Skocz do zawartości
IGNORED

sony ss-mf450h

zafop

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zestaw kolumn jak w temacie. Ostatnio podkorciło mnie, żeby je rozkręcić ponieważ byłem ciekaw jaką mają zwrotnicę (nie podobały mi się wysokie i średnie). I oto co zastałem. Wiem wiem co powiecie najlepiej takie "coś" wywalić, ale to mam, a nie stać mnie na zakup kolumn z wyższej półki. Czy ktoś mógłby mi doradzić co zrobić, aby poprawić brzmienie. Niestety nie mogę podać jakie zostały użyte głośniki ponieważ nie ma na nich oznaczeń dotyczących mocy czy impedancji. Jestem zdecydowany na wymianę głośników jeśli jest to niezbędne oraz dodanie zwrotnicy.

Zestaw, z którego korzystam to STR-DE497 + XB-930QS.

Będę wdzięczny za pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7657-100007690 1170268173_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/18009-sony-ss-mf450h/

Spróbuj pospisywać wartości elementów- może na tej podstawie uda się coś wymyślić, ja postaram się gdzieś poszperać i może wspólnie coś uda nam się skręcić. Zmierz średnicę głośników tonów śr. i wys. Jeśli głośnik

średniotonowy jest cięty wysoko, a podejrzewam, że tak, to może mieć sens zamiast dwóch kiszkowatych, dać jeden, porządny, wysokotonowiec, np z tonsilu. Przy okazji można pozbyć się problemów związanych z kolejnym cięciem, fazą, itp. Możesz pisać na priv.

https://www.audiostereo.pl/topic/18009-sony-ss-mf450h/#findComment-307990

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.