co powiecie na takie zestawienie?Czy to dobra cena i czy bas nie bedzie zbyt

lekki?

bemol>

Trochę daleko (ja okolice wielkiego miasta na mazowszu), pomyślałem że można by coś wspólnie posłuchać/potestować, skoro celujemy w podobny dżwięk.

Pozdrawiam.

BRob

wierzyć możesz,ale jakiś instynkt samozachowawczy by się przydał.jak można pisać,że sprzęt jest nowy, później wycofać się z transakcji pod pretekstem,że sprzęt jest grzebany.i następny też będzie nowy mimo,że nieprodukowany?przemyśl to jeszcze.w każdym razie powodzenia

u mnie gral z ALR Jordan 2M przez dlugi czas. bardzo lubilem ten dzwiek. bardzo przestrzennie, cieply dzwiek. teraz gra z Wharfedale 8.3, jest dalej fajnie. co prawda juz bez tej przestrzeni, ale za to pojawily sie smaczki w nizszych rejestrach. to tyle jesli chodzi o budzetowke:))

>annawroc.

Coz,przemyslalem sprawe na zimno i zaufalem kobiecej intuicji tzn.Twojej i mojej malzonki,i wycofalem sie z transakcji,

faktycznie zbyt duzo kombinacji.Obecnie jestem w trakcie realizacji innej transakcji,ale nie bede nic pisal zeby nie za-

peszyc,to troche inna bajka i temat na nowy watek.Pozdrawiam Cie cieplo.Krzysiek.

Krol umarl,niech zyje krol.Nie kupilem E11,dotarl dzis do mnie za to...Denon S10.To zupelnie inna szkola dzwieku,ale

to wykonanie,polaczenie pancernosci czolgu z precyzja szwajcarskiego zegarka.Nadal glowkuje nad kolumnami,mysle,

ze z ich doborem moze byc trudniej niz do Musicala.

• 1 rok później...

PiotrS, 21 Kwi 2005, 15:12

>Niedawno wymieniłem (zrobił to świetnie Dreamer_1) w swojej Elektrze11 wszystkie kondensatory na

>Panasonic FC, w tym dwie 10-tysiączki (były Jamicony) oraz przewody na płytce i wychodzące na

>kolumny na XLO ER-11. Brzmienie stało się przede wszystkim dużo klarowniejsze, dzwięk bardziej

PiotrzeS, na jakie wartości i z jakiej serii Panasonica wymieniłeś ze 10-tysiączki Jamicona? O ile wiem to tak dużych pojemności dla napięć pracy rzędu 50-63V w serii FC po prostu nie ma.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.