Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie Sonus Oliva

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem na prywatnych kolumnach A. W na Accutonach.

Możliwe,że nie wygrzane jeszcze bo przestrzeń też mogła by być lepsza,

u Zijdijana jest lepiej z przestrzenią, ale on słucha w duecie ze Stereovoxem i to moze być przyczyna wspaniałej ..........;-)

gutekbull

Od pana Andrzeja masz tylko interkonekty czy do głosników też masz od niego kabelki. Pan Andrzej mi mówił że bedzie lepiej jak cały sytem bedzie oparty na jego kabelkach. Ale wiadomo jak sie samemu nie posłucha to mozna dużo mówić

Głośnikowe mam "swoje" R.D Nordosta i na basie Kimbera 8 TC

i przyznam się nie chciałem nawet probować głośnikowego okablowania pana Witka ,może to błąd, ale nie bardzo wierzyłem żeby zagrały lepiej.

Głóśnikowe R.D trudno przebić w rozsądnej cenie i poza tym bardzo się lubią z moim wzmakiem.

Rzeczywiście góra to nie najmocniejsza strona i/k,ale duet ze Stereovoxem bardzo,jak wyżej,pisałem, udany. Przestrzeń na poziomie,także dzięki lampowemu pre Manleya (z czego słynie ) i cienkim kabelkom molibdenowym od niestniejącej już firmy kablarskiej z Gdańska,którymi łaczę jedynie plusy w końcówce i kolumnach. Rzeczone kabelki dodają górze jakości.

zildjian => mój wzmak też słynie z hektarów przestrzeni i na IC pana Witka troszę przysiadł co starałem ci się delikatnie powiedzieć. Przestrzeń nie jest mocną stroną tych kabli ,ale jest do akceptacji.

Jest za to dużo, dużo innych plusów.

I oby te plusy nie przysłoniły wam minusów ;-)

pitdog

bi wire next time, teraz mam do kupienia za dużo już. :) dwa interconekty i głosnikowy. Później dokupię być może do bi wire, chociaż nie mam przekonania. W tej klasie sprzetu co ja mam, to juz chyba nie ma takiego znaczenia. W każdym bądź razie ja jeszcze nie słyszałem aż tak istotnych różnic aby warto było zainwestować w dwa przewody, ale zobaczymy co potrafią na moim zestawie te przewody i wtedy się okaże.

Harvi => bez takich insynuacji proszę, od godziny odsłuchuję swoich - kupionych kabli,

bo te co miałem to były wypożyczone - jeden był pana Witka.

Teraz mam założone nowe złote XLRy Neutrika ,no i najważniejsze odwrócone bieguny w jednym kablu tym od CD-preamp.

Jest dobrze,ale z doświadczenia wiem,że trzeba czekać 2-3 dni ;-)

Przestrzń lepsza - może to te odwrócone bieguny narozrabiały ?

==> Gutekbull

Dlaczego Ty sie wogole wypowiadasz o przestrzeni skoro moj tuner gra lepiej niz Twoje CD, odrobina skromnosci:)

A powaznie to czekam na glosnikowe Sonus-Oliva, dawno juz mialem dostac ale Andrzej z tego srebra zamist mi to skleca wam te IC.

Pitdog=> trudno twoje zdanie na ten temat uznać za miarodajne bo Ushery mają hektary przestrzeni i jeśl nawet byś podłączył dru t od lampki nocnej to i tak wokal będziesz słyszał po drugiej stronie ulicy i ;-)

Ciężko o kolumny o choćby zbliżonej pszestrzeni jaka jest w Usherach 6311.

Harvi => i długo nie dostaniesz,

bo ja już zamówiłem następne kabelki dla znajomych , a jak będziesz marudził i gadał jakieś bzdury to się w ogóle nie dopchasz do tych kabli ;-)

Zamówiłeś głośnikowy ??

zgadzam sie, przestrzen jest wybitna. jednak moje dotychczasowe kable wyraznie ja psuly, teraz jest lepiej. jeszcze pre.... :)

eh, kiedys sie zmieni kolumny, ale strach by wlasnie przestrzen nie byla gorsza. to jednak fajna sprawa

Na razie jest średnio ,brak mi tej lekkości, zwiewności , muykalność też jeszcze nie ta co była.

Pan Witek mowił, że to dzisiejsze lutowanie może tak wpłynąć na dźwięk ,że to szok termiczny i że kryształy w kablu muszą się na nowo ułożyć, po prostu trzeba czekać.

Edukację z Sonus Oliva przechodziłem stopniowo :):) od podstawowych po najwyższe. Mam swoje zdanie. Teraz zaprzątniętą mam głowę czym innym. Napiszęprzy okazji. Dziś miło mi się czyta Wasze wpisy. Pozdr. posiadaczy Sonusa.

gutekbull

Jeli Cię zainteresuje to mogę podesłać Ci fajny kabelek do odsłuchu. Zaznaczam nie jest na sprzedaż. Robiony przez byłego inżyniera Kasprzaka. Konstrukcja jest arcyciekawa a brzmienie...no nie nie jest to poziom mojego MITa ale można się zachwycić.

Znajšc Maka wydaje mi się, że jest to co co powinno Ci się spodobać.

pozdrawiam

juz w drugim dniu słuchania b wiele sie zmienilo ,pojawila sie przestrzeń dzwiek sie wyrównał, jest zdecydowanie wiecej góry jeszce nie do końca wygładzonej i jeszce nie tak dynamicznej ,ale jesli nastepne dni przyniosš kolejne niespodzianki to REWELACJA , gdyby nie Wasze informacje Panowie, pewnie nigdy bym sie nie dowiedzial o istnieniu tych kabli i fantastycznych zdolnociach Pana Andrzeja

wielkie dzieki

Oj ! Już trochę za blisko do wazeliny. Kable są dobre,mam je od prawie miesiąca ale bez przesady - to nie klasa Stereovoxa. W łikend będę miał okazję jeszcze je do-testować z potencjalnym nowym kandydatem na wymianę kolumn.

Lemo, Zildjan, no to jak porównanie SO ze Stereovoxem ? - co kupować, poradźcie w wyborze; czy jest tak, że Stereovox jest po prostu lepszy, czy są elementy, gdy według Was SO przewyższa ?

Wist

Najgrubszą wersję otrzymałem dopiero w sobotę. Sądzę,żę dzisiaj bedę już mógł rzetelniej ocenić. Mind you ! Stereovox jest chyba 2 i pół raza droższy ! Zwracam uwagę,że oceniam SO vs Stereovox w torze cd>pre. 2-gi SO w torze pre>power już został zakupiony i zostaje.

Myślałem,że połaczę również Sonusem tuner - niestety mam ciągle przydżwięk z UPC stąd jakość (na razie) kabla jest mi tam obojętna.

na HDSE grałem ponad miesiąc byl wygrzany ,zaczarował mnie stereofania przestrzenia i bajeczna gora, przekazywal wszystko co bylo nagrane, w moim odczuciu oczywiscie, gdzie na innych kabelkach slychac bylo tylko uderzenie mloteczka fortepianu na najwyzszych rejestrach ze stereovoxem byl jeszce dzwiek. Po czasie jednak muzyka okazała sie zbyt sterylna wystapiły pewne wyostrzenia w wyzszej parti srodka ,no i bas który schodził b nisko ,ale brakowało jego wyzszch składowych. u mnie gral miedzy CD a integra tranzystorową, sluchałem natomiast u znajomego na lampie tak Cd jak i wzmak i było pięknie . na pewno Sonus nie dorówna HDSE w jego najlepszych własciwosciach , ale ogolnie ... może jeszce za wczesnie niech sie wygrzewa

Nie mogę podłączyć stereovoxa bo nie jest na XLR, ale ciężko mi sobie wyobraźić ,że mógłby być lepszy w kwestii

muzykalności i barwy. Ja na S.O mam kapitalne pianino i doskonały bas. No i ta lekkość, zwiewność.

Wydaje mi się,że ewentualnego konkurenta trzeba szukać w zupełnie innym przedziale cenowym !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.