Skocz do zawartości
IGNORED

PHILIPS 32PW6518 za 1799 zł

witkow

Rekomendowane odpowiedzi

W RTVEUROAGD dziś widziałem taką oto promocję, telewizor panoramiczny 32" za mniej niż 2000, myślę. że to dobry znak i że panoramy staną się coraz bardziej powszechne, sam od jakiegoś czasu chodzę i zastanawiam się którą panoramę sobie kupić, ale mam wrażenie że 32" to dla mnie trochę za mało...

https://www.audiostereo.pl/topic/17770-philips-32pw6518-za-1799-z%C5%82/

A do czego Ci panorama 32 cale? Rozumiem, że do oglądania ;) ale co konkretnie chcesz oglądać: TV czy filmy na DVD?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A jak duży pokój? Bo jeśli większy niż 20 m.kw. to faktycznie 32 cale może być za mało. Choć cena atrakcyjna, nie powiem. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Pokój 25 m2, tez mi sie podobaja 42" ale to jeszc ze nie ta cena, a poza tym ten akurat towar strasznie szybko idzie w dół i mozę za 3 lata... będą 42".

W tej chwili męczę się na 21" więc sam rozumiesz że to powinno być cooś znacznie więcej...

Ja na 23 metrach mam 29 cali 4:3. Do TV bez problemu ale do DVD żenada. Stwierdziłem jednak że zarówno 32 jak i 42 nic mi nie da - potrzeba mi zmian jakościowych a nie ilościowych - no i napaliłem się na projektor (akurat w pracy kupili, no i zrobiliśmy sobie nocny seansik z laptopa ... wymiękłem! To jak to chodzi z dobrym DVD?! :) ) A do TV (i tak prawie nie oglądam) to mi byle co wystarczy.

Jest trochę zabawy z projektorem, ekranem, wyciemnieniem, głośnikowym systemem wielokanałowym ale to fajna zabawa! :)

Też myślałem o projektorze, ale nie mam jego i ekranu gdzie umieścić, reszta nie problem, nawet w tym pokoju w którym mam sprzęt do kina mam rolety zewnętrzne, także problemu z zaciemnieniem nie byłoby... niestety ekran to nie jest maleństwo i oczywiście problem z umieszczeniem projektora, gdzieś nad głową???

Nad głową, na stoliku, pod sufitem... gdzie popadnie! ;) Teraz te projektorki do KD są bardzo ciche i nawet umieszczenie na ścianie nad głową nie będzie przeszkadzało (sprawdzone na PT-AE700 a przecież są i cichsze).

Niemcy z a12Center wystawili dzisiaj 700-kę na Allegro za 5099 - jeśli złotówka dramatycznie nie spadnie to oznacza, że dobry projektor do KD (nowy ze sklepu z papierami) będzie można mieć niedługo poniżej 5000 co oznacza już poważną konkurencję dla dobrych TV CRT 32 cale, o plazmach czy LCD nie wspominając... ja myślę jeszcze o Hitachi PJ-TX100, odrobinę tańszy od Panasonica a ponoć lepsza optyka, ostrzejszy obraz, tańsza lampa. Niestety mniejszy zakres regulacji zoomu (coś za coś). Jednak z kalkulatora na projectorcentral wynika, że byłoby u mnie w pokoju OK - nie chcę obrazu powyżej 100 cali.

Jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że mam w pokoju wolną całą ścianę naprzeciw kanapy (jak to dobrze być wrogiem tzw. meblościanek - w końcu wiem, czemu ich tak nie znoszę: przeszkadzają ustawić KD! ;) ) i mam jak zorganizować piękne kino. odległość od projektora do ekranu będzie 4.20m.

Także ja podążam w inną stronę, niż poszukiwanie nowego TV.

Co nie znaczy, że nie masz kupować tego Philipsa... ;) Każdy musi decydować sam. Do tego każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety - decydują indywidualne potrzeby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.