Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

josef: a co do żałowania, to nie martwie sie zbytnio, już mi moja kobieta powiedziała że z checia pomoze w adresowaniu paczek.. wiec spoko ... tylko powiedziala że za godzine pracy chce 5 zł ode mnie :| eh te kobiety.. ;-)

On juz tak ma, jakies klopoty ma ze soba czy cos, pewnie lepiej nie pytac, bo pewnie stwierdzilibysmy ze lepiej byloby nie wiedziec

jest nie przycisk "nie na temat" i proponuje go wykorzystac i wiecej nie odpowiadac

Mi wyszlo 14,63 ;-) Nie bede nikogo naciągał bo nie dlatego prowadze zamówienie. Jak zamkniemy listy chetnych to popytam o rabaty. Mysle ze na wtyczki powinnismy dostac, ale na kabel? Jestesmy za cieńcy dla nich ;-) Normalnie pewnie firmy biora od nich kilometrami kable, ale i tak podpuszcze gościa - co mi szkodzi ;-)

jeśli masz wolne popołudnia to takie robótki ręczne mogą być relaksujące :)

wiem bo kiedyś wysyłałem wtyki - a zainteresowanych było może max 12 :) - a zajęło mi to sporo czasu (podzielenie, sprawdzenie ilości w paczkach, zapakowanie, opisanie itp)

Czyli jak rozumiem moja propozycja z organizacja została przyjeta?... według mnie jest to najmniej kłopotliwy sposób.

Tak- podpuść goscia ile można:).. ze to niby biedni audiofile którzy od zawsze marzyli o takich kabelkach.. i pół zycia ciułali na kilka metrów tego wysnionego kabelka:)... moze akurat sie uda:P....

majo: a jak ktos nie ma kasy zeby jechac na zajeb*sty koncert tamtej orkiestry? Albo ma ją w dupie i woli sam se pograć? ;-) Ja chce ekranowane kable, nie licze na to ze mój zestaw zagra 3 klasy lepiej niż teraz..

Gdy już wszyscy dostaniecie te piękne przewody i wtyczki proponuje coby każdy z was napisał, szczerze, jaką usłyszał różnice pomiędzy "starym" przewodem a "nowym". Próbe należy dokonać na jednym wybranym utworze odsłuchanym kilka razy na "starym" przewodzie a potem na "nowym". Niech to będzie zbiorowy test przewodu zasilającego. Chyba żadne czasopismo nie zrobiło nigdy takiego testu.

>jacer

Dobry pomysł...jednak poki co przed nami jeszcze kupa pracy:).. (a dokładniej przed organizatorem).

ja jednak mam pytanie- jakie w końcu wtyczki będziemy zamawiac i w jakich cenach?...Według mnie TO pasowałoby najpierw ustalic przed podaniem ilości:)

-> jacer

nawet ciekawy pomysł ... ale myślę, że większość z nas nie poczuje różnicy ;-)

ja chce tylko zamknąć zasilanie w ekran, jak będzie lepiej będę wniebowzięty, w co wątpie

Ale własnie o to chodzi. Oczywiscie należy podać jaki sprzęt się ma. Jedni usłyszą inni nie. Moze w końcu do czegoś dojdziemy. Np. przy jakim sprzęcie słychać róznicę.

Propozycja jest taka: niech każdy wybierze swój ulubiony utwór. który zna najlepiej, każdy szczegół, każdy drobny dźwięk, każde szarpnięcie za strune, osłucha się na dotychczasowym zasilaniu a potem to samo zrobi na nowym. Pierwszy niech założy nowy wątek ze swoimi przemyśleniami.

Panowie,

może ktoś obeznany w temacie się wypowie co do tych wtyczek - jakie będą zamawiane, czy będą pasowac do obu zamawianych rodzajów kabla oraz ile będą kosztować 8-) No i fotki tych wtyczek byłyby mile widziane ;-) Bo chętnie bym nabył, tylko nie wiem nic na ich temat

Pozwole sobie zacytować veterana, mam nadzieje, ze nie ma nic przeciwko:

"Przewód 2.5mm2 wchodził bez problemu (ocynowany), więc 2x1.5mm mocno

skręcony również powinien wejść. Te wtyki są dobre, trzeba tylko uważać,

żeby za mocno nie dokręcać śruby mocującej - są wykonane z niezbyt twardego

stopu i łatwo ją zedrzeć lub ukręcić :)"

Mowa o niebieskim Siltechu..

~WarrioR

Odpowiadam i tutaj ;) Wtyczka BALS wyglata tak, jak na zdjeciu ponizej. Z tego co pamietam bez problemu przyjmuje przewod 2.5mm2 do 3mm2. Dwie dobrze skrecone zyly 1.5mm2 powinny tam wejsc. Zaciski nalezy dokrecac z (u)czuciem ;)

Jak juz wspominalem - wtyki IEC sa dostepne w Lodzi, sklep elektroniczny w przejsciu podziemnym obok dworca Lodz fabryczna. Moim zdaniem warto sie nimi zainteresowac - lepszych w tej cenie sie nie kupi (w TME maja sama 'chinszczyzne').

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-772-100004189 1170273446_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jako, ze zaraz ide spac podsumuje tylko dzisiejszy dzien:

++ CLASSIC:

robi 3

i_nemes 6

marekzawa 6

Hiszpan 5

josef 6

WarrioR 5

marcinb 13

Tymian 20

wo1 6

ibuks 4

suma: 74

++ SERVO:

McGyver 6

Stanley 3

jodel 13

jaro_001 3

olekbiker 4

Marcin (g) 6

i_nemes 6

Vonda 6

krzych 6

karbidoczaszka 4

Ptyś 10

borrrys 4

aztec 4

wo1 4

LucasD 3

MPB 4

W. Piotrowicz 8

WarrioR 3

suma: 97

++ WTYCZKI SILTECH

aztec 2

lucasd 2

jodel 4

WarrioR 4

Marcin (g) 3

borrys 2

suma: 17

Jezeli ktos chce cos zmienic, to od razu mowie, ze lepiej wczesniej niz poźniej..

I kazdy sobie sprawdzi czy wszystko gra w zestawieniu ;-)

Pozdr!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.