Skocz do zawartości
IGNORED

który CD byście wybrali do sennheiserów

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam taniego i dobrego źródełka do słuchawek SH HD590 - musi mieć wyjście słuchawkowe bo wzmacniacz będzie, ale za jakiś czas dopiero. Czytałem dużo wpisów na temat różnych Cd-ków i trochę już wiem co kest warte uwagi, ale przed ostateczną decyzją chciałbym jeszcze poznać Wasze opinie ( w tym także co do proponowanych cen).

Liczy się oczywiście jakość dźwięku ale także np. dostępność i cena lasera bo wiadomo że kupując leciwe cd musze się liczyć z jego wymianą za jakiś czas.

Mam aktualnie namierzone w "realu" i na allegro nastepujące sztuki:

1) Pioneer PD 8700 za 220 zł,

2) Technics 770D za 350 zł lub 770A za 300 zł,

3) Marantz 67 OSE za 400 zł z nowym laserem,

4) Sony 339ES (aukcja w toku nie wiem ile mozna dać)

5) Sony 222ES (aukcja w toku nie wiem ile mozna dać)

6) Sony XE 700 QS za 300 zł

7) Denon DCD 1420 za 299 zł

8) Pioneer PD S505 (aukcja w toku nie wiem ile mozna dać)

Szczególnie zależy mi na opiniach osób które miały okazje używać róznych CD i mają tym samym skalę porównawczą.

Do ceny kazdego z tych CD dodaj jedno zero na koncu.

I to bedzie zrodelko do Sennheiserow.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Krzysiek przesadza.

Moze sie jednak skusisz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Bylbys szybszy to bys go wzial z CD Denona (1520).

Prosiak gra u mnie w 590. Jezeli nieprzeszkadza Ci dosc wysoki poziom szumow i swoista tlustosc dzwieku, to za obecna cene warto. Co do CD, to jakos wsrod wymienionych nie mam faworytow albo nie slyszalem. Szukalbym najtanszego Rotela z 9-tej serii na KSS-213. A moze DVD Samsunga - w sypialni (?) moze spelniac dodatkowa funkcje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam Sennheisery HD 212 PRO i CD Denon 1460 i przez wyjscie słuchawkowe w CD nigdy nie słucham bo sie nie da . To znaczy można ale uszy bolą . Dzwiek jest nie do przyjęcia . Słucham na słuchawkach tylko przez wzmacniacz ( stary NAD 3240 PE ) i wtedy jest miodzio .

MariuszJ

nie wiem jak to się stało że nie zauważyłem tego denona to chyba była niezła cena... a co do prosiaczka to sam nie wiem... cena atrakcyjna ale myślałem raczej o zamówieniu jakiegoś DIY - słyszałem dobre opinie o wzmaku Holdegron za 300 zł - robią go w Chrzanowie to rzut beretem z Krakowa wybieram się tam na odłuchy z moimi senkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.