Skocz do zawartości
IGNORED

Niesubordynacja klawiatury

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdź w...

menu: "Narzędzia" > "Opcje internetowe..." > zakładka "Ogólne" > przycisk "Czcionki..." > "Skrypt języka"

U mnie jest ustawione: "Łaciński" i wszystko mam OK, więc zapewne taki ma być.

Oprócz tego - obok przycisku "Czcionki..." - przycisk "Języki..." > język: Polski [pl].

Może to któreś z tych ustawień.

Janusz z Torunia

He he, miałem niedawno to samo. Wysłałem kilka maili z rana i było OK ale kiedy wskoczyłem tu na forum to właśnie miałem ten sam kłopot i za cholerę nie mogłem dojść co się stało bo nigdzie w opcjach nie grzebałem. Na szczęście znalazłem taką opcję na pasku zadań: START, WYŁĄCZ KOMPUTER, URUCHOM PONOWNIE i pomogło ;-)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A kodowanie masz ustawione na Europa Środkowa (ISO) ?

A może jakiś wir ?

Wklej loga z Hi-jacka tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jeśli nic nie wykombinujesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba miałeś ustawiony język klawiatury: "Polski" zamiast: "Polski (programisty)".

Sugeruje to np. zamiana liter y z.

Możliwe, że nakładka, o której wspomniałeś, spowodowała zmianę ustawień klawiatury.

Janusz z Torunia

zyzio, 30 Kwi 2005, 20:03

>Jak komp śmiga to najlepiej nic nie ruszać :)<

Jak śmiga to najlepiej zejść mu z drogi, bo się robi niebezpiecznie.

Tak się zderzyć z kilkunastoma kilogramami rozpędzonego żelastwa :)

Polski to nadal jest QWERTY natomiast zamieniony klawisz "Y" z "Z" sugeruje włączenie się niemieckiej klawiatury z systemem QWERTZ.

Miało się kiedyś AMIGE 500 z niemiecką klawiaturą:D

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

a ja niewiedziec czemu nie mam "ć" nawet po formacie,jest to samo i zmianie systemu na XP HOME,próbowałem zmienic nawet klawiaturę choc wiedziałem że to nie ma sensu,w sumie to nie przeszkadza ale jest irytujące :/

---> moll

Sprawdź klawisze skrótów od karty graficznej, może tam być alt+c wykorzystany, jak nie to inne programy rezydentne (przejżyj jakie masz procesy w tle po włączeniu komputera a potem posprawdzaj ich ustawienia)

--->wrath

wielkie dzięki, było dokładnie tak jak mówisz, wyłączyłem uruchamiania przy stracie sytemu programu od karty graficznej i zadziałało, mam nadzieje że ten program nie jest potrzebny bo służy on chyba tylko do konfiguracji karty a tym raczej nie będę się zajmowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.