Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA x50 do wszystkich posiadaczy

wolf

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tym wątku opisywałem problem z dźwiękiem Dolby Digital w Yamaha750. Ostatnio byłem u kolegi który jest szczęśliwym posiadaczem YAMAHA450 i S550. W ramach testowania kabli i kolumn puszczaliśmy Anne Marie Jopek "FARAT" i jak zwykle przy 3 utworze z DVD zaobserwowaliśmy duże wahania poziomu głośności. (znaczy się błedy reżyserskie)

Po powrocie do domu wieczorkiem także sobie słuchałem "Farat" to samo 3 utwór DVD. Ale coś mnie tknęło i postanowiłem puścić tak jak puszczam SACD czyli przez wejścia analogowe, korzystając z dekodera PHILIPSA. I znikło!!!! Nie ma żadnych wahnięć dynamiki, żadnego spadku poziomu głośności.

Jeżeli ktoś posiada YAMAHE x50 i płytę DVD "Farat" niech puści w domu 3 utwór (na połączeniu cyfrowym) i napisze czy ma spadki głośności czy nie.

Jak na razie to zjawisko zaobserwowałem na Y750 i Y450 i zaczyna mnie to zastanawiać.

pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/17847-yamaha-x50-do-wszystkich-posiadaczy/

Mam OFF. Zanim zacząłem szukać porady na forum, przestudiowałem/przekombinowałem temat na maxa (mam polską intrsukcję). Podejrzewałem nawet zwarcia na kablach. Dobiło mnie to że u kolegi jest dokładnie to samo, czyli powinna być płyta. Ale jak tą płytę puszę z dekodera zewnętrznego (odtwarzacz) a AV parcuje na analogu to wszystko jest OK. Jeżeli historia u innych posiadaczy Yx50 się bedzie powtarzać to znaczy że jest partia Yamah z błedem w oprogramowaniu (w DTS problem nie występuję) a co za tym idzie trzeba będzie robić zadymę ;-(

pozdr

Nie przejmuj się wolf - takie błędy oprogramowania to normalka - nawet w droższym sprzęcie - tyle tylko że tam mozna zrobić upgrade oprogramowania ściągając plik z netu - oczywiście potem sprzecicho może w ogóle nie chodzić :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.