Skocz do zawartości
IGNORED

PROBLEM Z CD NAD C 540

max70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moze ktos z kolegów moze mi pomóc, problem polega na tym, że po włożeniu płyty do kompaktu, pojawia sie napis NO DISC , tak dzieje sie z każdą płyta. Jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy. Z góry dziekuje za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/17836-problem-z-cd-nad-c-540/

Faktem jest ze CD nie widzi płyt. Powód natomiast moze byc rozny, od banalnego tzn mechanizm (krancowka), laser az po uszkodzone serwo. Napisz dokladniej jak sie to stalo, czy stopniowo przestawal czytac az do calkowitego uposledzenia, czy tez stalo sie to z dnia na dzien?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Odtwarzacz ten dopiero wczoraj kupiłem,odebrałem go ale nie miałem okazji sprawdzenia, jest w doskonałym stanie wizualnym,ma orginalną plombe, tzn nie był nigdy naprawiany.Poprzedni własciciel jest osobą odpowiedzialną i doświadczoną,wiec niesądze zeby sprzedał uszkodzony sprzęt.Moim zdaniem wada jest przyczyną transportu, przebył on długą kilkugodzinną podróż samochodem, byc moze wtedy coś sie poluzowało. Coprawda był transportowany w orginalnym opakowaniu, ale jak widać to zadna gwarancja sukcesu. W moim mieście nie ma serwisu Nada , nie wiem czy ta wada jest duza, czy to tylko mały szczegół.

jak dla mnie problemem może być wspomniana już krańcówka.

posłuchaj czy jak wkładasz płytę laser próbuje sie przesuwać.

jeśli tak to być może laser zablokował się w położeniu, z którego nie może wrócić

(za bardzo się cofnął). niedawno spotkałem się z takim przypadkiem.

trzeba mu wtedy delikatnie pomóc się posunąć

Hm, ciezko to opisac, po wlozeniu plyty jest cisza przez szparke po oswietleniu latarką widac jakis element podnoszacy sie w strone plyty pokreci sie w prawo, lewo potem opada, i wyskskuje napis NO DISC i to tyle.Przed wyskoczeniem napisu na wyswietlaczu słychac jakis pojedynczy "dzwięk".

Dzięki za pomoc, skontaktowałem sie z włascicielem odtwarzacza, chce go naprawic , i dalej jakos sie dogadamy, jesli ten pomysł nie wypali chetnie skontaktuje sie z Panem.Cały problem tkwi w odległościach jakie nas dzielą, a wysyłka kurierem jest ryzykowna,albo ten sprzęt jest tak czuły na transport, albo poprostu miałem pecha.

Zdecydowanie musiałeś mieć pecha. Nie takie rzeczy sie przesyła i najczęściej wszystko jest OK, jednak widać to nie jest reguła. Życzę powodzenia, jeśli cos będzie nie tak, służę pomocą.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Wszystko byłoby proste , gdyby w moim mieście był jakis serwis,niestety nic takiego nie ma, a po tym co sie stało mam uraz do wysyłania odtwarzacza kurierem, ale chyba nic innego mi nie zostało,są jakies usługi kompleksowe rtv ale nie wiem czy poradza sobie z tym problemem, no i napewno nie maja odpowiednich części.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.