Skocz do zawartości
IGNORED

Pomóżcie mi naprawić moja yamahę :(

Dzikus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam.... albo... miałem... Yamahę....

Pożyczyłem znajomemu... (długa historia) no i odzyskałem.. po roku......

Oczywiście?? ... Nie działa :]

Tzn działa ale.... Prąd dochodzi.. wszytsko jej cacy do momentu w którym jej nie włącze...

główny włącznik działa (włącza sprzęt) ale po włączeniu nie działa kompletnie żaden guzik i jedynie można sprzęt wyłączyć (wtyczka - gniazdko)

Na wyświetlaczu wyświetla tylko------> DVD/LD AUTO

i nic nie można zrobić... czego to jest wina?? można to naprawić samemu?? jeżeli nie to ile może wynieść koszt naprawy??

Konkretnie chodzi o AMPLITUNER Yamahy... Model RX-V595RDS

Jesteście w stanie mi pomoc??

Niestety na mój gust to procesor sterujący. Mała kosteczka, a bardzo kosztowna i nie łatwo dostępna. Mam model RX-V620RDS i czekam na zamówiony procesor. Sprawdzałeś wszystkie napięcia? Masz chociaż schemat?

Nie mam niestety nic... :(..... a szczeże mówiąć to i z elektroniką ciężko u mnie...

a ty miałeś to samo??

ile za taki procek??

trudno jest go wymienić??

w warsztacie ilemogą sobie krzyknąć?? warto to naprawiać?? bo dostałem sprzęt za friko można tak powidzieć

bo kupił to odemnie kumpel a potem był kase winny to oddał spowrotem bo mi było potrzebne...

jak możesz to odezwij się do mnie na gg.. 8106991

To przygotuj się na nie miły wydatek. W moim amplitunerze siad ten procesor i to nie tylko w moim, ale częstsza usterka w amplitunerach yamahy. Zamówiłem procek za nie małe pieniądze, bo wartość amplitunera na to zasługuje. 620’ oferowana była za nie całe 3tys. a procek to 10% tej ceny.

Nie wymienisz tego procesora bez odpowiedniego sprzętu. Mój ma 100 nóżek lutowanych powierzchniowo (SMD) i do jego wymiany zastosuje specjalną stacje lutowniczą przeznaczoną do tego celu. Można go wylutować przy pomocy gorącego powietrza lub specjalnych nasadek na procesor. Z przylutowaniem nie ma już specjalnego problemu jak się to już kiedyś robiło. W serwisie za wymianę dodatkowo zapłaciłbym 80zł, nie licząc wysyłki lub dojazdu co dodatkowo zwiększa koszt.

Proponuję ci skontaktowanie się z serwisem yamahy – www.audioklan.com.pl i nie licz na groszową sprawę. Zależy ile jest dla Ciebie wart ten amplituner.

Ale to napewno jest ten processor?? bo sprzęt mam za darmo (jak już powiedziałem długa historia) i jeżeli to to to w sumie te 300 zł to chyba warto wydać żeby mieć ten sprzęt działający..

a to nie jest poprostu jakieś zwarcie??

bo jak go podłączam pod prąd to przy tym pierwszym włączeniu np przysick włącznika działa.. a potem to tak jak by się wszytsko wieszało i jak by to powiedzieć "PO PTOKACH"

Mój poprzedni Amplituner 620 był serwisie i za wymianę końcówki zabezpieczenia subwofera + przeczyszczenie pokręteł gdyz przestały dzialać (sic) zapłacilem 209 zł, z czego 190 to robocizna.

Serwis w Łodzi :(

Osobiście uważam, że 620 warta jest naprawy.

Obecnie produkowane Yamahy nie oferują już takiego samego dźwięku jak te starsze.

montemax> ten serwis w Łodzi chyba nie jest autoryzowany Yamahy? Jak coś daj namiary na ten serwis.

Dzikus>620 to świetny ampli i przewyższa model 595. Jakbym miał 595 to i tak bym naprawiał :-) Daj znać jak będzie już zrobiony na cacy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.